Moderni tepisi za savremen dom


Dom Moda


Bilo da ste kupili stan u novogradnji ili ste renovirali stari, kada unesete sav nameštaj, nameće se savim logična završnica-kupovina tepiha. Kako novi stanovi po sebi iziskuju savremen način opremanja-moderni tepisi su nešto što bi takvom stanu omogućilo da savremeno i izgleda.


Moderni tepisi za dnevni boravak


Kako se u dnevnoj sobi najviše boravi, jasno je da će se tepih najpre kupiti za ovaj deo stana. Čak iako nemate dovoljno novca da odjednom kupite tepihe za sve prostorije, gledajte da prvi ide u dnevnu sobu, najpre zbog toga što je najfrekventnija, a potom i zato što će vam tu boraviti gosti. Da biste vi, a i oni stekli utisak savremenog stana, moderni tepisi tu mogu da budu od izuzetne koristi. Kada ste smestili ugaonu garnituru, odmerite dimenzije koje zauzima prostor unutar njenog ugla i stočić ispred nje. Moderni tepisi postavljaju se tako da ne zauzimaju sav slobodan prostor poda, već da je jedan deo otkriven. Vi možete izabrati da li želite tepih da stavite manjim delom pod garnituru ili vam je pak lepše da ima mali otklon od nje. Moderni tepisi trebalo bi da budu od materijala koji se lako održavaju. Vuna je jedan od najprirodijih, najskupljih i najzahvalnijih materijala za održavanje. Kako ne skuplja mnogo prašine, trebalo bi da se relativno lako i usisava. Takođe, ukoliko prolijete tečnost po vunenom tepihu vrlo lako ćete je obrisati sa površine, jer vuna ne pija tečnost. Kada je reč o boji, moderni tepisi biraju se na osnovu onoga kakav je štof nameštaja. Ukoliko je vaša ugaona garnitura jednobojna, onda bi trebalo da izaberete tepih koji ima dezen, geometrijske šare ili tome slično. Ako je štof nameštaja dezeniran onda dolaze u obzir jednobojni moderni tepisi.


Kakav tepih uzeti za spavaću sobu


Spavaća soba je zahtevna kada je izbor tepiha u pitanju. Najpre zbog toga što se posteljina u ovoj sobi često menja, pa je teško da moderni tepisi isprate baš svaku posteljinu. Zbog toga nije loše razmišljati o tome da moderni tepisi za ovu sobu budu jednobojni, kako bi se izbeglo odskakanje od  posteljine. Osim toga, postoje dva načina postavljanja tepiha u spavaćoj sobi. Najpre, treba da se odlučite da li ćete kupiti dva manja tepiha ili staze ili jedan veliki tepih. Ukoliko su vaš izbor manji moderni tepisi, onda je najbolje da ih postavite pored kreveta sa obe strane, kako biste mogli da ustanete na njih. Ako je izbor veliki tepih, onda ga postavite centralno ispod kreveta i neka prelazi sa strane, kako biste obezbedili sebi toplo mesto za izlazak iz kreveta. 


Trpezarija-centralno mesto za tepih


Kako u trepezariji centralno mesto zauzima sto za ručavanje, sasvim je logično da moderni tepisi treba da se nađu pod stolom, to jest u fokusu. Zbog toga što se stolice izvlače ispod stola, nikako izbor ne bi trebalo da padne na debele tepihe, već na tanke, kako bi izvlačenje stolica bilo što jednostavnije. Tamniji tepisi se preporučuju, jer je velika verovatnoća da će se tepih u trepzariji često flekati. Moderni vuneni tepisi su dobar izbor i za ovu prostoriju, jer ne upijaju vodu i lako se održavaju. 





Srodni tekstovi:


Vikend u Beogradu?

Mnogi odlučuju da se u avanturu po beogradskim kaldrmama upuste sopstvenim automobilom. Zanimljivo j...

Detaljnije

Stone lampe kao savršen dekorativni detalj

Pri uređenju našeg životnog prostora posebnu pažnju treba da posvetimo osvetljenju. To možda ...

Detaljnije

Izazovno uređenje potkrovlja

U stambenim objektima poput kuća ili stanova, postoji potkrovni deo koji se veoma izazovno i lepo mo...

Detaljnije

Pokloni poslovnim partnerima mnogo govore o vama – ne štedite i budite originalni

Svaka firma, kao deo svog marketinga i aktivnosti koje imaju cilj da poboljšaju poslovanje, t...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS