Kako izgleda doček Nove godine u Srbiji?


Zanimljivosti

Docek Nove godine u Srbiji


Kada počne da se približava zima i zimski praznici, sve ljude na svetu prati osećanje euforije. Nije bitno na kojem delu sveta se nalaze, zima je povod za lepa osećanja kod mnogih ljudi. Neki je vole zbog snega, zimovanja, a neki baš zbog praznika, koje nestrpljivo očekuju.

Doček Nove godine je uvek povod za slavlje. Neki ljudi dugo planiraju kako će provesti ovaj događaj. Zavisno od toga da li više volite da provodite vreme kod kuće ili napolju, doček Nove godine u Srbiji može biti raznovrstan. Sigurno svake godine imate nekoliko kvalitetnih i isplaniranih načina kako da novogodišnju noć provedete najbolje do sada.

Čarobne večeri uoči 1. i 14. januara

Postoji mnogo opcija za doček Nove godine u Srbiji. Još jedna bitna stvar je da se Nova godina u Srbiji proslavlja 2 puta, odnosno proslavljaju se dve Nove godine. Pravoslavna Nova godina praznuje se 14. januara. Stanovnici Srbije su u mogućnosti da se fantastično provedu na dva nezaboravna događaja, u razmaku od samo dve nedelje.

Večeri uoči 1. i 14. januara mogu biti čarobne, ukoliko ih dobro isplanirate. Sa svojim dragim osobama možete uživati u piću, hrani, muzici, raznim igrama i drugim zanimljivim programima. Možete ih sami isplanirati i pripremiti ili otići na mesta koja će vam omogućiti nezaboravan provod.

Doček Nove godine na raznim mestima u Srbiji

Postoje mnoge popularne destinacije u Srbiji, na kojima se može organizovati nezaboravan doček Nove godine. On se može proslaviti u mnogim gradovima, na planinama, u banjama i drugim odmaralištima.

Ako se odlučite da novogodišnju noć provedete u nekom od srpskih gradova, možete očekivati različite sadržaje. Tokom novogodišnjih praznika, pa i u samoj novogodišnjoj noći, organizuju se različiti zanimljivi događaji, predstave i druge manifestacije. Na njima možete uživati sa svojom porodicom, prijateljima ili drugim dragim osobama.

Na većini gradskih trgova se organizuju žurke i koncerti, koji ovu noć mogu učiniti posebnom. Osim trgova, doček Nove godine se može proslaviti i u gradskim lokalima, koji imaju posebno osmišljen program za ovaj događaj. Obično se na svim mestima, pa i u gradovima priprema spektakularni vatromet, čije boje će nebo učiniti magičnim.

Tara, Kopaonik, Zlatibor i druge srpske planine su idealna mesta za ljude koji žele da u intimnijoj atmosferi provedu novogodišnju noć. Na planinama možete osetiti pravi praznični duh i naučiti nešto više o srpskoj kulturi. Obično ćete imati priliku da probate tradicionalne specijalitete, dok uživate u jedinstvenom ambijentu.

Doček Nove godine u srpskim banjama i banjskim gradovima može biti, takođe, zanimljiv. U ovim mestima možete videti mnogobrojne znamenitosti. Za novogodišnju noć biće pripremljeni nastupi različitih bendova, koji će napravidi dobru atmosferu i učiniti da se sjajno provedete.

Šta se može naći na srpskoj novogodišnjoj trpezi?

Srpski narod je, između ostalog, poznat po pripremi dobre hrane i pića i uživanju u istim. Ono što se može naći na prazničnoj srpskoj trpezi za doček Nove godine je prava poslastica. Gotovo nezaobilazni i najbitniji deo trpeze predstavlju pečenje, sarma, ruska salata i torta. Osim ovih specijaliteta, koji su i sastavni deo i slavskih obroka, možete uživati i u drugim jelima. 

Što se tiče pića, Srbi će za doček voleti da nazdrave sa raznim alkoholnim pićima. U prvom planu, misli se na rakiju, vina, piva, koktele i žestoka pića. Ona vas mogu opustiti i razgaliti, tako da ćete u Novu godinu ući veseli i raspoloženi.




Srodni tekstovi:


KAKO DA ČIŠĆENJE LICA POSTANE TVOJA OMILJENA RUTINA?

Mi žene volimo da se posvetimo sebi. Nekada to radimo redovno, a nekada odvojimo jedan ceo dan ili n...

Detaljnije

Zašto bi svako trebalo da ima power bank?

Da smo postali zavisni od mobilnih telefona, nema dileme. Mobilni telefoni zamenili su rokovnike, ka...

Detaljnije

Kako odabrati dobar dečiji ruksak?

Da li znate šta je potrebno sve da proverite pre kupovine ranca za svoje dete, koje to karakt...

Detaljnije

Šarm koji ne bledi! Veštine zavođenja za modernog muškarca!

U današnjem brzom i stalno promenljivom svetu, šarm i veštine zavođenja postaju...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS