Dvoumite se između zebra i rolo zavesa – evo po čemu se one razlikuju


Dom Dom

Želite da udahnete novi život vašem enterijeru? Jasno vam je da to možete učiniti uz fantastični odabir modernih zavesa. Ali, koje kupiti? Ako tražite zavese elegantnog dizajna, modernih mehanizama i svestranih opcija – u prvom planu neka budu zebra i rolo modeli. Oni će vam omogućiti da adekvatno podešavate količinu svetla koju želite pustiti u prostor, ali i da imate privatnost bez ikakvog napora. 


Koje zavese odabrati – zebra ili rolo

Ukoliko biste voleli da prostorije u kući ili stanu izgledaju uredno i stilski – onda trebate odabrati zavese koje će se odlično uklopiti u ostatak enterijera, ali i vaš način života. Pitate se koje zavese će vam više odgovarati, zebra ili rolo – po meri? Mi vam možemo priteći u pomoć kako biste suzili izbor i vašim prozorima dali luksuzan izgled. 

Možda radite treću smenu, preferirate popodnevnu dremku ili u vašem domu postoje deca. Potrebna vam je blokada ometajućeg sunčevog svetla i stvaranje lažne noći? To možete postići i sa jednim i sa drugim tipom zavesa. Ako ipak ne želite uzeti najbolje od oba tipa instalirajući jedan model u jednu prostoriju, a drugi u drugu - onda je pravo vreme da se odlučite koje zavese odabrati. Ono što ih spaja su gotovo identične karakteristike kada je u pitanju održavanje, kvalitet, raznolikost boja, zaštita od sunca, uv zračenja, očuvanje toplote prostora i slično. A šta ih razdvaja, po čemu se razlikuju? – pročitajte u daljem tekstu. 


Da li vredi kupiti zebra zavese – iskustva 

Zebra zavese idealno su rešenje za gotovo svačije potrebe. Iz dana u dan raste njihova potražnja. Glavni razlog toga jeste kvalitetno platno koje pruža postizanje savršene svetlosti. Kada su u pitanju zebra zavese iskustva mnogih govore o tome da preklapajuće mehanizme bez sumnje odlikuje elegancija. Tamnije i svetlije pruge na zebra zavesama fantastične su i za dnevne, dečije ili spavaće sobe bilo kog stila. Njih je moguće naručiti prema specijalnoj šemi boja i dezena. 

Ako volite da se budite delimično obasjani sunčevim zracima, u ljupkoj i romantičnoj atmosferi – onda su zebra zavese pravi izbor za vas. Nasuprot rolo zavesama koje vam mogu biti korisnije pri postizanju potpunog zamračenja. 

Pitate se da li vredi kupiti zebra zavese? Iskustva drugih šalju jasnu poruku da je u pitanju isplativa investicija. Dobićete prijatan i uredan ambijent, bez obzira da li je reč o malom ili većem prostoru, prozorskim oknima ili balkonskim vratima. 

Ukoliko imate potrebu da često menjate količinu osvetljenja u vašem prostoru i konstantno ustajanje radi ručnog rukovanja vam predstavlja gnjavatorski problem – onda se možete odlučiti za motorizovane zebra zavese. Iskustva svedoče da njima možete upravljati iz fotelje ili bilo koje druge zone u vašoj kući. To može posebno biti zabavno za decu ili goste. 


Kakve su rolo zavese po meri?

Pre nego što se odlučite za zebra zavese, evo kakve su rolo zavese – po meri. 

One možda nisu najidealnija opcija ako negujete provonsalski ili viktorijanski stil, ali savremenom i minimalističkom stilu savršeno će odgovarati. Rolo zavese po meri najviše pogoduju ozbiljnim enterijerima i kancelarijskim prostorima. Sa njima možete postići potpunu privatnost i sofisticirani izgled. Izrađene po meri razlikovaće se od standarnih tipova zavesa upravo zato što će biti u potpunosti prilagođene prozorskom okviru. Ništa neće štrčati, pa tkanina u potpunosti može filtrirati svetlost. Time ćete dobiti za nijansu bolju energetsku efikasnost.




Srodni tekstovi:


Kako bakterije i prljavština iz tepiha utiču na vaše zdravlje?

Koliko često perete svoje tepihe?Da li ih čistite ručno ili ih nosite u tepih servis?Jedan od najče&...

Detaljnije

Alanja je idealna destinacija za letovanje

Alanja, smeštena na turskoj rivijeri, predstavlja jednu od najpopularnijih letnjih destinacij...

Detaljnije

Ubodne testere: za šta sve možete koristiti ovaj električni aparat

Ubodne testere kao elektirčni aparat našle su široku primenu u mnogim domaćinstvima, m...

Detaljnije

Kako izabrati odgovarajući restoran za svadbu?

Restorani za svadbe moraju da ispunjavaju više kriterijuma. I obično se ti kriterijumi razlik...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS