Privatni vrtići – niz karakteristika zbog kojih su danas postali tako zastupljeni


Dom


Veliki broj pitanja između roditelja nameće se kada se približava vreme za polazak mališana u predškolsku ustanovu – zabavište ili poznatije vrtić. Prvenstveno, treba rešiti dilemu da li je i kada pravi trenutak da dete krene u zabavište, zatim da li su bolji izbor državni ili privatni vrtići, kao i na kojoj lokaciji. 

Svakako, pitanja je mnogo, a odgovori su jednostavni – svaki roditelj treba da razmatra ono što misli da je najbolje za svoje dete. Generalno, danas su privatni vrtići predškolske ustanove koje su po gotovo svemu identične državnim, samo što pružaju čitav niz dodatnih prednosti roditeljima i deci svojom inovativnošću, dizajnom, sadržajima i savremenošću poslovanja. 


Upis u vrtić je lak i bez dugih lista čekanja


Osnovno svojstvo državnih predškolskih ustanova jeste priprema dokumentacije za upis negde u maju mesecu i objavljivanje rang liste tokom juna, za polazak deteta u septembru. Nakon toga, obično su svi kapaciteti popunjeni, pa nije izvodljivo organizovati dodatan upisni rok. 

Privatni vrtići za razliku od toga pružaju efikasnu i laku proceduru upisa, koja rezultira zadovoljstvom roditelja i mogućnostima za prijem dece tokom čitave godine. Naravno, sve to zavisi od popunjenosti kapaciteta, ali moderni privatni vrtići najnovije generacije mogu da prime značajan broj dece raspoređenih u manje grupe, tako da ne postoje liste čekanja niti mališani koji će ostati bez mesta tokom godine.


Organizacija i sadržaji koji su kvalitetni i savremeni


Današnji privatni vrtići akcenat stavljaju na posvećenost svakom detetu, tako da je rad u manjim grupama zagarantovam, jer one imaju svega do 10 mališana, dok državne ustanove nekada i tri puta više. Na ovaj način, manje grupe pružaju isticanje svakog deteta, pokazivanje interesovanja, kreativnosti i maštovitosti, zatim podsticanje razvoja fizičkih, motoričkih i drugih sposobnosti i veština, kao i edukaciju. 

Sadržaji su kvalitetni – organizuju se radionice, društvene i sportske igre, realizuju brojni projekti u saradnji sa roditeljima, i sve to bez preterane gužve i veilkog broja učesnika, što karakteriše državne vrtiće i njihove grupe. 


Profesionalizam i negovanje duha zajedništva


Kako privatni vrtići imaju manje grupe dece koje mogu biti brojne i generalno vršiti prijem većeg broja mališana, to znači i da vaspitači mogu odlično sarađivati sa roditeljima. Oni se uključuju u donošenje odluka, projekte, radionice, uvek pitaju za mišljenje i mogu realizovati različite ideje sa vaspitačima i decom u manjim grupama. Na taj način, neguje se duh zajedništva, podstiče angažovanje roditelja i dece, a rezultati u pogledu njihove edukacije, napredovanja i razvoja su izuzetni. 

Osoblje je uvek ljubazno, profesionalno i posvećeno svakoj pojedinačnoj aktivnosti, pruža roditeljima povratnu informaciju o boravku dece, ishrana je kvalitetna i ukupno zadovoljstvo zaista veliko. Organizuju se i manifestacije – maskembali, muzički spektakli i sportski događaji, izleti i različite posete, pa deca ne borave samo u prostoru vrtića.

Karakteristike zbog kojih su privatni vrtići postali tako zastupljeni u modernom vremenu su brojne i raznolike, a ujedno predstavljaju i prednosti zbog kojih ih sve veći broj roditelja bira za svoju decu. Ne samo da su savremeno uređeni, dizajnirani na dopadljiv i naravno bezbedan način, već ih odlikuju i raznovrsni sadržaji za sve uzraste, događaji, besprekorna organizacija, informisanje roditelja i saradnja koja ih svakodnevno raduje.


Srodni tekstovi:


Stvari koje treba razmotriti pre kupovine srebrnog nakita online

Priliv lažnih proizvoda na tržište čini kupovinu srebrnih narukvica ili bilo koje vrste nakit...

Detaljnije

Kako rešiti problem dosadnih virusnih bradavica?

Virusne bradavice predstavljaju jedan od najvećih problema sa kojima se susrećemo tokom celog života...

Detaljnije

Šta treba da nabavite ako želite da čuvate psa u kući ili stanu?

Želite da čuvate psa u kući, ali ne znate šta će vam sve biti potrebno za njega? Ne brinite, ...

Detaljnije

Upala jajnika - prepoznajte simptome i izlečite se na vreme

Upala jajnika (ooforitis) najčešće je prouzrokovana bakterijskom infekcijom. Može se javiti i...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS