Kako psi podnose leto?


Ljubimci

Ukoliko imate psa tokom letnjih meseci morate posebno obratiti pažnju. Vrućine umeju biti nelagodne kako za nas ljude tako i naše ljubimce. Za pse vrućine nose sa sobom poseban rizik zato je bitno pridržavati se određenih saveta kako bi naše četvoronožne prijatelje što više sačuvali. 

Tokom vrelih dana vodite računa da vaš pas ima gde da se skloni. Uzmite u obzir da kućice i nisu najsjajnije rešenje jer se toplota ume zadržati u njima. Danima kada je temperatura baš visoka možete iskoristiti dečiji bazen ukoliko imate neki koje deca više ne koriste, okupati svog psa i na taj način ga osvežiti. Nemojte nikada da ostavljate svog psa u zatvorenom automobilu tokom letnjih meseci jer se temperatura može popeti i do 50 stepeni u samo nekoliko minuta. Neka vaš pas uvek ima svežu vodu. Kada su psi u pitanju šetnje su obavezne ali tokom letnjih dana gledajte da te šetnje budu ujutru ili uveče kada je svežije. Ono što takođe može biti opasno jesu opekotine vašeg ljubimca po šapama a vrlo lako može doći do njih ukoliko vašeg psa ostavite da duže boravi po asfaltu ili pesku. Ono što možda nije poznato jeste da psi sa kraćim njuškama teže podnose letnje vrućine jer njihovo dahtanje nije efikasno kao kod drugih pasa koji imaju dužu njušku. Za vašeg psa najbitnije jeste vaše prisustvo, društvo i pažnja koju poklanjate. Suštinski psi u odnosu na druge ljubimce jesu zahtevniji u smislu da je za njih potrebno izdvojiti više vremena. Ako ste tip koji dosta vremena provodi van kuće možda pas ne bi bio najbolji tip kućnog ljubimca za vas. U poređenju sa mačkama oni su daleko zavisniji od nas, traže više pažnje. Ako imate psa za kućnog ljubimca potrudite se da vreme  provedeno sa psom bude kvalitetno provedeno vreme. Psi vole da imaju svoje mesto gde će se ušuškati zato su u tom smislu kreveti za pse prava stvar. Imaće udobno mesto gde će se smestiti tokom dana i osećati bezbedno. 

Danas na tržištu možemo pronaći najrazličitiju moguću opremu za pse. U bolje opremljenim pet radnjama danas za svog psa možete pronaći sve: igračake, povodce, krevete za male pse i mnogo toga drugog. 

Vodite računa da vaš pas bude uredno vakcinisan upravo zbog dužeg boravka napolju ali i kontakta sa drugim životinjama. Kada je napolju pripazite da ne dođe u kontakt sa otrovnim biljkama poput nekog vrsta cveća. Upravo zbog ovih situacija najbolje je redovno kupati svog psa i češljati. Pse sa dugom dlakom pogotovo treba češljati redovno. Redovan odlazak kod veterinara je obavezan jer tada možete dobiti sve korisne savete i preporuke kada je vaš ljubimac u pitanju. Naš ljubimac najpre leti može zapatiti buve, komarce i krpelje pa je zato odlazak kod veterinara koristan jer vam može reći kako da prevntivno delujete. 

Ako ste na more poveli i svoj četvoronožnog prijatelja nemojte dozvoliti da pije morsku vodu jer so i ostali minerali mogu naškoditi krznu pa ga najbolje na kraju dana za svaki slučaj isperite slatkom vodom. 




Srodni tekstovi:


Ideje za uređenje dnevne sobe

Dnevna soba predstavlja srce svakog doma. Najčešće se svi porodični momenti provode ba&scaron...

Detaljnije

Osteopatijom do rešenja gotovo svakog problema

 Za dobro zdravlje i dugovečan život potrebno je postići funkcionalno i harmonično jedinstvo či...

Detaljnije

Polaganje za građevinske mašine - šta je sve potrebno da biste mogli da vozite viljuškara, telehendera i makazastu platformu

Primetili ste da je vozač kao zanimanje veoma plaćen i tražen posao. Želite raditi u skladišt...

Detaljnije

Kako izabrati radnu ploču za kuhinju?

Kuhinja je srce doma. To je najtoplija prostorija iz koje se šire mirisi koji ne samo &scaron...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS