Moderni poslovni prostor


Biznis Biznis

Poslovni prostor i njegovo sređivanje dobijaju sve više na značaju s obzirom na to da je to mesto gde provodimo trećinu svoje svakodnevnice. Zato je važno da to bude prostor u kome ćete se osećati prijatno, jer će se to odraziti i našu vašu produktivnost i efikasnost na poslu. 

Skučene i mračne prostorije

Nekada su poslovni prostori bili skučene, mračne prostorije u kojima su virile glave iza hrpe papira na gomili. Bile su zadimljene sobe u kojima je boravilo više od pet osoba. U uglu svake prostorije nalazio se veliki radio i po koja cvećka, čisto da se unese koje zelenilo. Obično su prozori bili prekriveni teškim zavesama tamnijih nijansi, dok bi na plafonu visila jedna plafonjerka, koja bi se pri svakom otvaranju vrata zaleluja poput disko kugle. 

Osvetljena kancelarija kao podsticaj za rad

Vremenom se to menjalo, te su poslovni prostori postajli prijatnije mesto za boravak. Od mračnih soba pretvarali su se u osvetljenu kancelariju u kojoj boravi tek troje do četvoro ljudi. Stara stolarija zamenjena je novom PVC stolarijom, a zavese nisu više bile teške, već lepršave i lagane. Hrpu papira zamenili su računari, a plafonjerka je dobila naslednika oličenog u nekoj modernoj lampi ili prigodnom lusteru. Svi znamo koliko je važno da boravimo u sobi gde ima više prirodnog svetla. Pored toga što utiče na naše raspoloženje, drži nas budnim i samim tim možemo se više skoncentrisati na zadatke koji su pred nama. Nekadašnji ormari zamenjeni su mali policama, s obzirom da se sada sve čuva u računarima, a ne u starim prašnjavim fiokama. 


Staklena vrata – moderni detalji savremenog poslovnog prostora

Jedan od trendova jesu staklena vrata, koja se sve više praktikuju posebno u većim kolektivima. Neki će reći da nam je to došlo sa Zapada, jer su staklene ograde inešto što se samo sretalo u holivudskim filmovima. S obzirom na da to da smo kao društvo napredovali, napredak tehnologije uneo je promene i u poslovne prostore.  Tako da danas sve više imamo i takozvane otvorene prosrote gde su svi na jednom mestu, ali ih eventualno dele staklene pregrade pa postoji neki privid privatnosti. 


Staklo – od funkcionalnosti do estetike

Jedan od razloga zašto se poslodavci odlučuju za staklo jeste njegov kvalitet i trajanje, ali i lakoća održavanja. Tako da pored funkcionalnih komponenti ima i estetsku vrednost, što je takođe važno. Staklena vrata su sve češći izbog poslodovaca i ne samo za kancelarije već i za druge prostorije kao što su kupatilo, kuhinja ili pak terasa. Izgled poslovnog prostora danas ima važnu ulogu u biznis svetu, jer se izgledom šalje i određena poruka o vama kao potencijalnom saradniku ili klijentu. Ulaganjem u svoj poslovni prostor šaljete poruku da ste otvoreni za novitete i spremni da istražujete i pratite trednove. 


Kada je reč o samom stilu sve više se cilja na minimalizam. Boje koje dominiraju su bela, crna i siva, uz po koji detalj koji se ogleda u saksiji u uglu kancelarije ili po kojoj slici ili satu na zidu. Moderni poslovni prostori sve više idu kao tome da budu sve više dom, odnosno da stvaraju osećaj doma, kako bi zaposleni bili što opušteniji, samim tim i sve produktivniji. 




Srodni tekstovi:


Kako nastaje karijes na zubu i zašto je važno da se na vreme otkrije i izleči

Kada se govori o dentalnom zdravlju, karijes je svakako najrasprostanjenija zubna bolest, od koga bo...

Detaljnije

Kako odabrati dobar dečiji ruksak?

Da li znate šta je potrebno sve da proverite pre kupovine ranca za svoje dete, koje to karakt...

Detaljnije

Šta sve nudi prestonica Srbije?

Prestonica Srbije je grad Beograd. Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi i osnovali su ga...

Detaljnije

Ne odlažite odlazak kod oftalmologa

Oftalmologija je oblast u medicini koja se bavi zdravljem čula vida. Kako i druga čula, tako je i ov...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS