Recite zbogom borama uz pomoć prirode


Zdravlje i lepota


Večito pitanje svih žena koje paze na svoj izgled, jeste kako negovati kožu lica i vrata, kako bi se sprečio nastanak bora? Ni žene, a ni muškarci ne vole da vide bore na svojoj koži, jer one otkrivaju godine. Isti je slučaj sa borama na vratu, koje su nekada dosta izraženije nego one na licu. Nastanak bora je neminovan usled starenja i opuštanja kože. Nega, sa kojom se počinje još u mladosti, vašu kožu može učiniti mladolikom čak i u starijim godinama. Obično svi neguju kožu lica, dok vrat i dekolte mnogi preskaču. A to je velika greška!

Kako je koža vrata osetljiva,a  i usled lošeg držanja tela a i glave dolazi do njenog opuštanja, rana nega je ključna. Naravno, potrebno je i da poradite na svom držanju, jer tako čuvate zdravlje vaše kičme. Za svoju negu birajte samo najbolje preparate. Mnoga kozmetika na našem tržištu sadrži štetne sastojke, pa je poželjno da negu prepustite preparatima koji sadrže samo prirodne sastojke. Na taj način ćete biti sigurni da ste svojoj koži priuštili samo najbolje, i da će vam ona uzvratititi zdravljem. 


Pčelinji proizvodi za celokupno zdravlje organizma

Vekovima unazad poznate su sve blagodeti koje nam donose pčele, kako u vidu meda i propolisa, tako i što se pčelinji proizvodi nalaze sve češće u kozmetici. Matični mleč je pravo zdravlje, i svima se preporučuje, isto kao i med. Ne preporučuje se upotreba ovih proizvoda ukoliko ste alergični na neki od sastojaka. Poslednih godina je trend, da se pčelinji proizvodi koriste za proizvodnju raznih krema, seruma, tonika i balzama. Dame koje paze šta upotrebljavaju na svojoj koži, kada probaju ovu vrstu kozmetike, ostaju joj verne. Ovo i ne čudi, jer je efekat zaista odličan, a koža pre svega izgleda zdravo, a zatim i negovano. 

Propolis je takođe često deo kozmetičkih proizvoda, upravo zbog svojih moći kada su zdravlje i nega u pitanju. Usne će vam biti mekane i mladolike, ukoliko koristite balzam koji u sebi sadrži med, jer on ima svojstvo regeneracije. Najbitnije je da pronađete proizvode koji sadrže sastojke koji prijaju vašoj koži. Ovi sastojci imaju mogućnost smanjenja postojećih, ali i sprečavanja stvaranja novih bora. Tip kože je ključan i zapamtite, ono što prija vama ne mora prijati drugima! Svaka koža je jedinstvena i potrebno je da je negujete ukoliko želite da vam ona vrati mladolikim izgedom, elastičnošću i sjajem.


Bore oko očiju – koristite antirid kremu

Nega lica nije potpuna ako ne negujete područje oko očiju. Kako je područje oko očiju veoma osetljivo, potrebno je da koristite preparate koji su namenjeni za negu upravo tog dela lica. Koža oko očiju je suvlja od ostale kože na licu, pa su bore na ovim mestima nekada veoma izražene. Antirid krema, sa sastojcima poput pčelinjeg voska, avokada, bademovog, maslinovog, jojobinog ulja i vitaminom E, povećava vlažnost kože. Koža postaje elastična, a vremenom se smanjuje osećaj preterane suvoće na tom delu lica. Fine bore i linije postaju manje vidljive, ako se antirid krema redovno koristi u nezi kože.


Ne preskačite dekolte i vrat

Kako smo već rekli, koža dekoltea i vrata je posebno osetljiva, i znakovi starosti su nekada najvidljiviji na ovim delovima. Nega lica je potpuna samo ako se neguju i ova osetljiva područja. Postoje razni serumi koji su se pokazali kao odlično rešenje u smanjenju znakova starosti kože vrata i dekoltea. Kao i kod nege kože lica, prvi korak je detaljno čišćenje kože, kako bi ona prodisala i u potpunosti iskoristila dejstvo nanetih preparata za negu. Tek nakon čišćenja, mogu se koristiti kreme i serumi, koji će smanjiti fine bore na vratu a kožu dekoltea učiniti blistavom. Za jako kratko vreme, koža će dobiti na tonusu i jedrini, samo je važno da ovu negu sprovodite redovno.


Oštećena koža je najugroženija

Osetljiva koža je koža kojoj je izmenjena zaštitna barijera u funkcionisanju kože. Suva koža je podložnija pucanju i stvaranju rana. Zato je jako važno da se koriste balzami, koji će omekšati najtvrđe delove kože i oko nje stvoriti zaštitni sloj. Mladalačke akne i bubuljice, kao i rane koje nastaju nakon njih, uspešno se leče prirodnim balzamima, koji pospešuju regeneraciju kože. Kada je koža oštećena i suva, ona dovodi do ranije pojave bora jer nema elastina u sebi. Kolagen i elastin se gube sa godinama, ali se pravilnom upotrebom kozmetičkih proizvoda mogu nadoknaditi. Mnoge kreme sadrže kolagen, a poslednjih godina kolagen je veoma aktuelan u raznim proizvodima za lepotu. Redovno ispijanje kolagena u roku od 3 meseca, može poboljšati izgled vaše kože, umanjiti fine bore, i ojačati vašu kosu i nokte.






Srodni tekstovi:


Kako funkcioniše ketering i kakvu ponudu možete da očekujete

Sigurno ste čuli za termin -ketering- a veliki broj nas je koristilo usluge ili pak konzumiralo hran...

Detaljnije

Smanjite vidljivost proširenih pora: Saveti i tretmani

Proširene pore predstavljaju jedan od čestih estetskih problema sa kojim se suočavaju mnogi l...

Detaljnije

Uklonite nesavršenosti: Tretmani za postizanje svilenkasto glatke kože

Samo onaj ko se u pubertetu borio sa aknama zna koliko ovaj problem može da bude naporan i iscrpljuj...

Detaljnije

Renoviranje kupatila - ozbiljan, ali zanimljiv posao

Ukoliko ste bez ideja, a preko glave vam je staro kupatilo, koje momentalno želite da promenite, a n...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS