KAMINI OD KAMENA – ZIMA MOŽE BITI SAVRŠENA


Dom


Dolazi nam zima a sa njom i praznične i snežne radosti koja ona svake godine donosi ali zima sama po sebi donosi i mnogo obaveza i problema oko ogreva, hladnoće jakih mrazeva i svage što oni mogu prouzrokovati u vašem domu. Ova zima se razlikuje od ostalih jer kao nikada do sada nismo je dočekivali u većem strahu i panici da li ćemo imati dovoljno električne energije i da li će derivati za ogrev biti na usluzi našim građanima. Ova zima sama po sebi donosi mnogo izazova običnom čoveku u težnji za običnim životom. Međutim ova zima  može biti mnogo lepša, romantičnija i potpunija kada se ambijent Vašeg doma oplemeni nekim modernim i tradicionalnim načinima ogreva u domaćinstvima kao što su stari dobri kamini. Kada dođu hladni i snežni dani nema lepšeg osećaja nego kada sednete ispred kamina i gledate i slušate plamen vatre koja odaje toplinu ambijenta i porodičnog doma. 

A kada je u pitanju kvalitet i izgled kamina definitivno prirodni materijali daju ubedljivo najlepši efekat i najveću funkcionalnost. Jedan od najčešće korišćenih prirodnih resursa za izradu kamina svakako jeste kamen. Prirodni kamen osim svoje autentičnosti prefinjenosti savršenog izgleda zadržava toplotu bolje nego bilo koji materijal a sa druge strane je najkvalitetniji najotporniji od ostalih materijala i neverovatno jednostavan i lak za održavanje. Kamen kao svojevrsni toplotni izolator može da trpi i najveće temperature a nećete imati problem sa vlagom, kondenzacijom i truljenjem kao drugi materijali.   

FUNKCIONALNE PREDNOSTI KAMINA OD KAMENA


Prirodni dekorativni kamen najbolje od svih prirodnih materijala apsorbuje toplotu i u velikoj meri može poboljšati toplotnu efikasnost vašeg doma jer vatra greje prostor i zrači toplotnu energiju. Postoje mnoge vrste kamena i bukvalno sve se ponašaju jako dobro u sprovođenju toplotne energije. Bilo da je u pitanju mermerni, granitni ili krečnjački kamen svi su pogodni za izradu kamina jer duže zadržavaju toplotu u datom vremenskom prostoru. Dekorativni kamen je takođe izuzetno lak i jednostavan za održavanje. Pojedine vrste kamena poput mermera je porozan u određenoj meri tako da je on u toj meri najviše zahtevan jer bi se hvatanje gareži češće pojavilo na mermernim nego na ostalim komadima od kamena. 

Međutim bilo za koju vrstu kamena za izradu kamina da se odlučite provešćete vreme u miru i uživanju pored svog omiljenog kamina bez preteranog razmišljanja o njegovom čišćenju i održavanju.   

TRAJNOST I DUGOVEČNOST KAO GLAVNI ADUT

Činjenica da je prirodni kamen jedan od najstarijih građevinskih materijala nesumnjivo predstavlja jedan od najdugovečnijih i najdugotrajnijih materijala u izradi i građevinarstvu. Kamen neće promeniti svoju strukturu oblik, izbledeti čak će pojedine vrste kamena vremenom postati još lepše i autentičnije. Kamen je posebno poznat po tome što je praktično i neuništiv. Otporan na sve vrste fizičkog ljudskog habanja i prilično je otporan na fizička oštećenja ali i na prirodne resurse kao što su voda vlaga, buđ ali i jake temperature. Zbog toga se kamen najčešće koristi na najizloženijim mestima koje se obično najviše izložene habanju i korišćenju. Kamen je neuništiv materijal i to je činjenica dokazana vekovima unazad. 

Srodni tekstovi:


Kriterijumi po kojima treba izabrati patike za trčanje

Trčanje je odličan način da ostanete zdravi i aktivni, ali je važno da imate prave patike za to kako...

Detaljnije

Zašto treba dati prednost profesionalnom prevodiocu?

Verovatno ste se našli u situaciji gde ste morali neki dokument da prevedete sa stranog jezik...

Detaljnije

Komarnici kao prva linija odbrane od najdosadnijih insekata

Dolaskom letnjih meseci većina nas razmišlja o jednoj jako važnoj i veoma nervirajućoj činjen...

Detaljnije

Sve što treba da znate o gumama za auto

            Ono što svaki aktivan vozač treba da zna o svom aut...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS