Sjajni načini da svom dvorištu udahnete novi život


Dom Dom


Koliko god želeli da je izbegnemo, pandemija je na globalnom nivou i dalje aktuelna tema, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog svih manjih ili većih lekcija koje smo tokom tog perioda naučili - ali i dalje učimo. Jedna od njih je svakako ta da nam je boravak u prirodi pružao preko potreban mir i da sada ne možemo da zamislimo da nam vikend prođe, a da ne posetimo makar neko zelenilo. Dodajmo ovome i činjenicu da smo dosta vremena provodili kod kuće, a u periodima policijskog časa, svako ko je imao dvorište smatrao se pravim srećnikom. Sabravši dva i dva jasno nam je da je upravo dvorište onaj komad prirode koji nam je uvek dostupan i kom uvek možemo da se vratimo, a budući da smo shvatili važnost istog, ovog leta se upuštamo u projekat “dovesti dvorište do savršenstva”, u čemu vam mogu pomoći naši saveti koje vam donosimo u nastavku teksta.


Živa ograda


U jednom periodu, svako dvorište imalo je živu ogradu i nije nam jasno zašto smo ih ikada zamenili zidanim ogradama! Ipak, dobra vest je ta da su žive ograde ponovo u modi i mnogi se odlučuju da baš na ovaj način ograde svoj komad zemlje. Budući da je reč o zelenilu, živa ograda ne samo da pruža lep hlad, već i dodatno osveženje tokom vrelih dana, a i, priznaćete, na mnogo lepši način zaklanja od radoznalih pogleda. Živa ograda je uz to i odlična zanimacija - moraćete redovno da je održavate, a kako biste celokupnu priču podigli na viši nivo, možete je oblikovati na neobične i neočekivane načine!


Ukrasno drveće


Ne znamo koliko vam je stalo do trendova, ali činjenica je da je ukrasno drveće na samom vrhu liste kada je reč o uređenju dvorišta. Razmislite - ukoliko je cveće prevelika briga za vas, ukrasno drveće vam dođe kao malo manje zahtevna obaveza, a jednako dekorativna i zanimljiva. Uz to, ukrasno drveće je i dosta trajnije, a budući da je reč o ne toliko čestom izboru, verujemo da će privlačiti pažnju prolaznika! Jasmin, japanski javor, japanska trešnja, magnolija samo je neko ukrasno drveće koje može pronaći svoje mesto u vašem dvorištu. 


Cveće


Za tradicionaliste, cveće je uvek siguran izbor i najbolji način da od svog dvorišta napravite pravu malu oazu! Dok će neki birati raznobojne cvetove kako bi postigli željeno šarenilo dokle im pogled seže, drugi će se odlučiti za različite, ali biljke koje imaju istu boju cvetova kako bi postigli minimalistički, ali takođe efektan izgled svog dvorišta. Ne možete pogrešiti - šta god je po vašem ukusu, dobar je izbor!


Baštenski nameštaj


Sada kada ste kreirali svoju ličnu prirodu, potrebno je oplemeniti je dodatnim elementima koji će zagarantovati uživanje tokom slobodnog vremena. Ovde pre svega mislimo na baštenski nameštaj u vidu odgovarajuće garniture ili seta stola i stolica, a u obzir mogu da dođu i taburei ili ležaljke, u zavisnosti od toga u kom stilu želite da uredite svoje dvorište (na primer, eksterijer može da bude uređen u duhu Balija ili Mediterana). 


Ostali detalji


Na kraju, ukoliko želite potpun ugođaj, obogatite svoje dvorište svetiljkama, lampionima, starim radio aparatom iz kog će dopirati neka dobra, opuštajuća muzika, nabavite fontanu ili šta god da volite i želite u svom prostoru za opuštanje!
Srodni tekstovi:


Izaberite alat kao profesionalac! Testere za svaku potrebu!

Kada je reč o izboru pravog alata za sečenje, testere zauzimaju centralno mesto u arsenalu svakog pr...

Detaljnije

Uredite svoje dvorište kao pravi profesionalac

Da biste u potpunosti uživali u lepotama svoga doma, podjednako je važno da unutrašnjost i sp...

Detaljnije

Kupovina ženskog kaputa putem interneta – greška ili pametna kupovina?

Internet je zastupljen u svim sferama naših života, a internet kupovina je uvela pravu revolu...

Detaljnije

5 teorija koje pokušavaju da objasne zbog čega se javlja deja vu

I sami znate da ne postoji tačno i naučno objašnjenje zbog čega se javlja deja vu, postoje sa...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS