Kako da suncobrani za ugostiteljstvo traju što duže?





Opremanje svakog ugostiteljskog objekta se ne može zamisliti bez suncobrana, a jedan od važnih zahteva je da moraju biti čvrsti, stabilni i kvalitetni, što svakako košta.

Da bi trajali što duže, suncobrani za ugostiteljstvo treba da se koriste prema propisima i da se sklanjaju kada su nepovoljni vremenski uslovi. Kako to treba da izgleda?

Suncobrani za ugostiteljstvo su najizdržljiviji na tržištu

Bilo da se biraju okrugli, četvrtasti, polu-obli, suncobrani za ugostiteljstvo mogu da izdrže jake udare vetra, jaku kišu i sunčevo zračenje im ne može ništa. I konstrukcija je otporna, aluminijumska i mnogo čvršća nego kod suncobrana za plažu. Zbog svega toga oni su i teži pa im treba i odgovarajuće betonsko postolje i kada se fiksiraju teško da ih može nešto da ošteti i prevrne.

Pa ipak, konstantna izloženost vremenskim ekstremima dovodi do oštećenja platna, kvarenja mehanizma za otvaranje ili najtanjih delova koji drže platno raširenim pod kupolom. Važno je to sprečiti na vreme.

Kako da suncobran traje što duže?

Savremeni modeli suncobrana za ugostiteljstvo imaju platno koje ne bledi i ne menja se pod dejstvom sunca. Koju god boju da odaberete ostaće ista bez obzira na to koliko je godina u upotrebi suncobran. Štampa i poseban kroj će dodatno personalizovati pa ćete imati ne samo hlad, nego i odličan reklamni pano koji je prepoznatljiv.

Najbolje bi bilo suncobrane zatvoriti pre jake kiše, ali pošto je platno ne propusno, ono može služiti i kao nadstrešnica tako da se gosti slobodno mogu zaštiti ispod njega. 

Ono što je važno je da se suncobran raširi nakon prestanka padavina i sačeka da se dobro osuši. Na ovaj način neće doći do pojave buđi i korodiranja nekih delova što je neminovno ako govorimo o suncobranima za ugostiteljstvo koji imaju najveću količinu platna.

Druga bitna stvar o kojoj treba voditi računa je vetar koji u principu ne smeta, ali ako su udari vetra jaki najbolje je kupolu zatvoriti i dodatno je fiksirati vezanjem. Gosti svakako neće moći da uživaju u hladovini ako je napolju oluja, a vi čuvate svoju baštensku opremu i produžavate vek trajanja.

Važno je svaki put koristiti pravilan način sklapanja jer je mehanizam važan deo svakog suncobrana. Neki se otvaraju klasično, neki motanjem, ali koji god da je model u pitanju svaki put treba proveriti da li je suncobran dobro otvoren i stabilan u svom ležištu.

Povremeno, ili na kraju svake sezone, bilo bi odlično suncobrane za ugostiteljstvo oprati vodom i tako skinuti prljavštinu sa platna i konstrukcije. Nakon pranja važno je da se dobro osuše i tek potom odlože pravilno do neke sledeće upotrebe.

Na isti način čuvajte svaku mobilnu nadstrešnicu

Mnogi kafići i drugi ugostiteljski objekti imaju i tende pored ugostiteljskih suncobrana o kojima takođe treba brinuti da bi funkcionisali. To znači da se mehanizam mora koristiti pravilno i čuvati kada god je ekstremno vreme napolju što će doneti najduži period upotrebe.

Prateći ove savete vaši suncobrani i sva ostala zaštita od sunca će trajati mnogo više sezona nego što se to očekuje. Nije jedina prednost to što ćete imati manje troškova za obnovu elemenata, već će i bašta izgleda fenomenalno, a gosti uvek imali pozitivan utisak o vašem poslovanju.






Srodni tekstovi:


Najvažniji koraci ka upešnom biznisu

Pokretanje privatnog biznisa i stvaranje pasivne zarade je nešto čemu stremi mnoštvo l...

Detaljnije

Obilazak čitavkog Beograda za samo jedan vikend

Letnji, tropski dani odavno su nastupili, sezona bazena, hladnih pića i lepršave odeće uredno...

Detaljnije

Merdevine: čemu služe, gde se koriste i koji sve modeli postoje

Jedna od najčešćih stvari koju skoro svako domaćinstvo ima, a koja spada u grupu alata, uprav...

Detaljnije

Kako spremiti auto za dugo putovanje?

Kako nam se sezona odmora približila došlo je i vreme da opremimo naše četvorotčka&sca...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS