Kako modernizovati kuhinju?


Dom Dom

Kuhinja je mnogima jedna od omiljenih prostorija u stanu. Međutim, čak iako to nije i vaš slučaj, neminovno je da u kuhinji verovatno provodite dosta vremena, pa kada je već tako zašto taj prostor ne biste učinili lepšim, modernijim, funkcionalnijim. Postoji nekoliko jednostavnih načina da to i postignete, bez mnogo muke. Novi trendovi uključuju čitavu paletu boja koje možete odabrati za svoju kuhinju, ali i nove materijale, pa čak i novi dizajn, nešto drugačiji od onog na koji smo navikli u tradicionalnim kuhinjama.

Metalni elementi

Metal i slični materijali u kuhinjama su najčešće u upotrebi kada su u pitanju lajsne i ručice za ormariće i viseće elemente. Jedno od najjednostavnijih rešenja za uvođenje promena, bar onih manjih, u vašu kuhinju jeste zamena postojećih ručica novim i modernijim. Ovo je lako uraditi, a može da predstavlja pravo osveženje. Na tržištu se nalazi zaista ogroman izbor najrazličitijih ručica za ormariće i fioke, pa ćete sigurno lako pronaći ono što se uklapa u vaše zamisli.

Inovacije u pogledu materijala

Ukoliko, ipak, želite nešto veće i ozbiljnije promene, kao i modernizaciju u pravom smislu reči, naš predlog su stakla za kuhinje.  Poslednjih godina staklo je čest izbor kada su moderne kuhinje u pitanju, a najčešće je u upotrebi umesto zidnih pločica, kao mnogo praktičnije, ali i lepše i modernije rešenje. Možete odabrati bilo koju boju ili motiv i kuhinja će sigurno poprimiti potpuno nov i drugačiji izgled.  Izrađuju se od kaljenog stakla debljine 6 mm i odlikuje ih izuzetna otpornost i izdržljivost, a predstavljaju i neuporedivo bolje rešenje kada je održavanje i čišćenje u pitanju, jer ovde nema prostora gde bi mogle da se nakupe prljavština i buđ, kao što je to slučaj sa pločicama.

Još jedna zanimljiva i moderna promena mogu biti i staklene obloge u kuhinji. Sve češće u modernim enterijerima možete videti kuhinje čiji su elementi obloženi staklenim oblogama i to kuhinjama daje zaista drugačiji, a pre svega prefinjen i elegantan izgled.

Novi trendovi u dizajnu

Gotovo sve kuhinje koje ste imali prilike da vidite do sada, uključuju i gornje, viseće elemente. To je jednostvano način na koji su kuhinje izrađivane prethodnih godina i decenija, jer je najpraktičniji i ostavlja najviše prostora za odlaganje. Ipak, kuhinje ovog tipa polako počinju da izgledaju zastarelo, a vrlo često čine i da kuhinja izgleda pretrpano. 

Ukoliko ste u potrazi za načinom da dodatno otvorite prostor u vašoj kuhinji, razmotrite uklanjanje gornjih, visećih elemenata i, umesto njih, postavljanje otvorenih polica. Ovo je definitivno jedan od najnovijih trendova kada su moderne kuhinje u pitanju. Možda ne predstavlja najpraktičnije rešenje u smislu prostora za odlaganje, ali ukoliko ste navikli da koristite manje posuđa i ne gomilate isto, ovo je svakako mnogo lepše i šarmantnije rešenje.

Svakako, mnogo je načina da osvežite svoju kuhinju i učinite je modernijom, ali je pre svega bitno da dobro razmislite o tome šta su vam prioriteti u prostoru koji često koristite – praktičnost, funkcionalnost, ili pak, moderan i lep izgled. Ako pažljivo pristupite rešavanju ove dileme, sigurni smo da možete u svom enterijeru pomiriti i jedno i drugo i imati kuhinju iz svojih snova.
Srodni tekstovi:


Da li je erotska masaža može biti zamena za seks?

Kada pomislimo na masažu, prva asociajcija uglavnom bude tzv “tradicionalna” masaža. Ova...

Detaljnije

Kako da vašim mališanima obezbedite zdravu i uravnotreženu ishranu?

Svaki roditelj želi da mu se dete pravilno razvija i raste. Da bi uspeo u tome, potrebno je obezbedi...

Detaljnije

Кako zaštititi kosu od krzanja?

Kérastase već 50 godina suvereno vlada tržištem proizvoda za negu kose. Za taj status ...

Detaljnije

Zašto je cena uglja posebno povoljna tokom leta?

Energenti su neizostavan deo domaćinstva, poslovnih objekata i složenih industrijskih procesa, zbog ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS