Neurološki poremećaji- kada treba obaviti specijalistički pregled?


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

Grana medicine koja se naziva neurologijom bavi se prvenstveno dijagnostikom i lečenjem poremećaja u funkcionisanju centralnog i perifernog nervnog sistema. Ipak, uz simptome koji prate ove poremećaje mogu se javiti i drugi, koji utiču na rad mišića, kognitivne funkcije i kvalitet života uopšte. Zbog toga je neurološka klinika mesto na kome rešenje traže pacijenti sa jako širokim dijapazonom tegoba. Takođe, pregledi neurologa više nisu potrebni samo ljudima starije životne dobi. Sve više mladih pacijenata pati od upornih glavobolja i težih poremećaja funkcija nervnog sistema uzrokovanih stresom. Najzad, psihičke tegobe, kao što su anksioznost i depresija, se uspešno mogu lečiti inovativnim aparatima koji se razvijaju u okviru neurološke dijagnostine i tretmana, a koji su već nekoliko godina dostupni i pacijentima u Srbiji. 

Koji simptomi su indikator da je neurološki pregled neophodan?

Bilo koji intenzivni bol jeste signal da u organizmu postoji problem koji zahteva posetu lekaru. Ipak, neki specifični bolovi ukazuju na to da je potrebna hitna poseta neurološkoj klinici. Tako je jaka migrena, odnosno glavobolja koja traje po nekoliko sati i praćena je osetljivošću na svetlo i mučninom, znak da postoji neki neurološki problem. Ukoliko bol pulsira kroz telo, širi se kroz ruke i noge i prati ga „mravljenje“, neurološka klinika je mesto gde pacijenti mogu dobiti odgovarajuću dijagnozu i lečenje. Tremor, odnosno nevoljno grčenje mišića ekstremiteta može biti uzrokovan neredovnim spavanjem i prevelikom konzumacijom kafe, ali može biti i simptom ozbiljnijih poremećaja, kao što su nizak nivo šećera u krvi ili Parkinsonova bolešt. Naravno, pacijenti koji su imali moždani udar ili pretrpeli ozbiljnu traumu glave na neurološki pregled idu redovno, kako bi pratili oporavak i generalno stanje svog nervnog sistema. Zahvaljujući novim tehnikama lečenja koje neurologija gotovo svakodnevno uvodi u praksu, uz pomoć ove grane medicine mogu se lečiti i poremećaji koji su do sada bili tretirani iskljućuvo medikamentima, kao što su depresija, anksioznost i blaži poremećaji ponašanja. 

Neurološka klinika - pravo mesto za ranu dijagnostiku i uspešno lečenje

Neurološka klinika, na čijem čelu se nalazi međunarodni stručnjak prof. dr Tihomir Ilić, pruža svojim pacijentima mogućnost da dijagnozu i najtežih neuroloških oboljenja, poput Alchajmerove ili Parkinsonove bolesti, dobiju u najranijoj fazi. Prof. dr Tihomir Ilić je profesor neurologije, dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu i jedan od pionira u primeni revolucionarnih načina lečenja. Naime, neurološka klinika Inovium je jedna od samo nekoliko u svetu na kojima se pacijenti tretiraju repetitivnom transkranijalnom magnetnom stimulacijom. Zahvaljujući tome, ova klinika je već godinama unazad najbolja u ovom delu Evrope. Repetitivna transkranijalna magnetna stimulacija je potpuno bezbolan i neinvazivni metod, a pokazala je neverovatne rezultate u lečenju depresije i anksioznosti nakon samo nekoliko tretmana. Nakon vrlo kratkog vremena pacijenti ponovo dobijaju izuzetan kvalitet života i rešavaju se bioloških simptoma koji im utiču na svakodnevicu bez upotrebe lekova ili drugih hemijskih proizvoda. Prof. dr Tihomir Ilić je i jedan od vodećih svetskih eksperata za rano otkrivanje i lečenje Parkinsonove bolesti. Pored ovih specifičnih oboljenja, neurološka klinika Inovium uspešno tretira pacijente koji su imali moždani udar, pate od hroničnih glavobolja ili im je postavljena dijagnoza fibromialgije. 




Srodni tekstovi:


Naočare za vid - prodaja i potražnja

Prema nepisanom pravilu, sve do onog momenta dok neko treba da počne da nosi naočare za vid, prodaja...

Detaljnije

Zašto biste trebali da se opredelite za hrastov parket?

Zamena poda u kući ili stanu, pa čak i psolovnim objektima nije nimalo lak zadatak, već proces koji ...

Detaljnije

Gde je najbolje izaći kada si u Beogradu?

Srpska prestonica je neiscpni izvor dobrog provoda i ponude najrazličitijih mesta, na kojima možete ...

Detaljnije

Korisni saveti koji vam mogu pomoći da zaštitite ušteđevinu od visoke inflacije

Ceo svet se trenutno suočava sa inflacijom, a cene osnovnih namirnica, goriva i svih vrsta usluga ne...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS