Informišite se pre kupovine kolica za bebe


Dom


Preko potrebna kada odlazite u šetnju sa vasim detetom jesu upravo kolica za bebe. Tu su i situacije kada ste u kupovini. U kolicima beba može i zaspati i to kolica čini preko potrebnim. Jednostavno, svaki put kada ste napolju kolica će vam biti nezamenljiva, pomoć koja vam je zaista potrebna kako bi vašoj bebi na otvorenom bilo udobno i kako bi se lakše kretali. Bitno je da odaberete model koji je za vas odgovarajući, nemojte žuriti, kupite kolica koja su u skladu sa vašim stilom života, potrebama. Gledajte funkcionalnost na pravo mestu. 


Kakva kolica treba kupiti

Potrebno je da kolica budu funkcionalna i korisna za vas i vase bebe.  Bitno je da budete sigurni u to na kakvoj površini će se kolica najčešće koristiti. Ukoliko su vam potrebni dodaci kupite kolica koja sve tu imaju u jednoj kupovini: holder flašice, torba, suncobran, navlaka za kišno vreme. Vidite po vašim finansijama da li možete priuštiti dvoja kolica ili jedna koja će biti za svaku namenu. Da li imate mesta u stanu za kolica. razmislite o mestu gde će te ih držati. Proverite stabilnos kolica jer ćete uvek stavljati minium jednu torbu u njih. Naravno, velika je razlika da li kupujete kolica za jednu bebu ili za blizance. Najbitnije je da budete zadovoljni kupovinom. 


Kolica sa sedištem za auto i nosiljkom

Kolica sa nazivom 3 u 1 se odnose na to da su pored kolica dobijate nosiljku i kolica za bebe. Vrlo praktično rešenje. Ova kolica imaju jaču cenu ali su zbog svoje funkcionalnosti jako tražena. 


Kolica za bebe 2 u 1 (kolica + sedište ili nosiljka)

Razlika izmedju kolica za bebe 2 u 1 i gore pomenutih jeste u dodacima koji idu uz kolica. ovde se dobija ili sedište za auto ili nosiljka. Obe varijante su prilično dobre ali se roditelji više opredeljuju za kolica sa sedištem za auto. Razlog je praktična primena. Nosiljku će bebe za nekih trri meseca da preraste ,a sedište će osetno duže koristiti. 


Popularna kišobran kolica

Kišobran kolica su ubedljivo najlakša. To im je velika prednost i činjenica da ne zauzimaju puno mesta. Ipak vodite računa prilikom kupovije jer ovo niju pogodna kolica za novorodjenče. Za nesšto veće bebe ova kolica su savršena jer je naslon podesiv, mogu i zaspati. Sama kolica nisu kabasta. 


Blizancima su potrebna posebna kolica

Blizancima su potrebna dupla kolica. i cena ovakvih kolica je najpovoljnija. Ako se rešite za ovakva kolica proverite širinu. Bebe brzo napreduju i kako vreme bude odmicalo biće potrebna ponovna kupovina kolica ako je mala širina. Drugi, skuplji modeli podrazumevaju naravno dva mesta ali ne jedno pored drugog nego jedno dete sedi iza drugog. Ima i modela  gde sede jedno preko puta drugog. Razmislite šta bi za vaše bebe bilo najbolje imajući u vidu i vašu platnu sposobnost. 


Standardna kolica ili trokolice?

Trokolice su kolica na tri točka. Ova kolica su pokretljivija, mada su standardna kolica sa četiri točka stamenija. Obratitie pažnju na točkove. Jako je bitno od kog su materijala. Ukoliko uzmete kolica sa plastičnim točkovima verujemo da su ta kolica povoljnija ali im je loš kvaitet. Točkovi će grupo prečaziti preko svake rupe i vašoj bebi će u vožnji biti jako neudobno.  Savetujemo vam da gledate da točkovi budu od gume. Lakše će se kretati po tereni u upadom u rupu neće odskakivati kao kolica sa plastičnim točkovima. 


Dodatni saveti prilikom kupovine kolica

Obratite pažnju i na boju kolica ma koliko marginalno delovalo. Ipak, padaće i hrana po njima, stalno su napolju i brzo će se prljati. U te svrhe , bolje je da odaberete kolica sa tamijom bojom. Svakako je bitno da je materijal na kolicima kvalitetan. Pogledajte da li navlaka može da se skida. Dodatno, pogledajte naslon kolica. Tačnije, proverite u koliko različitih položaja se mogu podesiti. Drške kojima upravljate je potrebno proveriti da li su podesive. Ukoliko su kolica niža i vidite da bi vam bilo zamorno da ih gurate , ukoliko su ručke podesive biće vam zntatno lakše da gurate kolica.  Dok šetate bitno je da se točkovi podesivi takođe. Olakšavajuća okolnost je ukoliko je upravljanje kolicima olakšano točkovima koji se rotiraju prilikom skretanja. Računajte na to da ćete biti u situaciji da samostalno šetate bebu i da ćete sami da rasklapate i sklapate kolica. Zato je potrebno da ovaj korak bude jednostavan. Pored jednostavnog rasklapanja je bitno da su kolica kompaktna i od dobrog materijala.  Potrebno je da svaka kolica imaju adekvatnu širinu jer se beba u kolicima non stop pomera i bitno je da joj bude udobno. U prvim mesecima po rodjenju vađe bebe ova funkcija širine na kolicima je najbitnija. Beba ća i lepo spavati ukoliko joj bude udobno , a potrebna je dovoljna širina ukoliko poželi da ispruži ruke tokom sna.  Ukoliko posedujete auto svesni ste da će kolica često biti u kolicima od tačke A do tačke B. Obavezno proverite da li se kolica mogu spakovati u vaš prtljažnik. Često će kolica biti u transportu i nemojte pogrešiti sa veličinom kolica. 

 

Najbitnije je da vaša beba bude bezbedna 

Ono što je dodatno jako bitno da je krov na kolicima dobro postavljen. Bitno je da kroz njega možete da vidite svoje dete. Jako su bitni i sigurnosni pojasevi. Trebaju biti po standardnu, kvalitetni. Utegnuti i krajnje funkcionalni. Pojasevi se postavljaju preko ramena i medju nogicama, ukoliko bebu šetate po nepristupačnom terenu poželjno je da bebu vežete sa svih pet pojasnih tačaka. Obavezno je da beba bude uvek pokrivena  i da održava normalnu temperaturu. 


Najpopularniji brendovi kolica za bebe

Kolica koja imaju jako dugu tradiciju su od strane brenda Peg Perego. Ova kolica su upadjiva po velikim izborom nijansi i dizajna. Vrlo su popularna ali i imaju visoku cenu. Kvalitetna su i jedna su od najpopularnijih italijanskih proizvođača. Sudeći po tvrdnjama prodavaca, ali i preporuka na forumima, u Srbiji su nedvosmisleno najpopularnija Chicco kolica, takođe italijanska. Njihovi modeli su prilično praktični i jako kvalitetni. Kikka Boo je proizvođač čiji su modeli prilično zahvalni za šetnje.  Pored Chicco-a , kod nas su najtraženija Lorelli , bugarska kolica za bebe. Imaju standardan dizajn ali su povoljnija i to je razlog što se mnogo roditelja za ovaj brend opredeljuju. 






Srodni tekstovi:


Trendovi u Izdavanju Stanova u Beogradu: Šta Traže Stanodavci i Stanari

Beograd, srce Srbije, ne samo da odiše bogatom istorijom i kulturom, već i predstavlja centar...

Detaljnije

Cene polaganja vožnje po kategorijama

U zavisnosti od toga šta želite da vozite imate i podeljene kategorije. U svakoj kategoriji s...

Detaljnije

Saveti za odabir kolica za bebe

Veoma važan izbor koji se pravi kada dete dođe u kuću tiče se kolica za bebe. Pored kreveca, ovo je ...

Detaljnije

Kafane i restorani značajan su deo istorije Beograda

Koliko su restorani i kafane igrali značajnu ulogu u razvoju srpske prestonice pokazuju i mnoge aneg...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS