Zašto se građevinske firme odlučuju na iznajmljivanje makazaste platforme i ne biraju kupovinu?


Zanimljivosti

Kupovina građevinskih mašina je veliko ulaganje i znatna investicija koju nije uvek moguće finansirati je ili jednostavno ne postoji opravdanje za takvo ulaganje.

Iznajmljivanje je druga opcija i radi se kada god mašina nije angažovana u toj meri da troškovi kupovine, skladištenja i servisiranja ne prelaze zaradu i angažovanje koja ta mašina ostvaruje. 

Ponekad je i kupovina bolja opcija i često viđamo makazaste platforme malih dimenzija u halama koje imaju utovar i istovar na visinama, ali kada je u pitanju građevina, one se dosta i iznajmljuju jer je to dosta puta jednostavno isplativiji način.

Iznajmljivanje makazate platforme donosi adekvatnu mašinu za svako gradilište

Makazaste platforme dolaze u različitim dimenzijama i mogućnostima pa tako mogu podizati teret na visinu od 7,8m do impresivnih 17,2m i težinu od 227kg pa do 907kg. Razlikuju se i prema vrsti pogona, mogućnostima upravljanja, prilasku na gradilištu…pa svaki posao ima različite zahteve i na različit način može da izvede posao.

Zbog te činjenice kada su u pitanju makazaste platforme iznajmljivanje je dobra opcija jer uvek možete angažovati odgovarajuću mašinu. To donosi i niže troškove, a izdaci su upravo onoliki kolike ih posao zahteva.

Dobra projekcija troškova i cena kada su u pitanju makazaste platforme iznajmljivanje

Izvođači radova i investitori uvek vode borbu da naprave balans između troškova, ulaganja i zarade na kraju. 

Upravo zbog toga prilikom odabira  makazaste platforme iznajmljivanjeje,cena je  prihvatljiva jer se štedi na neophodnim troškovima, ali se i pravi odlična projekcija ulaganja tokom gradnje. Firma Sab d.o.o. nam je potvrdila da se dani najma obračunavaju mesečno ili kvartalno pa se tako u budžetu pravi prostor za angažovanje i trošenje bez iznenađenja.

Reč je o kompaniji koja ima dugogodišnje iskustvo u uvozu, prodaji i iznajmljivanju najrazličitijih mašina za građevinski sektor i znaju koliko je izvođačima važno da imaju odgovarajuću mašinu, ali i da mogu da dogovore dinamiku plaćanja najma što donosi lakše kontrolisanje troškova.

Zbog toga je pojam „makazaste platforme iznajmljivanje cena“ jedan od najtraženijih i svako pravi sopstvene kalkulacije između potrebe i sredstava koja su na raspolaganju.

Manje posrednih troškova

Iznajmljivanjem makazaste platforme vozni park izvođača radova može biti manji, a samim tim su i troškovi niži i to kako samog parkinga, tako i troškova održavanja  mašina koje zahtevaju redovne provere.

Svi ovi troškovi su uključeni u cenu najma i na teretu su firme koje iznajmljuje mašinu pa je mnogo manje obaveza na samoj građevinskoj firmi što olakšava koncentrisanje samo na one delove poslovanja koji su neophodni u poslu. Manje je mehaničara, manja zaliha rezervnih delova i ceo sektor je manji kada se održavaju samo mašine jedne ili dve vrste.

Bilo da se kupuju ili iznajmljuju, sigurno je da makazaste platforme imaju važnu ulogu u svakoj visokogradnji. Koriste se od izvođenja pripremnih radova pa do završnih poslova i uvek imaju svoju namenu. 

Nekada je potrebno da podignu teret na velike visine, nekada je reč o samo nekoliko spratova, ali je sigurno da su radnici sa njom bezbedniji i mogu brže da izvode sve radove.
Srodni tekstovi:


Šta treba da znate o knjigovodstvu za vaše poslovanje?

Ako ste novi u knjigovodstvu malih preduzeća, možda niste sigurni odakle da počnete. Šta je ...

Detaljnije

Kišobran dečija kolica: Idealno rešenje za mobilne roditelje

Kišobran dečija kolica su postala nezaobilazan deo opreme za roditelje koji su često u pokret...

Detaljnije

Zašto je vremenska prognoza često pogrešna?

Svako od nas se barem jednom nedeljno zapita zašto je vremenska prognoza često pogrešn...

Detaljnije

Zašto su montažne kuće sjajno rešenje izgradnje životnog prostora u modernom vremenu?

Postupak izgradnje stambenog prostora kao idealnog mesta za život na željenoj lokaciji, konkretnoj a...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS