Savremena tehnologija i njene prednosti i mane


Zanimljivosti


Sa tehnologijom danas svašta možemo da uradimo. Ovde ćemo napisati koje su to prednosti kada je u pitanju ova vrsta tehnologije i da li postoje neke mane kada posedujete pametne telefone.

Internet aplikacije i video pozivi

Uz pomoć pametnih telefona danas imamo pristum mnogim aplikacijama koje nam omogućavaju da preko interneta pozovemo naše prijatelje i porodicu. Ove aplikacije imaju opciju video poziva tako da možete da vidite i da budete vidljivi sa ljudima sa kojima pričate. Ovo može da bude vrlo korisno kada živite dosta daleko od ljudi sa kojima se čujete i nemate često prilike da se vidite uživo. Bake i deke mogu da zovu svoje unučiće i da ih gledaju kod pričaju sa njima, a isto to mogu da rade parovi koji žive u drugim gradovima ili državama. 

Na korak do znanja

Ako imate pristup besplatnom internetu, internetu na telefonu ili u kući u svakom trenutku možete da odete na internet i istražite šta god vam je potrebno. Možete da nađete gde se nalazi najbliža knjižara, pekara ili bilo koja druga radnja. Pored toga možete da saznate još mnogo toga novog i da proverite svoje znanje ako u nešto niste sigurni. 

Mape i navigacija

Pored toga što svašta možete da saznate na internetu tako možete i da dobijete instrukcije gde treba da skrenete kada idete na neko mesto koje ne znate gde se nalazi. Navigacija će vam izgovoriti za koliko metara treba da skrenete u koju stranu sve dok ne stignete do tačne lokacije koju ste ukucali u mapi.

Gledanje televizije

Danas je moguće i da gledate vaš omiljeni šou, film ili seriju preko pametnih telefona. Postoje posebne aplikacije koje vam to omogućavaju. Neke su besplatne, a neke morate da plaćate na mesečnom ili godišnjem nivou. Svakako vam je serija koju pratite na dohvat ruke i samo nekoliko klikova udaljena.

Svakodnevne aplikacije

Postoje i neke aplikacije koje svakodnevno koristimo. To su aplikacije koje nam govore kakvo je vreme napolju, aplikacija u kojoj možemo da beležimo svoje obaveze ili misli, uobičajene aplikacjie kao što je galerija slika, kalkulator ili kalendar, a pored toga ima aplikacija za teme koja vam pomaže da uredite izgled vašeg telefona baš onako kako ste zamislili. 

Kako vas mogu pratiti i prisluškivati preko mobilnih telefona?

Nažalost, svaka dobra stvar mora da ima i svoje mane. Preko interneta i aplikacija koje ste skinuli je moguće i da vas neko prisluškuje i prati. Takođe kroz mikrofon i kamere ugrađene u vaš telefon neko može da čuje i vidi sve što vi radite. Praćenje i prisluškivanje mobilnih telefona je nešto pšto često čujemo na televiziji i čega treba da se pazimo. Da li je zaista tako i da li nas neko prisluškuje mi to nažalost ne možemo da znamo, zato pazite šta tražite na internetu i šta pričate i pišetu u vašem telefonu. Pametni telefoni mogu da budu vrlo dobra i korisna stvar za bilo šta što radite, da li za zabavu ili posao oni će vam dobro poslužiti. Tehnologija se svakodnevno menja tako da su karakteristike pametnih telefona sve bolje i sve više mogućnosti imaju. 


Srodni tekstovi:


Da li je hipertenzija ozbiljna bolest?

Ako imate povišen krvni pritisak to znači da imate arterijsku hipertenziju. Možda vam se to č...

Detaljnije

Šta sve nudi prestonica Srbije?

Prestonica Srbije je grad Beograd. Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi i osnovali su ga...

Detaljnije

Rasveta za vaš stan

 Laicima deluje da je postavljanje svetiljki u stanu lak posao. Medjutim, jedan od bitnih eleme...

Detaljnije

Kako bakterije i prljavština iz tepiha utiču na vaše zdravlje?

Koliko često perete svoje tepihe?Da li ih čistite ručno ili ih nosite u tepih servis?Jedan od najče&...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS