Moderan stil podnih lampi i njihova prijatnost u enterijeru


Dom DomRasveta u svakom domu predstavlja ključni akcenat za uređenje dok dobro organizovano osvetljenje svakom domu daje sjaj. Prijatnost modernih podnih lampi ogleda se u opuštajućem psihičkom i fizičom odmoru. Podne lampe predstavljaju upečatljiv detalj gde god su postavljene. Navedena rasveta predstavlja komadni i elegantni stil koji se svakako uklapa uz odabrani ugao enterijera.

Jednostavnost osnove svake podne lampe predstavlja sigurnosna potpora, ona može biti stabilna kada je postavljena na podu ili u vidu visokog stuba postavljenog na pomenutu osnovu. Postoje razni stilovi podnih lampi pri čemu svaki stil ima svoju oreginalnost.


Podne lampe u dnevnoj sobi

U svakom dnevnom boravku podna lampa se obično nalazi u blizini fotelje ili malih noćnih stočića. Najčešća vrsta podnih lampi koje se ovde koriste su one ambijentalne, čija je glavna namena da pružaju dovoljno svetlosti u celokupnoj prostoriji. Ambijentalne podne lampe čine nezaobilazan element dnevnih soba u kojima su uređeni prostori za čitanje. Takođe, postavljaju se radi odmora u blizini nekih od najudobnijih komada nameštaja.

Postoje podne lampe za čitanje koje nam pružaju veću svetlost odnosno lampe koje obasjavaju određene delove prostorije. To su fleksibilne lampe koje se odlično uklapaju u enetrijer soba za odmaranje jer poseduju stub pomoću kojeg se može izvršiti njihovo pomeranje.


Podne lampe u spavaćim sobama

U spavaćim sobama podna lampa se postavlja obično u blizini kreveta ili u uglu sobe sa manje dnevne svetlosti. Odabir svetla trebao bi biti prijatan svakodnevnim čulima odnosno pogodan za opuštanje i miran san. Njen izgled treba biti skladan sa kvadraturom spavaće sobe tako da se uklapaju u svaki stil uređenja. Mirnije note podnih lampi odgovaraju elegantnijim stilovima spavaćih soba dok postoje i one diskretnijeg stila sa najčešće belom bojom.


Podne lampe u dečijim sobama

Podne lampe u dečijim sobama obično su raznobojne i često mogu biti prilagođene uzrastu deteta. Svetliji tonovi lampi u dečijim sobama pogodni su za miran san, pri čemu se najčešće kombinuju sa malim stolicama za čitanje priča za laku noć.

Zbog svoje raznobojnosti ali i jednostavnosti u upotrebi su kreativne dečije podne lampe. One najčešće mogu biti sa tankim osnovama a vrhovima u obliku zvezda, meseca, leptira ili bilo kakvih drugih dečijih dezena jer upravo one kreiraju raspoloženje dok dete tone u san. Uglavnom se biraju vesele i jarke boje sa abažurima u vidu cveća za devojčice, dok se za dečake biraju lopte.  Dečije sobe se uvek razlikuju od drugih prostorija u stanu, pa je to jedan od razloga zašto podne lampe smeštene u dečijim sobama trebaju biti prilagođene ranoj dečijoj mašti.  


Podne lampe u funkciji održivog stila

Podne lampe svakako daju draž bilo kom enterijeru. Odabirom adekvatne lampe koja će se uklopiti uz nameštaj stvara se opšta slika njene primećenosti. Izvijene osnove i neobičan abažur se najčešće izrađuju u beloj sivoj i crnoj boji ali i nijanse jarkih boja koje doprinose dodatnom izdvajanju.

Za nameštaj sa antikvitetima, određenim ukarsima i dekoracijom, bira se klasična podna lampa sa čvrstom osnovom i konusnim abažurom od tekstila. Tada je abažur dodatno ukrašen resama, vezom a ređe biserima.

Kada je u pitanju nepogrešivo dobar stil biraju se podne lampe sa abažurima neutralni boja i jedinstvenog oblika jer se on uklapa u svaki enterijer nezavisno od stila.

Veliku ponudu podnih lampi i ostale led rasvete pogledajte na sajtu mobiliart.rs

Srodni tekstovi:


Sjajni načini da svom dvorištu udahnete novi život

Koliko god želeli da je izbegnemo, pandemija je na globalnom nivou i dalje aktuelna tema, ako ni zbo...

Detaljnije

Biorevitalizacija lica – brzo i efikasno podmlađivanje kože

Tokom starenja koža gubi svoju elastičnost, postaje opuštena i manje hidrirana. Razlog tome j...

Detaljnije

Kako prepoznati znakove propuštanja vode u podrumu?

Svaki podrum, bez obzira na njegovu namenu, predstavlja osnovnu komponentu svake građevine. Međutim,...

Detaljnije

Odaberite držač za mobilni koji odgovara vašem automobilu

Kada su se pojavili, mobilni telefoni su odmah pokazali da će se vremenom menjati u velikoj meri i d...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS