Da li ugraditi kadu ili tuš kabinu?


Dom Dom


Kada renovirate kupatilo vrlo je bitno šta ćete staviti u njega, kadu ili tuš kabinu? Mnogo faktora utiče na to šta treba da stavite u kupatilo, a ovde ćemo pisati o dobrim strana kade i tuš kabine i kada izabrati jednu, a kada drugu.


Kada ugraditi kadu?


Pre nego što su tuš kabine postale poznate kade su bile ugrađivane u svako kupatilo. Danas kada imamo mogućnost izbora ne bira svako da postavi kadu u svoje kupatilo. Kade su uglavnom velike i ne može svako kupatilo da ima kadu zbog svoje veličine. Ako u svom domu imate veliko kupatilo, a malu decu onda je kada pravi izbor za vas. U kadi možete da okupate vašu decu, da im napravite kupku i da se oni igraju dok ih vi posmatrate. Takođe, kada je odlična za mame i tate koji žele da se odmore u toploj vodi nakon napornog dana. Kade danas mogu da budu razne od onih ne tako velikih, do onih koje liče na džakuzije u kupatilu, a vi možete izabrati onu koja najviše odgovara vama i veličini vašeg kupatila.


Da li su tuš kabine dobre?


Kada imate malo kupatilo onda je odlična opcija za njega tuš kabina. Tuš kabine mogu da izgledaju lepo i da budu dovoljno prostrane da u njega ubacite mali bazenčić ili veliki lavor za brčkanje vašeg deteta. Kada kupujete tuš kabinu vrlo je važno da obratite pažnju na to kako se ona zatvara i da li vrata propuštaju vodu. Treba da vodite računa da voda ne može tako lako da prođe kroz vrata vaše tuš kabine. Postoje i one tuš kabine koje dole imaju malenu kadu tako da i dalje možete da kupate dete u njoj ili da se i sami osvežite jednom kupkom. 


Nekada možete da stavite i oba?


Ako imate zaista veliko kupatilo onda možete da stavite u njega i kadu i tuš kabinu. Tuš kabina može da služi za brzinsko tuširanje ili rashlađivanje tokom vrelih letnjih dana, a kadu možete da koristite za odmaranje i kupanje dece. Da li je ta opcija previše? To ćemo ostaviti vama da odlučite.


Hidroizolacija


Hidroizolacija u kupatilu je vrlo važna šta god da stavite u njega. Voda jednako prska i iz kade i iz tuš kabine pa je vrlo važno da hidroizolacija čuva vašu sanitariju, pločice i cevi. Takođe, kada imate hidroizolaciju pločice mnogo teže pucaju i vaše kupatilo mnogo duže ostaje novo i lepo. Hidroizolacija nije skupa i ide pre nego što postavite podne pločice u kupatilu. Hidroizolacija nije teška da se postavi, ali ipak je najbolja opcija da zaposlite nekog iskusnog majstora koji je već to radio kako biste bili sigurni da je sve u redu. 

Izbor između kade i tuš kabine je dosta težak jer svaki izbor ima svoje vrline i mane, ali nekada nemate izbor zbog veličine vašeg kupatila pa je vrlo bitno da dobri i kvalitetno iskoristite prostor koji imate. Dobro razmislite o izboru i o postavljanju hidroizolacije i nadamo se da ćete uživati u vašem novom kupatilu. 




Srodni tekstovi:


Кako zaštititi kosu od krzanja?

Kérastase već 50 godina suvereno vlada tržištem proizvoda za negu kose. Za taj status ...

Detaljnije

Kućna apoteka bi trebalo da bude neizostavni deo doma

Ne treba za sve tegobe ići kod lekara. Nekada možete i sami sebi biti lekar. Naročito kada osećate d...

Detaljnije

Koliko često muškarci treba da idu na pregled prostate

Vrlo često se čuje da su urološki problemi kod muškaraca intenzivniji poslednjih godin...

Detaljnije

Renovirajte kupatilo bez greške uz nekoliko stručnih saveta!

Renoviranje kupatila je uzbudljiv, ali i izazovan poduhvat koji zahteva pažljivo planiranje i izvr&s...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS