Savremena tehnologija i njene prednosti i mane


Zanimljivosti


Sa tehnologijom danas svašta možemo da uradimo. Ovde ćemo napisati koje su to prednosti kada je u pitanju ova vrsta tehnologije i da li postoje neke mane kada posedujete pametne telefone.

Internet aplikacije i video pozivi

Uz pomoć pametnih telefona danas imamo pristum mnogim aplikacijama koje nam omogućavaju da preko interneta pozovemo naše prijatelje i porodicu. Ove aplikacije imaju opciju video poziva tako da možete da vidite i da budete vidljivi sa ljudima sa kojima pričate. Ovo može da bude vrlo korisno kada živite dosta daleko od ljudi sa kojima se čujete i nemate često prilike da se vidite uživo. Bake i deke mogu da zovu svoje unučiće i da ih gledaju kod pričaju sa njima, a isto to mogu da rade parovi koji žive u drugim gradovima ili državama. 

Na korak do znanja

Ako imate pristup besplatnom internetu, internetu na telefonu ili u kući u svakom trenutku možete da odete na internet i istražite šta god vam je potrebno. Možete da nađete gde se nalazi najbliža knjižara, pekara ili bilo koja druga radnja. Pored toga možete da saznate još mnogo toga novog i da proverite svoje znanje ako u nešto niste sigurni. 

Mape i navigacija

Pored toga što svašta možete da saznate na internetu tako možete i da dobijete instrukcije gde treba da skrenete kada idete na neko mesto koje ne znate gde se nalazi. Navigacija će vam izgovoriti za koliko metara treba da skrenete u koju stranu sve dok ne stignete do tačne lokacije koju ste ukucali u mapi.

Gledanje televizije

Danas je moguće i da gledate vaš omiljeni šou, film ili seriju preko pametnih telefona. Postoje posebne aplikacije koje vam to omogućavaju. Neke su besplatne, a neke morate da plaćate na mesečnom ili godišnjem nivou. Svakako vam je serija koju pratite na dohvat ruke i samo nekoliko klikova udaljena.

Svakodnevne aplikacije

Postoje i neke aplikacije koje svakodnevno koristimo. To su aplikacije koje nam govore kakvo je vreme napolju, aplikacija u kojoj možemo da beležimo svoje obaveze ili misli, uobičajene aplikacjie kao što je galerija slika, kalkulator ili kalendar, a pored toga ima aplikacija za teme koja vam pomaže da uredite izgled vašeg telefona baš onako kako ste zamislili. 

Kako vas mogu pratiti i prisluškivati preko mobilnih telefona?

Nažalost, svaka dobra stvar mora da ima i svoje mane. Preko interneta i aplikacija koje ste skinuli je moguće i da vas neko prisluškuje i prati. Takođe kroz mikrofon i kamere ugrađene u vaš telefon neko može da čuje i vidi sve što vi radite. Praćenje i prisluškivanje mobilnih telefona je nešto pšto često čujemo na televiziji i čega treba da se pazimo. Da li je zaista tako i da li nas neko prisluškuje mi to nažalost ne možemo da znamo, zato pazite šta tražite na internetu i šta pričate i pišetu u vašem telefonu. Pametni telefoni mogu da budu vrlo dobra i korisna stvar za bilo šta što radite, da li za zabavu ili posao oni će vam dobro poslužiti. Tehnologija se svakodnevno menja tako da su karakteristike pametnih telefona sve bolje i sve više mogućnosti imaju. 






Srodni tekstovi:


Oprema koja kancelariju čini potpunom i savremenom

Veliki broj svetski poznatih, ali i domaćih biznisa odvija se u kancelarijskom prostoru. Za razliku ...

Detaljnije

Saveti za održavanje kože zdravom i blistavom

Koža je najveći organ našeg tela i zahteva posebnu pažnju kako bi ostala zdrava i blistava. B...

Detaljnije

Šta treba da znate ukoliko prvi put koristite rent a car

Ukoliko niste do sada imali iskustva sa iznajmljivanjem automobila a potrebna vam je ova usluga, ne ...

Detaljnije

Nega bebe od rođenja

Bebe dolaze na svet nakon devet meseci boravka u zaštićenom i sigurnom okruženju -  mami...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS