Kako preurediti malo kupatilo?


Dom Dom

Vaše malo kupatilo je potrebno renovirati. Ne znate odakle bi krenuli. Jedino što znate jeste da želite da ono izgleda lepo. Ostanite sa nama i u nastavku teksta saznajte na koji način je moguće preurediti malo kupatilo tako da postane omiljena prostorija u vašem domu. Pri preuređivanju malog kupatila jako je važno da napravite pametan raspored elemenata. Isto tako da se pridržavate određenih saveta kako bi na kraju renoviranja bili zadovoljni izgledom prostorije. Kupatilo je prostor koji svakodveno posećujemo i ne samo tu u njemu naš dan počinje i završava se.

Pre otpočinjanja procesa renoviranja izmerite svoje kupatilo i smislite šta biste sve menjali i instalirali u okviru njega. Kada je malo kupatilo u pitanju tuš kabina je skoro pa obavezna u odnosu na kadu. Najbolje rešenje u ovom slučuju su staklene tuš kabine po meri. Mnogi keramički saloni nude programe za izradu 3d modela i na taj način vam pomoći da u vizuelnom prikazu vidite baš ono što ste u svojoj glavi zamislili.

Kada birate keramcike plocice birajte one koje imitiraju prirodne materijale. Tada definitivno nećete imati problem sa uklapanjem u ostatak enterijera a osim toga izgledaće lepo u vašem kupatilu. Tako recimo dezeni drveta su odlična stvar jer se slažu sa bilo kojim stilom uređenja. Jedna od ideja kada su mala kupatila u pitanju jeste odvajanje staklenim paravanom wc šolje i tuš kabine ili farbanje zidova u različite boje kako bi vizuelno odvojili iste. Uvek se držite svetlijih boja zidova i neutralnih tonova.

Na tržištu možete pronaći veliki izbor stakla za tuš kabinu. Na vama je da odlučite šta vam se najviše dopada. Potrudite se da istaknete pojedine zidove tako što ćete ih ofarbati u neku drugu boju, recimo kako bi istakli tuš kabinu ili umivaonik možete korstiti boju koja je u kontrastu u odnosu na dominantnu boju u prostoru. Kada renovirate malo kupatilo uvek gledajte da izvučete maksimum od raspoložive površine kupatila. Uvek se potrudite da uskladite dimenzije i stil kako bi se postogla određena ravnoteža ali i sklad u prostoru. Baš kao što kažu organizacija je pola posla tako je i sa renoviranjem malog kupatila organizacija prostora je i više od pola posla. Kod renoviranje kupatila manjih dimenzija uvek birajte one umivaonike kao i wc šolje manjih dimenzija. Uvek možete potražiti konzolne wc šolje koje se ugrađuju u zid i samim tim zauzimaju manje prostora. Ova rešenja su odlična za manja kupatila. O kadi ne trebate razmišljati ako imate malo kupatilo. Tuš kabine su u ovom slučaju dosta praktičnije osim toga danas možete pronaći i tuš paravane koji jako lepo izgledaju a ne zauzimaju mnogo mesta. Zaboravite na pretrpavamje kuptila bespotrebnim stvarima i odaberite adekvatan kupatilski nameštaj koji će vam omogućiti da sve svoje stvari smestite. Birajte onaj nameštaj koji je funkcionalniji i koji ne zauzima previše prostora.




Srodni tekstovi:


Origano i origano ulje - zašto ih morate imati kod kuće?

Konvencionalna medicina je svakako nešto što se ne bi smelo zanemariti. Apsolutno post...

Detaljnije

Mali stanovi – sve prednosti

Garsonjere i jednosobni stanovi su najmanje stambene jedinice. Pa ipak, u tih 10ak m2 život može bit...

Detaljnije

Šta možemo da uradimo kao prevenciju bolesti srca?

Prevencija bolesti srca je ključna za očuvanje zdravlja srca i smanjenje rizika od srčanih oboljenja...

Detaljnije

Zašto je origano tako moćan prirodni lek?

Brojno lekovito bilje našlo je svoj put do velikog broja domova i pomoglo izlečenju mnogih bo...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS