Zašto se građevinske firme odlučuju na iznajmljivanje makazaste platforme i ne biraju kupovinu?


Zanimljivosti

Kupovina građevinskih mašina je veliko ulaganje i znatna investicija koju nije uvek moguće finansirati je ili jednostavno ne postoji opravdanje za takvo ulaganje.

Iznajmljivanje je druga opcija i radi se kada god mašina nije angažovana u toj meri da troškovi kupovine, skladištenja i servisiranja ne prelaze zaradu i angažovanje koja ta mašina ostvaruje. 

Ponekad je i kupovina bolja opcija i često viđamo makazaste platforme malih dimenzija u halama koje imaju utovar i istovar na visinama, ali kada je u pitanju građevina, one se dosta i iznajmljuju jer je to dosta puta jednostavno isplativiji način.

Iznajmljivanje makazate platforme donosi adekvatnu mašinu za svako gradilište

Makazaste platforme dolaze u različitim dimenzijama i mogućnostima pa tako mogu podizati teret na visinu od 7,8m do impresivnih 17,2m i težinu od 227kg pa do 907kg. Razlikuju se i prema vrsti pogona, mogućnostima upravljanja, prilasku na gradilištu…pa svaki posao ima različite zahteve i na različit način može da izvede posao.

Zbog te činjenice kada su u pitanju makazaste platforme iznajmljivanje je dobra opcija jer uvek možete angažovati odgovarajuću mašinu. To donosi i niže troškove, a izdaci su upravo onoliki kolike ih posao zahteva.

Dobra projekcija troškova i cena kada su u pitanju makazaste platforme iznajmljivanje

Izvođači radova i investitori uvek vode borbu da naprave balans između troškova, ulaganja i zarade na kraju. 

Upravo zbog toga prilikom odabira  makazaste platforme iznajmljivanjeje,cena je  prihvatljiva jer se štedi na neophodnim troškovima, ali se i pravi odlična projekcija ulaganja tokom gradnje. Firma Sab d.o.o. nam je potvrdila da se dani najma obračunavaju mesečno ili kvartalno pa se tako u budžetu pravi prostor za angažovanje i trošenje bez iznenađenja.

Reč je o kompaniji koja ima dugogodišnje iskustvo u uvozu, prodaji i iznajmljivanju najrazličitijih mašina za građevinski sektor i znaju koliko je izvođačima važno da imaju odgovarajuću mašinu, ali i da mogu da dogovore dinamiku plaćanja najma što donosi lakše kontrolisanje troškova.

Zbog toga je pojam „makazaste platforme iznajmljivanje cena“ jedan od najtraženijih i svako pravi sopstvene kalkulacije između potrebe i sredstava koja su na raspolaganju.

Manje posrednih troškova

Iznajmljivanjem makazaste platforme vozni park izvođača radova može biti manji, a samim tim su i troškovi niži i to kako samog parkinga, tako i troškova održavanja  mašina koje zahtevaju redovne provere.

Svi ovi troškovi su uključeni u cenu najma i na teretu su firme koje iznajmljuje mašinu pa je mnogo manje obaveza na samoj građevinskoj firmi što olakšava koncentrisanje samo na one delove poslovanja koji su neophodni u poslu. Manje je mehaničara, manja zaliha rezervnih delova i ceo sektor je manji kada se održavaju samo mašine jedne ili dve vrste.

Bilo da se kupuju ili iznajmljuju, sigurno je da makazaste platforme imaju važnu ulogu u svakoj visokogradnji. Koriste se od izvođenja pripremnih radova pa do završnih poslova i uvek imaju svoju namenu. 

Nekada je potrebno da podignu teret na velike visine, nekada je reč o samo nekoliko spratova, ali je sigurno da su radnici sa njom bezbedniji i mogu brže da izvode sve radove.
Srodni tekstovi:


Ubodne testere: za šta sve možete koristiti ovaj električni aparat

Ubodne testere kao elektirčni aparat našle su široku primenu u mnogim domaćinstvima, m...

Detaljnije

Zašto verovati apotekama i ovlašćenim prodavcima lekova: Važnost licenciranog snabdevanja

Kada je reč o zdravlju, bezbednost i efikasnost lekova su od suštinskog značaja. Zbog toga je...

Detaljnije

Malč i zemlja za cveće kao najbolji saveznici vaše bašte

Malč je svoju populanost stekao poslednih par godina kako zbog svojih brojnih dobrobiti, tako i zbog...

Detaljnije

Pripremite baštu na vreme - šta vam je sve potrebno od opreme kada je sadnja povrća u pitanju?

Samostalan uzgoj kako voća, žitarica, tako i povrća, težak je i naporan posao koji iziskuje svu pažn...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS