Šta možemo da uradimo kao prevenciju bolesti srca?


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota


Prevencija bolesti srca je ključna za očuvanje zdravlja srca i smanjenje rizika od srčanih oboljenja. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kao prevenciju bolesti srca:


Vodite zdrav način života: Redovna fizička aktivnost je važna za održavanje zdravlja srca. Pokušajte da se bavite fizičkom aktivnošću najmanje 30 minuta svakog dana. To može uključivati šetnju, trčanje, plivanje ili bilo koju drugu aktivnost koja vam odgovara. Takođe, izbegavajte pušenje i konzumaciju alkohola u prekomernim količinama.


Ishrana: Usvojite zdravu ishranu bogatu voćem, povrćem, integralnim žitaricama, nemasnim proteinima (poput piletine, ribe i mahunarki) i zdravim mastima (poput maslinovog ulja i orašastih plodova). Smanjite unos zasićenih i trans masti, soli i šećera. Pokušajte da održavate zdravu telesnu težinu i izbegavate prekomerno konzumiranje kalorija.


Kontrolišite krvni pritisak: Redovno merite krvni pritisak i ukoliko je potrebno, preduzmite korake kako biste ga održali u zdravom opsegu. Smanjenje unosa soli, redovno vežbanje, kontrola stresa i pridržavanje terapije koju vam je propisao lekar mogu pomoći u održavanju normalnog krvnog pritiska.


Kontrolišite nivo holesterola: Visok nivo holesterola može povećati rizik od srčanih oboljenja. Pridržavajte se zdrave ishrane bogate vlaknima, izbegavajte trans masti i unosite zdrave masti umjereno. Redovno se konsultujte sa lekarom i pratite svoje nivoe holesterola, a ako je potrebno, uzimajte propisanu terapiju za kontrolu holesterola.


Redovni medicinski pregledi: Redovno se javljajte lekaru radi preventivnih pregleda. Kontrola krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i holesterola može otkriti potencijalne probleme i omogućiti pravovremeno delovanje.


Smanjite stres: Stres može negativno uticati na zdravlje srca. Pronađite tehnike opuštanja koje vam odgovaraju, kao što su meditacija, joga, duboko disanje ili bavljenje hobijima koji vam donose zadovoljstvo.


Šta je preparat Tensilen


Tensilen je preparat koji se koristi kao dodatak ishrani i namenjen je odraslima za očuvanje zdravlja srca i normalne cirkulacije. Preparat Tensilen sadrži kombinaciju prirodnih sastojaka, uključujući vitamine, minerale i biljne ekstrakte, koji se smatraju korisnim za podršku kardiovaskularnom sistemu.


Sastojci u preparatu Tensilen obuhvataju magnezijum, koenzim Q10, vitamine B6, B12 i folnu kiselinu, kao i ekstrakte gloga, belog luka, maslačka i matičnjaka. Ovi sastojci su odabrani zbog svojih potencijalnih blagotvornih dejstava na srce, krvne sudove i cirkulaciju.


Magnezijum je važan mineral za normalno funkcionisanje srca i mišića. Koenzim Q10 je supstanca koja se prirodno javlja u telu i igra važnu ulogu u energetskom metabolizmu srčanih ćelija. Vitamini B6, B12 i folna kiselina su bitni za pravilnu sintezu crvenih krvnih zrnaca i održavanje zdravlja krvnih sudova.


Biljni ekstrakti poput gloga, belog luka, maslačka i matičnjaka imaju dugu istoriju upotrebe u tradicionalnoj medicini za podršku kardiovaskularnom zdravlju. Glog se tradicionalno koristi za poboljšanje srčane funkcije, beli luk se povezuje sa regulacijom krvnog pritiska, maslačak se smatra diuretikom koji može pomoći u održavanju normalne ravnoteže tečnosti, dok matičnjak ima umirujuće dejstvo koje može pomoći u smanjenju stresa i napetosti.


Važno je napomenuti da preparati poput Tensilena spadaju u kategoriju dodataka ishrani i ne treba ih smatrati zamenskom terapijom ili lekom. Pre upotrebe bilo kog dodatka ishrani, uvek je preporučljivo konsultovati se sa zdravstvenim stručnjakom, posebno ako već koristite određene lekove ili imate postojeće zdravstvene probleme.


Uvek je važno pridržavati se uputstava za upotrebu i preporučene doze koje su naznačene na pakovanju preparata Tensilen ili preporučene od strane zdravstvenog stručnjaka.






Srodni tekstovi:


Kako se leči alergija na sunce?

Jedna od najnezgodnijih imunitetskih reakcija je upravo alergija na sunce, a svim onima koji razviju...

Detaljnije

Na koji način unaprediti svoj biznis na internetu?

Imate firmu ali niste sigurni da li treba da posedujete sajt i da svoje poslovanje prebacite na inte...

Detaljnije

Stone lampe kao savršen dekorativni detalj

Pri uređenju našeg životnog prostora posebnu pažnju treba da posvetimo osvetljenju. To možda ...

Detaljnije

Motivišite svoje zaposlene uz pomoć komunikacionih veština

Iako se ne može izmeriti ni opipati, motivacija zaposlenih je veoma aktuelna tema u poslovnom svetu,...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS