Kako odabrati pravu putnu torbu?


Putovanje Putovanje

Odabir putne torbe ne traži neku veliku filozofiju, bitno je da bude odgovarajuće veličine tako da stvari stanu u nju i da rajsferšlus radi, zar ne? A onda se zaputite prema željenoj destinaciji, pa jedan kaiš pukne, ziper prestane da radi, a kiša ili sneg prodru kroz materijal torbe i sve pokvase i unište. Tako se dolazi do činjenice da ipak postoje neke smernice koje bi trebalo znati prilikom kupovine ovog artikla, jer putne torbe se čini samo da su sve iste, ali dok neke olakšaju putovanje, druge umeju i te kako da ga otežaju, pa na kraju i pokvare. Zato imamo nekoliko saveta o tome kako odabrati pravu putnu torbu.


Uverite se u kvalitet

Najvažnija stvar u kupovini bilo čega, a posebno putnih torbi, jeste pitanje kvaliteta. Ako uzmete putnu torbu od lošeg i neizdržljivog materijala, novac koji ste dali, koliki god on bio, kao da je bačen. Putne torbe se uglavnom prave od poliesterskih materijala koji mogu biti manje ili više izdržljivi, pa je pokazatelj na kvalitet često brend ili sama cena, jer kvalitet zahteva da se malo više i plati. Uz to, proverite sve zipere, da li uredno rade, da ne postoji bilo kakav problem sa njima i pogledajte da li je torba vodootprona. Vodootporni materijali su daleko izdržljiviji od drugih, a ujedno će ta činjenica vašu garderobu i ostali prtljag sačuvati prilikom loših vremenskih uslova kada se nađete napolju.


Koju vrstu torbe odabrati?

Putne torbe su prisutne u više različitih oblika, dimenzija, dezena. Sama vrsta putne torbe zavisi isključivo od vaših potreba i vrste većinskih putovanja na koja idete. Ukoliko volite da bude sasvim praktična, da vam ruke budu slobodne gde god da se krećete sa svojim prtljagom, birajte putne rančeve ili torbe koje imaju veliki kaiš koji ide preko ramena, ali sa anatomskim ojačanjem, tako da vam se pritisak od treta na ramenu umanji.

Pored toga, postoje putne torbe sa točkićima i bez njih. Putne torbe bez točkića su dobre kada su manjih dimenzija, budući da se mogu iskoristiti za kraća putovanja, neke izlete, pa čak i za treninge i odlaske u teretanu. Ono što je važnije jeste da manje torbe bez točkića nemaju skoro nikakvu težinu, pa su odlične da se koriste kao ručni prtljag kada se negde odlazi avionom, te je u svakom slučaju jednu ovakvu torbu dobro imati kod kuće.

Putne torbe sa točkićima su dobre za pakovanje veće količine prtljaga, za porodična putovanja, te putovanja koja traju duže. Ono što je dobro jeste da teret ne ide na rame ili na ruke, već je jednostavno prenet na teret samih točkova, pa je lakše torbom manevrisati gde god da se nađete, bilo to na autobuskoj stanici ili na aerodromu. I ovde je važno pitanje kvaliteta, jer točkići na torbama koji su od izdržljivih materijala, dobrog kvaliteta, podnose veliki teret normalno, nema bojazni od bilo kakvog kvara, dok na drugim torbama to već može biti problem.

I pored tako odabrane putne torbe, spakovanog pasoša, spremni ste da krenete bilo gde da vas vode obaveze ili prosto želje.





Srodni tekstovi:


Kako odabrati dobar dečiji ruksak?

Da li znate šta je potrebno sve da proverite pre kupovine ranca za svoje dete, koje to karakt...

Detaljnije

Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji

Zainteresovani kupci od danas mogu poručiti novi Redmi Note 10 5G preko zvaničnih maloprodajnih part...

Detaljnije

Staklene pregrade

Staklo u enterijeru poslednjih godina je trend. Ipak, koliko god da je moderno, akcenat kod upotrebe...

Detaljnije

Merdevine: čemu služe, gde se koriste i koji sve modeli postoje

Jedna od najčešćih stvari koju skoro svako domaćinstvo ima, a koja spada u grupu alata, uprav...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS