Najčešći kvarovi na televizoru zbog kojih je potreban odlazak u TV servis


Biznis TehnikaKroz istoriju se kao glavno sredstvo inoformisanja koristio upravo televizor i to se nije menjalo. Međutim ono što se jeste promenilo za to vreme su savremni i moderni modeli koji su pratili razvoj tehnologije i potrebe stanovništva. 

Sa ovim savremenim i modernim modelima pojavili su se i novi problemi vezani za popravke kvarova koje se sve manje mogu obaviti u kućnim uslovima, a sve više zahtevaju angažovanje stručnih lica iz TV servisa. U najgorem slučaju sanacija problema neće biti moguća i zahtevaće se kupovina novog uređaja. 

Koji su to najčešći kvarovi sa kojima se danas susrećemo i kako odreagovati na njih? 

Neki od učestalih problema koji se javlaju su oni vezani za pozadinsko osvetljenje, za daljinski upravljač, ton i sliku itd. U zavisnosti od stepena štete srazmerno tome će biti i cena koju ćete morati da platite u TV servisu. 

Pozadinsko osvetljenje na vrhu liste najčešćih kvarova

Kada se desi da boje na vašem LED uređaju počnu da se menjaju, odnosno da se pojave tamne ili svetle fleke koji ne nestaju, već se samo šire, vreme je da odreagujete. Obično se radi o pozadinskom osvetljenju koje je oslabilo i potrebno je zameniti ga i odraditi popravku. Misli se na LED diode i popravke tog dela. 

Iako će vam neko reći da je posao zamene pozadinskog osvetljenja onaj koji možete i sami da uradite u kućnim uslovima, ipak zbog rizika od oštećenja panela koji može biti veliki, bolje bi bilo da se za popravku pozadinskog osvetljenja obratite najbližem TV servisu. Cena popravke pozadinskog osvetljenja za TV varira od servisa i modela televizora, ali i od toga da li je potreba ukupna ili delimična zamena. 

Cena koju ćete morati da platite za ovu popravku je srazmerna kvalitetu usluge koju ćete dobiti i garanciji od daljih kvarova. 

Problemi sa daljinskim upravljačem

Problemi ove vrste zazimaju skoro jednako učestalo mesto na lestvici kvarova kao i popravka pozadinskog osvetljenja. Kada televizor ne reaguje na signale koje mu šalje daljinski upravljač potrebno je pre svega da proverite da li su se ispraznile baterije. Ako ni nakon zamene baterija ne reaguje, onda treba proveriti da li je na daljinski upravljač nešto prosutno ili je nehotice ispušten ili da li je zaklonjen prijemnik signala na uređaju. 

Ako ništa od navedenog nije uzrok, onda problem nije u daljinskom upravljaču već u televizoru i tada je potrebno da se obratite ovlašćenom ili lokalnom TV servisu. 

Problemi nastali usled nevremena praćenog grmljavinom

U zavisnosti od ulaska eletrostatičkog pražnjenja zavisi i stepen oštećenja samog uređaja. U ovakvim situacijama najbolje je da se obratite najbližem TV servisu za pomoć, telefonskim putem ili odlaskom u radnju s obzirom da oštećenja mogu biti u rasponu od minimalnih do krupnijih i zahtevnijih. 

Cena koju ćete morati da platite za saniranje ovakvih oštećenja zavisiće od same težine štete koja je naneta, a može se desiti da vam bude preporučena kupovina novog uređaja jer je saniranje nemoguće ili skuplja opcija u odnosu na to. 

Imate sliku na ekranu, ali ne i ton

Ovo se vrlo često dešava. Slika je jasna i boje su dobre, možete da pratite omiljenu emsiju ili seriju ali ne čujete zvuk. Prvo treba da proverite da li je dugme ,,mute“ pritisnuto. Ukoliko nije pokušajte da podeseti zvuk putem daljinskog upravljača. Ako su priključeni dodatni zvučnici proverite da li su uključeni. Ako ništa od prethodnog ne pomogne, može se desiti da je crkao deo vezan za audio i potreban vam je stručni savet za rešenje ove teškoće. 

Iako se čini da neke kvarove možemo sami da odstranimo, ipak je najsigurnije otići u ovlašćene ili lokalne TV servise kako bi se popravka uradila stručno i kompletno, uz šta posle najčešće dobijete i garanciju.


Srodni tekstovi:


Cene polaganja vožnje po kategorijama

U zavisnosti od toga šta želite da vozite imate i podeljene kategorije. U svakoj kategoriji s...

Detaljnije

5 razloga zašto bi trebalo da imate kožnu torbu

Kožna torba je već vekovima unazad jedan od najpopularnijih detalja iz modne industrije. Iako se mod...

Detaljnije

Stakla za kuhinje – novi trend u uređenju enterijera

Decenijama unazad ljudi prilikom uređenja svojih kuhinja postavljaju pločice. One su bile toliko pop...

Detaljnije

Gorjuss rančevi i torbe za male dame i mame sa stilom

Mnoge devojčice ali i njihove mame, već godinama unazad ne mogu da odole misterioznoj devojčici tamn...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS