Pokloni poslovnim partnerima mnogo govore o vama – ne štedite i budite originalni


Biznis

hemijske olovke

Svaka firma, kao deo svog marketinga i aktivnosti koje imaju cilj da poboljšaju poslovanje, treba da se predstavi klijentima i partnerima u najboljem svetlu. Da, kada kažemo marketing obično pomislimo na reklamu, ali i na reklamni materijal i poklone za klijente. Upravo su ovi pokloni nešto što može da ide vama kao firmi u korist, naravno, ukoliko nisu uobičajeni i ukoliko su kvalitetni. 

Šta pokloniti – pitanje je sad

Davno je prošlo vreme kalendara, rokovnika, olovaka. Iako je to vrsta kancelarijskog materijala koja je uvek potrebna, i nikada nije naodmet imati ih svuda. Danas, moraju se tražiti nove ideje i načini kako da budete prepoznatljivi, a pokloni su prava prilika da u tome uspete. Ono što je neizostavni njihov deo jeste oznaka ili logo vaše firme, kao i nešto što će omogućiti prepoznatljivost i biti jasna asocijacija na vašu firmu.

Od neobičnih hemijskih olovaka do kompjuterskih gedžeta  

Kako je štampa danas moguća na svakom materijalu, tako je moguće izabrati bilo koji predmet kao nešto što ćete poklanjati poslovnim partnerima, kupcima, klijentima i korisnicima usluga vaše male ili velike firme. Postoje klasični i ne tako skupi pokloni, kao što su razne vrste hemijskih olovaka, koje mogu biti i neke interesantno dizajnirane. Zatim, privesci sa vašim logom, u nekom modernom stilu, takođe može biti nešto što je klasično, a opet interesantno. O šoljama i držačima olovaka da i ne govorimo, takvi pokloni su takođe uvek veoma traženi. Kompjuterski gedžeti su postali pravi hit za poklone, kao što su na primer usb memorije, i sve od korisnih stvari koje se mogu priključiti na kompjuter ili laptop (kao što je grejač za šolju). 

Cena poklona i njihove štampe igra važnu ulogu

Naravno da nije isto obezbediti rokovike i usb memorije, postoji prilična razlika u novcu u tom slučaju. To dalje povlači i činjenicu da nećete u svakoj prilici i svakom klijentu davati skupe poklone, ma koliko ste dobrostojeća firma. Dobra strana je to što se pokloni uglavnom kupuju na više, pa je zato moguće i ostvariti određeni popust. Vrlo često i štamparije nude određeni lager proizvoda koje obično ljudi daruju kao poslovni poklon, pa na jednom mestu možete i da se odlučite za predmet i da naručite njegovu štampu. Cena štampe zavisi i od podloge i od količine predmeta koji se štampaju.

U kojim prilikama davati poklone klijentima

Bitan je sklad – sigurno je da u posebnim prilikama nećete poklanjati priveske i olovke. Kancelarijsku materijal se poklanja prilikom vaše posete klijentu, ili kada vas poseti neko od njih. Takoreći, za svakodnevne situacije. Za Novu godinu takođe je popularno poklanjati stone i zidne kalendare, planere i rokovnike za godinu pred vama. Prilikom otvaranja firmi, velikih jubileja, važnih promocija i sličnih  događaja, pokloni takođe treba da budu posebni i da budu slika vašeg ugleda u poslovnom svetu. Generalni savet je da na marketingu ne štedite – to će vam se vratiti višestruko i u mnogim situacijama u budućem poslovanju. Pažljivo planirajte aktivnosti u polju marketinga i unapred osmislite izgled reklamnog materijala koji će vas prikazati u najboljem svetlu.




Srodni tekstovi:


Pripremite se za veliko čišćenje i spremanje kuće

Neminovno je da sa dolaskom proleća polako prelazite na laganiju i letnju garderobu pa je potrebno z...

Detaljnije

9 najbolji bluetooth zvučnika na svetu

Ukoliko biste voleli da organizujete žurke na otvorenom, kućnoj varijanti i slušate glasnu mu...

Detaljnije

Šta osim zdravlja možete podariti svojim zubima? Lepotu!

Iako zdravlje i lepota idu obično zajedno, postoje neke stvari, bar kada su zubi u pitanju, koje su&...

Detaljnije

Šta raditi kada se hemoroidi pojave?

Hemoroidi predstavljaju otekline na analnom otvoru i u debelom crevu, nastale kao rezultat oticanja ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS