Sredstva za pranje tepiha na prirodnoj bazi odličan izbor za domaćinstvo


Dom


Deo enterijera svakako su tepisi. Od njih u mnogome zavisi i celokupan izgled doma. Oni daju komfor prostoriji, čine da se osećamo prijatno i da nam je toplije. I to je lepša strana. Ona manje lepa jeste održavanje i čišćenje tepiha. Svaki je izrađen od različitih materijala i zahteva posebnu negu. Zbog toga je najsigurnije tepihe nositi u tepih servise gde ih obrađuju specijalnim sredstvima za pranje tepiha. 


Zdravlje na prvom mestu


Ne samo vizuelno, već i iz zdravstvenih razloga čist tepih znači mnogo jednom domu. Iako mukotrpan posao, čišćenje možete i sami obaviti. Samo je važno da posedujete adekvatna sredstva za pranje tepiha. Da ih ne kvasite mnogo, kako bi proces sušenja bio što lakši. Uglavnom se mnogi muče sa malim prostorom koji imaju na raspolaganju. Zato je važno proces pojednostaviti i u obzir uzimati samo prirodna sredstva za pranje tepiha, koje nije potrebno mnogo ispirati i koja će vam olakšati čišćenje.


Soda bikarbona kao prirodni deterdžent

Ono što je svima dostupno i prilično je jeftino jeste soda bikarbona, koja se odavno koristi u domaćinstvu. Da biste zaobišli posetu tepih servisu, koji zaista jeste najbolji i najefikasniji način pranja tepiha, kupite sobu bikarbonu. Nakon toga detaljno usisajte tepih. Važno ga je očistiti od čestica prljavštine i prašine. Posle, krpom koju ste prethodno potopili u alkoholno sirće blago istrljajte, tačnije prebrišite tepih. Očistite je, odnosno, isperite i ponovo potpite u sirće. Na mokru krpu pospite sodu bikarbonu i dobićete prirodno sredstvo za pranje tepiha. Čišćenje može da počne. Soda je odličan izbor jer osim što neutrališe neprijatne mirise, čisti tepih od prljavština. U kombinaciji sa sirćetom dobro je antibakterijsko sredstvo, pa tako ukoliko imate kućne ljubimce, biće veoma korisno. Na ovaj način ćete se bez preteranog kvašenja tepiha rešiti bakterija i nečistoće. Osim toga, ovo sredstvo za pranje tepiha ekonomično je i efikasno rešenje.


Priroda ima rešenje za mrlje na tepihu

Već napamet znate mrlje na svom tepihu. Mislite da je jedino rešenje da ga odnesete u tepih servis, ali oklevate i odugovlačite sa tim već neko vreme. Pre nego što se odlučite na finalni korak, pokušajte da prirodnim sredstvom za pranje tepiha mrlje pošaljete u istoriju. Sastojke možete pronaći u kuhinji, bez potrebe da izlazite van stana. Sve što vam je potrebno jeste 3 decilitra jabukovog sirćeta, 7 decilitara limunovog soka, pola litre vode, kašika sode bikarbone i nekoliko kapi eteričnog ulja, za miris koji će se osećati u toku i ostati nakon pranja. U jednoj većoj posudi pomešajte sve sastojke pa u to zamočite četku za ribanje tepiha. Nanesite na deo sa mrljama i trljajte. Pošto je reč o prirodnim sastojcima, velika pena se neće stvarati. Ali nemojte da brinete, to ne znači da je ovo sredstvo za pranje tepiha manje efikasno. Znači da ćete tepih manje ovlažiti i da neće biti potrebno ispiranje nakon pranja, ali ni sušenje. Biće dovoljno samo da usisivačem pređete delove koje ste tretirali i da uživate u čistom i mirišljavom tepihu.





Srodni tekstovi:


Kako lečiti konjuktivitis kod dece

Konjuktivitis je infekcija oka koja retko koga zaobidje u životu. Kada se javi kod beba ili dece zna...

Detaljnije

Novi kralj srednjeg ranga telefona, Redmi Note 10 5G, stiže u Srbiju od 10. juna

Redmi Note 10 5G je dugo očekivani model iz Note serije koji nastavlja da redefiniše srednji ...

Detaljnije

Zašto treba uzeti rent a car u velikom gradu?

Veliki gradovi, i uopšte, gradske sredine, imaju mnogo prednosti - raznovrstan i bogat kultur...

Detaljnije

5 razloga zašto bi trebalo da imate kožnu torbu

Kožna torba je već vekovima unazad jedan od najpopularnijih detalja iz modne industrije. Iako se mod...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS