Sve prednosti espresso aparata


Tehnika

Uživajte u ispijanju kafe u svakom trenutku. Sreću čine male stvari. Tako da treba održavati naviku malih rituala svojstvenih samo sebi. Na taj način bi se očuvala ravnoteža između brzog tempa života i svog mira. Dobru i jaku kafu možete piti ne samo u restoranu, već i kod kuće. Najbolji espresso aparati su danas dostupni na tržištu po prisupačnoj ceni. Jednostavna uprotreba, tih i savršen dizajn može upotpuniti doživljaj. 

Kako funkcioniše espresso aparat?

Espresso apparat namenjen je pripremi espresso kafe, tj. italijanskog napitka. Napitak se dobija tako što vrela voda prolazi kroz aparat pod pritiskom i mesa se sa vrlo usitnjenom kafom. Voda se sjedini sa kafom i pod pritoskom se toči u času ili šolju. Upravo zbog načina pripreme pod pritiskom pojavljuje se pena


Kako se održava espresso aparat?

Kao i svake druge posude, tako se i najbolji espresso aparati moraju prati i pravilno održavati. Pored filtera espresso aparata, koji je poželjno redovno menjati, potrebno je prati i ostale delove espresso aparata. U espresso aparatu postoji “kontejner” za mleko/ vodu, odnosno prostor koji se puni tečnoštu. Zapremina posude za tečnost je do 1 l, zavisnosti od veličine aparata. Zatim postoji odeljak za filter kesice kafe. Upravo su to mesta koja se redovno moraju održavati. Poželjno je povesti računa da mleko ili voda ne stoje dugo u posudi za tečnost. Redovno pražnjenje i pranje garantuje svežu kafu. Posude za tečnost i posuda za kafu lako se izvlače iz aparata i lako se održavaju. 


Kućni espresso aparati - karakteristike

Sve učestalije i prisutnije se mogu primetiti espresso aparati u stanovima i kućama. Ranije je važilo pravilo da se espresso aparati obično nalaze u kafićima i restoranima. To su veliki espresso aparati koji mogu da podmire potrebe takvih objekata. U poslednjim godinama sve dominantniji je slučaj da se espresso aparati mogu naći u kućnim uslovima. Pristupačna cena, široka ponuda, raznovrsni proizvođači, razne vrste malih aparata i sl. Prednost espresso aparata ogleda se u obliku i veličini, kao i mogućnosti spravljenja raznih vrsta napitaka. Pored espresso kafe, može se praviti Nes kafa, topla čokolada i drugi topli napitci, a sve uz željenju kombinaciju tečnosti i šećera. Na jednostavan, brz i tih način možete prirpemiti Cappucino, Latte Macchijato ili običnu espresso kafu. 

Koja je prosečna cena espresso aparata?

Različiti tržišni subjekti nude različitu cenu espresso aparata. Cenu diktira veličina aparata, zapremina posude za prijem tečnosti ili kafe, proivođač i sl. Najbolji espresso aparati namenjeni za kafiće i resotrane skuplji su u odnosu na male kućne aparate. Cena profesionalnih aparata sa dva ili tri mesta za točenje toplog napitka kreće se između 1.000 i 3.000 eura. Naravno, to je samo okvirna cena, koja može varirati iz raznih razloga. Dok cena najboljeg espresso aparata kreće i od 10.000 dinara. Najniža cena je određena, dok najvišu je teško odrediti. U zavisnosti od potrebe i finanasijske mogućnosti kupca zavisiće i odabir espresso aparata.  


Primena espresso aparata zauzima značajno mesto u primeni u domaćinstvu. Predviđa se da će kroz manje od jedne decenije skoro svaki dom imati ovaj kućni apparat. 




Srodni tekstovi:


IZRADA ZASTAVA: NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI

Imajući u vidu koliko se često danas koriste zastave i to u različitim oblastima života, raspitali s...

Detaljnije

Kinoa, heljda i spelta - zaboravljene ili retko korišćene, a značajne žitarice

Interesantno je što svakodnevno govorimo o drugačijoj ishrani, ishrani koja je novijeg datuma...

Detaljnije

Da li je erotska masaža može biti zamena za seks?

Kada pomislimo na masažu, prva asociajcija uglavnom bude tzv “tradicionalna” masaža. Ova...

Detaljnije

Sportski suveniri iz Srbije, zemlje sporta

Srbija je poznata po bogatoj sportskoj istoriji i tradiciji koja seže više decenija u pro&sca...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS