Da li ugraditi kadu ili tuš kabinu?


Dom Dom


Kada renovirate kupatilo vrlo je bitno šta ćete staviti u njega, kadu ili tuš kabinu? Mnogo faktora utiče na to šta treba da stavite u kupatilo, a ovde ćemo pisati o dobrim strana kade i tuš kabine i kada izabrati jednu, a kada drugu.


Kada ugraditi kadu?


Pre nego što su tuš kabine postale poznate kade su bile ugrađivane u svako kupatilo. Danas kada imamo mogućnost izbora ne bira svako da postavi kadu u svoje kupatilo. Kade su uglavnom velike i ne može svako kupatilo da ima kadu zbog svoje veličine. Ako u svom domu imate veliko kupatilo, a malu decu onda je kada pravi izbor za vas. U kadi možete da okupate vašu decu, da im napravite kupku i da se oni igraju dok ih vi posmatrate. Takođe, kada je odlična za mame i tate koji žele da se odmore u toploj vodi nakon napornog dana. Kade danas mogu da budu razne od onih ne tako velikih, do onih koje liče na džakuzije u kupatilu, a vi možete izabrati onu koja najviše odgovara vama i veličini vašeg kupatila.


Da li su tuš kabine dobre?


Kada imate malo kupatilo onda je odlična opcija za njega tuš kabina. Tuš kabine mogu da izgledaju lepo i da budu dovoljno prostrane da u njega ubacite mali bazenčić ili veliki lavor za brčkanje vašeg deteta. Kada kupujete tuš kabinu vrlo je važno da obratite pažnju na to kako se ona zatvara i da li vrata propuštaju vodu. Treba da vodite računa da voda ne može tako lako da prođe kroz vrata vaše tuš kabine. Postoje i one tuš kabine koje dole imaju malenu kadu tako da i dalje možete da kupate dete u njoj ili da se i sami osvežite jednom kupkom. 


Nekada možete da stavite i oba?


Ako imate zaista veliko kupatilo onda možete da stavite u njega i kadu i tuš kabinu. Tuš kabina može da služi za brzinsko tuširanje ili rashlađivanje tokom vrelih letnjih dana, a kadu možete da koristite za odmaranje i kupanje dece. Da li je ta opcija previše? To ćemo ostaviti vama da odlučite.


Hidroizolacija


Hidroizolacija u kupatilu je vrlo važna šta god da stavite u njega. Voda jednako prska i iz kade i iz tuš kabine pa je vrlo važno da hidroizolacija čuva vašu sanitariju, pločice i cevi. Takođe, kada imate hidroizolaciju pločice mnogo teže pucaju i vaše kupatilo mnogo duže ostaje novo i lepo. Hidroizolacija nije skupa i ide pre nego što postavite podne pločice u kupatilu. Hidroizolacija nije teška da se postavi, ali ipak je najbolja opcija da zaposlite nekog iskusnog majstora koji je već to radio kako biste bili sigurni da je sve u redu. 

Izbor između kade i tuš kabine je dosta težak jer svaki izbor ima svoje vrline i mane, ali nekada nemate izbor zbog veličine vašeg kupatila pa je vrlo bitno da dobri i kvalitetno iskoristite prostor koji imate. Dobro razmislite o izboru i o postavljanju hidroizolacije i nadamo se da ćete uživati u vašem novom kupatilu. 




Srodni tekstovi:


Šta je rešenje za previše oštećene zube koji nisu za vađenje?

Kada izbegavamo da idemo kod zubara, a znamo da su nam zubi pokvareni, onda svesno rizikujemo da dođ...

Detaljnije

Kupujete njihalicu za bebu: prednosti i mane

Njihalice za bebe postale su neizostavni deo svakodnevnog života mnogih roditelja: koriste se da smi...

Detaljnije

Najčešći okidači stresa i kako ih eliminisati

Živimo u vremenu u kojem različite situacije, događaji, interakcije i misli mogu biti okidači negati...

Detaljnije

Šta sve nudi prestonica Srbije?

Prestonica Srbije je grad Beograd. Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi i osnovali su ga...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS