Ugradnja sudopere


Dom Dom


U slučaju da ste posmatrali vodoinstalatera nekom prilikom dok ugrađuje sudopere ili da ste pogledali neki video te tematike na internetu, vrlo je verovatno da ste pomislili da to možete i samostalno da učinite. I nema nikakve sumnje, jer zaista kada gledate profesionalnog najstora, koji se bavi ugradnjom sudopere, to zaista izgleda ne samo lako, nego i brzo. Međutim, ako niste u tome vešti i ako nemate makar malo iskustva, ne bi trebalo da pokušavate. 

U suštini možete da pokušate, ali se ipak preporučuje da za ugradnju silikona, odnosno baterije na sudoperi angažujete stručno lice. Imajte na umu da su to upravo delovi, koji mogu i te kako da vam stvore probleme. Naime, ako česma na sudoperi nije dobro povezana, vrlo brzo će doći do curenja vode oko nje. Isto to će se dogoditi i ukoliko ne budete uspeli da montirate sifon onako kako je predviđeno. 

Sve su to razlozi zbog kojih mnogi odustaju od ideje da montiraju samostalno sudoperu. Iako to, naravno, nije nemoguće, valjalo bi da poštedite sebe i svoje ukućane dodatnog nerviranja, koje neprofesionalno montiranje sudopere, ali i sifona i baterije, može da izazove.

Ipak iako nije baš tako jednostavno, ovom prilikom ćemo pokušati da predstavimo postupak ugradnje sudopere u samostalnoj režiji. Ali još jednom napominjemo da je uvek bolja opcija angažovati stručno lice sa iskustvom, koje će najpre ugraditi željenu sudoperu u kuhinji vaše kuće ili stana, ali će isto tako i da montira sifon. Podrazumeva se da majstor moće i da profesionalno izvrši zamenu ili ugradnju baterije, odnosno česme u kuhinji. Bitno je samo da se vlasnik određenog prostora, odnosno osoba koja je za njega nadležna, pre toga usaglasi sa majstorom oko toga koju je sudoperu najbolje ugraditi, te kakvu bi bateriju trebalo da kupi. Posle toga će vodoinstalater da izvrši sve usluge, koje prethodno bude dogovorio sa klijentom. 

Ugradnja sudopere korak po korak 

Nakon što ste odabrali odgovarajući proizvod, te pripremili i ostale delove nameštaja koji će biti ugrađeni u kuhinji, potrebno je da obeležite na radnoj ploči mesto gde će da bude izvršena kasnije ugradnja sudopere. 

Zatim je potrebno da pristupite sečenju radne ploče. I ovde se savetuje naručiti ošrez, a posebno ako niste to ranije činili. U slučaju da se prvi put time bavite, vodite posebno računa o tome kako ćete iseći radnu ploču, jer ona mora da bude isečena baš po merama konkretne sudopere.

Biće vam svakako potrebna ubodna testera, kako b ste adekvatno isekli radnu ploču. 

Trebalo bi da na sudoperi postoji otvor za slavinu. Međutim, određeni proizvodi ne poseduje taj otvor, pa je potrebno i na taj detalj da obratite pažnju. 

Zatim, a pod pretpostavkom da ste dobro isekli radnu ploču, jednostavno ubacite sudoperu u rupu koju ste isekli. 

Ono što mnogima predstavlja problem kada je u pitanju ugradnja sudopere nije samo montiratiranje slavine, nego i montiranje odvoda, odnosno sifona. 

Upravo iz tog razloga se ne savetuje igranje sa ovako ozbiljnim stvarima, već je najbolje da vodoinstalater bude angažovan za ugradnju sudopere, zatim za montažu slavine, kao i kuhinskog, odnosno takozvanog protočnog bojlera i naravno za montažu sifona. Obično kada se vrši montiranje sudopere, to podrazumeva da se kuhinja renovira, pa u svakom slučaju treba pozvati majstora koji će ugraditi i ostale elemente.






Srodni tekstovi:


Vremenska prognoza Srbija — 100% u realnom vremenu!

Vremenska prognoza Srbija, kakvo je vreme u Srbiji, vreme sutra u Beogradu ili vremenska prognoza Ni...

Detaljnije

Koje benefite donosi SEO optimizacija sajta?

U vremenu u kojem živimo nemoguće je zamisliti svakodnevnicu bez upotrebe internet pretraživača i tr...

Detaljnije

Ulazna vrata

Problem izbora ulaznih vrata može izgledati trivijalan, ali to nikako ne trebate tako da bude. Vrata...

Detaljnije

Komadi odeće koji su potrebni svakoj ženi

Koliko puta vam se desilo da otvorite garderober i nemate šta da obučete?Bez obzira koliko od...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS