Stvari koje treba da znate o motornim testerama


Dom Poljoprivreda


Motorne testere smatraju se jednim od onih koje se nalaze na samom vrhu liste alatki koje su često upotrebljive u praksi. Tome je doprinela činjenica da su jednosatvne za korišćenje, da su funkcionalne i da štede dragoceno vreme koje biste proveli ručno radeći te iste poslove. 

Danas su i na svetskom ali i na našem tržištu dostupni razni modeli, različite veličine i performansi, različite namene koje proizvde razni brendovi. 

Ako planirate novu kupovinu, zamenu stare testere novom, ili želite da se bavite poslovima odnosno hobijem koji podrazumeva njenu upotrebu onda morati da imate na umu sledećih par stvari. 


Osnovne informacije i performanse


Motorne testere spadaju u ručni alat koji može da kupi svako lice u radnjama koje se bave njihovom prodajom, ili sve češće, putem online prodavnica i shop-ova. Princip rada je jednostavan i podrazumeva pokretanje nazubljenog lanca koji se nalazi na vodilici. Sa druge strane nalazi se kućište na koji je povezan set ručki koje omogućavaju bezedno rukovanje i odakle se pokreće snaga. 

Opšti dizajn je sličan kod svih modela, a razlikuje se od konkretne namene, stila koji brend neguje, performansi i načina pokretanja. 

Mogu se pokretati putem struje i korišćenjem kabla, ili mogu imati baterije koje su punjive i koje omogućavaju rad na udaljeniji mestima na kojima ne postoji mogućnost upotrebe struje i utičnice. 


Rukovanje i održavanje su značajne


Pravilno rukovanje podrazumeva upotrebu u skladu sa onim što je navedeno u uputstvu koje dobijate uz svaki kupljeni komad. Tu se možete upoznati sa svim specifičnostima, načinim pokretanja rada i načinom gašenja. Tu ćete naći objašnjenje za svaki taster, kao i za samo rukovanje i praktičnu upotrebu. Osim toga, treba detaljno da pročitate i deo koji se tiče bezbednosti i zaštite pri radu

A kada je održavanje u pitanju, veoma je važno da pratite uputstva ako postoje, ako ne postoje potražite savete u vezi sa tim. 

Najbitnije je održavati lanac i motor. Kada je reč o lancu treba voditi računa o njegovoj zategnutosti i oštrini, ali i nivou ulja. 

Stručnjaci preporučuju provere nakon svake veće upotrebe, a ovo je jedan od poslova koji u potpunosti možete obavljati sami. 


Osiguranje bezbednog korišćenja


U direktnoj vezi sa pravilnom upotrebnom i adekvatnim održavanjem je i osiguranje bezbednosti i sigurnosti. Kako lica je sa njom rukuje, tako i ljudi i stvari koje se nalaze u blizini. 

Pre svake upotrebe veoma je važno da se proveri ispravnost i funkcionalnost. Taj proces treba započeti vizuelnom proverom, a onda i određenim blagim potezima. 

Uvek nosite zaštitnu ličnu opremu pri radu kako biste mogućnost povrede na radu sveli na minimum. 


Prodaja STIHL motornih testera


Najveću prodaju motornih testere beleži brend STIHL kako na našem tako i na svetskom tržištu. Njihova popularnost dolazi od tradicije i kvaliteta koji neguju i po kojima su svi STIHL proizvodi poznati. 

Možete naći razne modele STIHL motornih testera koji se razlikuju po nekim glavnim karakteristikama i performansama u odnosu na koje se razlikuje i njihova cena. Prodaja STIHL motornih testera prosečnih perfomansi, za obavljanje nekih uobičajenih, ne toliko složenih poslova, beleži kontinuirani rast. 

Profesionalci kojima posao zavisi od kvaliteta i modela motorne testere biraće one skuplje i snažnije komade. 






Srodni tekstovi:


Kućna apoteka bi trebalo da bude neizostavni deo doma

Ne treba za sve tegobe ići kod lekara. Nekada možete i sami sebi biti lekar. Naročito kada osećate d...

Detaljnije

Kupovina ženskog kaputa putem interneta – greška ili pametna kupovina?

Internet je zastupljen u svim sferama naših života, a internet kupovina je uvela pravu revolu...

Detaljnije

Kako funkcioniše ketering i kakvu ponudu možete da očekujete

Sigurno ste čuli za termin -ketering- a veliki broj nas je koristilo usluge ili pak konzumiralo hran...

Detaljnije

Pripremite se za veliko čišćenje i spremanje kuće

Neminovno je da sa dolaskom proleća polako prelazite na laganiju i letnju garderobu pa je potrebno z...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS