Kako urediti kupatilo? Saveti koji sasvim sigurno puno znače


Dom


Kupatilo ima višestruku ulogu u zadovoljenju higijenskih potreba pa i koncept uređenja mora biti takav da se ispune višestruki zahtevi, a da se ne naruši sama estetika.

U nekoliko kvadrata mora stati više elemenata: sanitarije, uređaji i kupatilski nameštaj pa je često pravi poduhvat sve uklopiti tako da izgleda skladno i lepo kao da se dizajner postarao da isplanira razmeštaj i izgled svakog proizvoda. 

Poduhvat je mnogo teži nego što se to čini, naročito kada se počnu premeravati dimenzije i traže načini kako da sve stane u jedan prostor.


Najbolja tuš kabina treba da ispuni brojne zahteve

Prilikom današnjeg uređenja kupatila prvi i najveći akcenat se stavlja na uređenje kupališnog dela jer on zauzima i najveći prostor. Upravo zbog toga se češće biraju tuš kabine koje uz tuš kadice ili tuš kade daju ograđen prostor za komforno kupanje, a bez uticaja na ostatak kupatila.

Kadica treba da bude napravljena od kvalitetnih i otpornih materijala, a moderno je uređenje kod kojih je slivnik u podu pa se one ili ne postavljaju ili su jako niske. Ovo jeste trend koji je podstaknut minimalizmom, ali ima i praktičnu prednost jer je ulazak i izlazak lakši, uz manje šanse za nezgode i prostraniji izgled kupatila.

Tuš kabina se pravi od kaljenog stakla od 5mm do 8mm, mat, peskiranog, prozirnog, sa folijom, u boji, ali je mnogo važnije da ima premaz protiv kamenca i aluminijumske ramove koji će biti otporni na kamenac iz vode i buđ koja se može javiti.

Svaki model se može pronaći kao poluobli ili četvrtast, a odgovaraju i sasvim malim dimenzijama, ali i standardnim tuš kabinama od 80cmx80cm i većim. Postoje čak i vrste koje se postavljaju na kade pa se dobija najbolje od obe vrste, i privatnost pri tuširanju, ali i mogućnost kupanja u kadi.

Kao i sve sanitarije, i tus kabina bi trebala da služi decenijama, da se lako održava  pa prilikom uređenja kupatila treba odabrati dobru pravu za najbolji rezultat,a više detalja možete videti na linku https://primavera.co.rs/product-category/tus-kabine-i-kade/.


Izbor umivaonika i WC šolje je i praktično i estetsko pitanje

Kada ste odabrali vrstu tuš kabine, sledi izbor drugih sanitarija. Lavabo i WC šolja bi trebalo da su po izgledu i boji usklađeni sa tuš kabinom pa će ceo prostor izgledati mnogo lepše kada daje jednu celinu.

Umivaonici imaju istu ulogu, ali su sada različitih dimenzija i oblika pa donose veliku uštedu prostora ili su pogodni kao ugradni i nadgradni modeli. Naročito su popularni kvadratni umivaonici, pliće varijante, ali i veći modeli sa dva nezavisna umivaonika ili sa pultom za odlaganje.

Ipak, ako je tuš kabina kvadratna i lavabo odaberete takvog oblika, onda birajte i WC šolju kvadratnog oblika. U slučaju da vam je odvod u zidu imate mogućnost da postavite i zaista atraktivne konzolne WC šolje, a u ako je odvod u podu, onda i klasične modele kvadratnog oblika.

Ima ih raznih, ali razmislite da instalirate one koje imaju unapređene sisteme ispiranja za veću higijenu i manju potrošnju vode. Raspitajte se i o odgovarajućim vodokotlićima i tako kompletirajte izgled sa performansama koje su vrlo korisne.


Kako uklopiti kupatilski nameštaj?

Tokom izbora sanitarija vodite računa i o uklapanju kupatilskog nameštaja koji nije neophodan, ali u svakom kupatilu pravi ogromnu razliku.

Skučeni prostori nisu problem jer se mogu odabrati viseći ormarići sa ogledalom i ormarić sa lavaboom što je dovoljno da se većina sitnica pravilno odloži.

Postoji opcija i postavljanja nezavisnih ormarića, ali i vertikala koje zauzimaju malo mesta a imaju visinu i do 2m što im osigurava dosta prostora za odlaganje, uz minimalno zauzimanje prostora.

Isto kao što se biraju sanitarije, i kupatilski nameštaj treba odabrati iz iste linije, sa istim okovima i detaljima jer će takvi modeli izgledati kao celina i neće odudarati od uređenja.


Početnu zamisao prilagodite ponudi modela u prodavnici

Važno je pre kupovine osmisliti sve elemente i potražiti najbolje opcije u internet prodavnicama kupatilske opreme. Tako se dosta toga sazna o dimenzijama i drugim proizvodima koji su sličnih karakteristika.

Uvek možete i da elemente pogledate i u prodavnici pa da pri nabavci ne bude zabune oko modela i vrste koja vam je potrebna. Na taj način se nabavlja sve što je potrebno i uređenje kupatila se kompletira.

Takođe, uvek se može ostaviti prostora i za dodatno popunjavanje prostora kasnije, ali se svaki deo mora uklopiti sa postojećom opremom tako da se ne narušava estetika.

Svaki detalj je važan, svaki element mora da ima najbolje osobine i zadovolji što više zahteva da bi bio odabran. Koliko god je važno da opremanje kupatila ne košta previše, važno je i da bude urađeno kvalitetno da bi trajalo više decenija bez ikakvih izmena. Zato je važno voditi računa o svakom koraku i pravilno opremiti kupatilo.







Srodni tekstovi:


Tepih staze na metar – za ukrašene podove koji dišu

Kada stupite u neki novi prostor jedna od prvih stvari koja vam zapadne za oko su podovi. Nekada su ...

Detaljnije

Staklene pregrade i vrata u poslovnim prostorijama

Kada su u pitanju moderni prostori, kako stambeni, tako i poslovni, rešenje koje se sve če&sc...

Detaljnije

Potrebe za koje se angažuje knjigovodstvena agencija

Veliki deo funkcionisanja današnjih preduzeća obuhvaćen je uslugama za koje se angažuje knjig...

Detaljnije

Pokloni poslovnim partnerima mnogo govore o vama – ne štedite i budite originalni

Svaka firma, kao deo svog marketinga i aktivnosti koje imaju cilj da poboljšaju poslovanje, t...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS