Da li ugraditi kadu ili tuš kabinu?


Dom Dom


Kada renovirate kupatilo vrlo je bitno šta ćete staviti u njega, kadu ili tuš kabinu? Mnogo faktora utiče na to šta treba da stavite u kupatilo, a ovde ćemo pisati o dobrim strana kade i tuš kabine i kada izabrati jednu, a kada drugu.


Kada ugraditi kadu?


Pre nego što su tuš kabine postale poznate kade su bile ugrađivane u svako kupatilo. Danas kada imamo mogućnost izbora ne bira svako da postavi kadu u svoje kupatilo. Kade su uglavnom velike i ne može svako kupatilo da ima kadu zbog svoje veličine. Ako u svom domu imate veliko kupatilo, a malu decu onda je kada pravi izbor za vas. U kadi možete da okupate vašu decu, da im napravite kupku i da se oni igraju dok ih vi posmatrate. Takođe, kada je odlična za mame i tate koji žele da se odmore u toploj vodi nakon napornog dana. Kade danas mogu da budu razne od onih ne tako velikih, do onih koje liče na džakuzije u kupatilu, a vi možete izabrati onu koja najviše odgovara vama i veličini vašeg kupatila.


Da li su tuš kabine dobre?


Kada imate malo kupatilo onda je odlična opcija za njega tuš kabina. Tuš kabine mogu da izgledaju lepo i da budu dovoljno prostrane da u njega ubacite mali bazenčić ili veliki lavor za brčkanje vašeg deteta. Kada kupujete tuš kabinu vrlo je važno da obratite pažnju na to kako se ona zatvara i da li vrata propuštaju vodu. Treba da vodite računa da voda ne može tako lako da prođe kroz vrata vaše tuš kabine. Postoje i one tuš kabine koje dole imaju malenu kadu tako da i dalje možete da kupate dete u njoj ili da se i sami osvežite jednom kupkom. 


Nekada možete da stavite i oba?


Ako imate zaista veliko kupatilo onda možete da stavite u njega i kadu i tuš kabinu. Tuš kabina može da služi za brzinsko tuširanje ili rashlađivanje tokom vrelih letnjih dana, a kadu možete da koristite za odmaranje i kupanje dece. Da li je ta opcija previše? To ćemo ostaviti vama da odlučite.


Hidroizolacija


Hidroizolacija u kupatilu je vrlo važna šta god da stavite u njega. Voda jednako prska i iz kade i iz tuš kabine pa je vrlo važno da hidroizolacija čuva vašu sanitariju, pločice i cevi. Takođe, kada imate hidroizolaciju pločice mnogo teže pucaju i vaše kupatilo mnogo duže ostaje novo i lepo. Hidroizolacija nije skupa i ide pre nego što postavite podne pločice u kupatilu. Hidroizolacija nije teška da se postavi, ali ipak je najbolja opcija da zaposlite nekog iskusnog majstora koji je već to radio kako biste bili sigurni da je sve u redu. 

Izbor između kade i tuš kabine je dosta težak jer svaki izbor ima svoje vrline i mane, ali nekada nemate izbor zbog veličine vašeg kupatila pa je vrlo bitno da dobri i kvalitetno iskoristite prostor koji imate. Dobro razmislite o izboru i o postavljanju hidroizolacije i nadamo se da ćete uživati u vašem novom kupatilu. 
Srodni tekstovi:


Obilazak čitavkog Beograda za samo jedan vikend

Letnji, tropski dani odavno su nastupili, sezona bazena, hladnih pića i lepršave odeće uredno...

Detaljnije

Prednosti online poručivanja hrane

Širom sveta se utrkuju vlasnici restorana kako bi privukli nove potrošače. Mnogo teže ...

Detaljnije

Da li vam je posao stresan?

Može li coaching biti neiskorišteni resurs za poslodavce za poboljšanje psiholo&scaron...

Detaljnije

Razlozi posete ginekološkoj ordinaciji

Ginekološke ordinacije danas idu „ruku pod ruku“ sa reproduktivnim zdravljem lep&...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS