Naučite engleski jezik kroz igru


Obrazovanje

Poznavanje engleskog jezika je sve značajnije. Iz dana u dan, kako se razvijaju savremene tehnologije a čitav svet postaje jedno veliko, globalno mesto, za engleski jezik se sve češće kaže da je najrasprostranjeniji jezik. Kako biste mogli da se svakodnevno snalazite u savremenom svetu, neophodno je da ga znate, a najbolji način učenja engleskog jezika jeste kroz igru. 



Engleski kroz igru – najjednostavniji način da savladate novi jezik

Jedna od osnovnih potreba svakog deteta jeste potreba za igrom, odnosno za svim onim sadržajima i aktivnostima koje zaokupljaju dete mentalno i fizički, podstiču na kretanje, promišljanje i druge vrste aktivnosti. Igra se prepoznaje kao osnovni način spoznaje sveta i mehanizam uz pomoć koga dete otkriva i uči, a rezultati ovakvog učenja su dugoročno pamćenje i temeljno znanje. Kada je reč o učenju engleskog ili nekog drugog, stranog jezika, treba primeniti isti princip. Najlakši način da se nauči engleski kroz igru. Učenje engleskog kroz igru podstiče dete na kreativno promišljanje, na kretanje, na govor engleskog jezika. Za razliku od tradicionalnog učenja stranih jezika, koji je podrazumevao sedenje i pomno praćenje različitih vrsta predavanja, engleski kroz igru predstavlja mnogo uspešniji način usvajanja novih pojmova i gramatičkih pravila. Engleski kroz igru predstavlja odličnu zabavu za decu, kao i za odrasle koji im se pridruže. 

Kada je reč o učenju engleskog kroz igru, potrebno je da izaberete igre koje su adekvatne za razvojni uzrast vašeg deteta i koje će podsticati njegov kognitivni razvoj. Birajte igre u kojima i vi možete učestvovati i koje ćete igrati nekoliko puta kako bi se nove reči i novi pojmovi što bolje usvojili i zapamtili. 


Društvene igre vam pomažu da naučite engleski kroz igru

Na našem tržištu, u specijalizovanim prodavnicama igračaka ili dobro snadbevenim knjižarama, može se pronaći veliki broj različitih igara uz koje ćete se dobro zavabiti i naučiti engleski kroz igru. Pri kupovini igara za učenje engleskog jezika obratite pažnju na uzrast za koji su predviđene. Ukoliko engleski kroz igru uče najmlađi deca malog uzrasta dobar izbor mogu biti različite igre memorije. Kod ovih igara, dete treba da pronađe dve iste kartice i da ih imenuje. Na karticama se nalaze različite vrste oblika, boja, voće, povrće zbog čega je ovo odličan način da se savladaju osnovni pojmovi engleskog jezika kroz igru. Za malo stariju decu koja su savladala osnove stranog jezika odličan izbor mogu biti igre koje podstiču strateško razmišljanje, kao što su igre poput Monopola. Za ovu vrstu igara deci će biti potrebno poznavanje osnovnih pojmova, čitanje, razumevanje fraza i rečenica i komunikacija na engleskom jeziku. U ovakvim igrama, svaki igrač ima svoje figure, karte, kupuje i čuva svoje teritorije i strateški razmišlja kako bi mogao pobediti. Takođe, učenje engleskog kroz igru daje mališanima priliku da razvijaju takmičarksi duh, sa jedne strane, a sa druge strane, uči ih i kako se treba nositi sa porazom. 

Možemo zaključiti da se engleski može naučiti kroz igru, odnosno na zabavan način koji će zabaviti i decu i odrasle. Različite vrste igara na engleskom jeziku pobrinuće se da okupite sve članove parodice i uživate u usvajanju ili obnavljanju postojećih znanja stranog jezika. 




Srodni tekstovi:


Gde dobiti ideje za renoviranje kupatila

Ideje za renoviranje kupatila možete pronaći na različite načine. Evo nekoliko izvora inspiracije za...

Detaljnije

Najbolji načini za jačanje imunog sistema

Čini se da postoje neki ljudi koji potpuno lagano prolaze kroz sezonu prehlade i gripa a da se ne za...

Detaljnije

Rent a car širom Srbije

Poslednjih godina Srbija postaje sve interesantnija turistička destinacija. Turizam je u velikoj eks...

Detaljnije

Kako iskoristiti pomoćni objekat u dvorištu

Adaptacija, uređivanje i nalaženje primene prostoru može biti izuzetno zabavan posao ukoliko imate d...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS