Spremite igračke za dvorište, kreće lepo vreme!


Dom Dom

Iako su igračke za dvorište posebna kategorija igračaka za decu, u okviru kojih su uglavnom kućice za dvorište, šatori, klackalice, tobogani, mnoge manje i veće igračke mogu da budu namenjene igranju na otvorenom. Većina dece živi u gradovima, pa je sigurno i veći procenat onih koji nemaju sopstveno dvorište, već koriste ono ispred svoje zgrade ili obližnji parkić u kome se igraju sa svojim drugarima. Njima i posvećujemo ove redove, kako bi se upoznali sa svim onim mogućnostima koje svaki parkić ili obližnji šumarak nude.


Klikeri kao igračke za dvorište, tako mali, a tako značajni za razvoj detetagggg

Nekada su bili jako popularni, angažovali prstiće i uvežbavali finu motoriku, a onda su “nestali”. Možda smo krivi mi roditelji koji smo ih zamenili tabletima i brojnim igricama koje zahtevaju napredak tehnike. Međutim, za klikere čiji set košta manje od jedne čokolade, nije potrebno ništa osim zemlje i koliko toliko ravnog terena. Rupa se pravi za par minuta, a čak i ako nema društva, samostalno dete može da se igra. Treba mu pokazati kako sve to funkcioniše, a sigurni smo da mnoge i mame i tate poznaju tehniku.

Nekada su deca satima provodila vreme igrajući klikere, trudeći se da baš njihov “kenac” bude najbolji.

Možda je vreme da im vratimo nekadašnju ulogu u odrastanju deteta.


Hulahop može i u stanu, ali pravi sportski duh se postiže na terenčetu

Hulahop mališani koriste kao igračku, ali svakako je ovo odličan rekvizit za vežbanje za celu porodicu. Traži veštinu, kao i upornost. Gde god da ste u prirodi možete nesmetano vrteti hulahop, takmičiti se sa detetom koje će vežbati balans. Bilo da se dete igra ispred zgrade ili idete autom ili gradskim prevozom do obližnjeg izletišta, hulahop je lagan za nošenje, te uvek može biti uz vas.


Šatori su igračke za dvorište koje sva deca obožavaju

Otkud to da je šator jedna od omiljenih igračaka za dvorište? Nije slučajno, jer igra ulogu kućice u kojoj mašta može bukvalno svašta. Dete oseća da ima svoj poseban prostor koji je sklonjen od radoznalih očiju ukućana. Tu može sve svoje plišane drugare da poređa i odglumi predstavu za njih. Može i da im spremi ukusan ručak, da im čita omiljenu bajku. To je prosto njegovo mesto za igru, a najlepše od svega je što može i drugare da pozove da se zajedno igraju. Kad je napolju, dete voli da se igra, ali onda i uđe u šator da se odmori, opusti. Lak za sklapanje, šator uvek može biti u gepeku auta za svaki piknik ili izlet. Nije skup, a podjednako ga vole i dečaci i devojčice. U kući, nakon završenog dana, može da posluži i kao skladište za igračke, čime unosimo red u prostor u kome dete boravi.


Kosilice su uvek interesantne dečacima

Kosilice za decu spadaju u red igračaka mašina koje dečaci vole. Imitirajući starije dete pokazuje interesovanja za određene sprave koje se koriste u domaćinstvu. Iako su prave kosilice namenjene onima koji imaju sopstveno dvorište, za svakodnevnu igru i te kako su interesantne svim mališanima. Lagane za upotrebu, uglavnom sklapajuće, lako se prenose i imaju dodatnu funkciju guralice, te je podjednako mogu koristiti i najmlađi i njihovi stariji drugari.

Sa lepim vremenom deca su sve više u prirodi pa treba naći načina i da se zabave. Pored bicikala i trotineta, pojedine igračke za dvorište im upotpunjuju svakodnevnicu razvijajući  pri tom i motoriku,ali i neke druge veštine. Smatra se da dete treba dnevno na otvorenom da provede četiri sata, a svaka igračka koja se lako održava može biti idealna za parkić u kome provode dosta vremena.




Srodni tekstovi:


Igračke za decu-hit igračke u 2020.godini iz ugla jednog prodavca

Kako su klikeri ponovo u modi, a kuhinje nezaobilazna igračka za odrastanje dečaka I devojčicaU kom ...

Detaljnije

Informišite se pre kupovine kolica za bebe

Preko potrebna kada odlazite u šetnju sa vasim detetom jesu upravo kolica za bebe. Tu su i si...

Detaljnije

ŠTA NAS NAJVIŠE ZANIMA? Najvažnije vesti dana – od vremenske prognoze do autoportreta Van Goga

U moru informacija koje nas okružuju nekada je možda i teško napraviti selekciju i odlučiti s...

Detaljnije

Sve što treba da znate o gumama za auto

            Ono što svaki aktivan vozač treba da zna o svom aut...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS