Rent a car ili taxi?


Automobili Automobili

Jedno od osnovnih pitanja koje postavljamo sebi kada otputujemo u drugi grad ili državu jeste vezano za prevoz. Ukoliko nismo doputovali sopstvenim automobilom preostaje nam samo da se služimo onim šta nam novi grad pruža. Obično se te opcije svedu na gradski prevoz, pešačenje, taxi i rent a car.

Koliko god bila savremena i dobro opremljena vozila, koliko god da ih ima na jednoj liniji, gradski prevoz ni u jednom gradu ne može biti idealna opcija. Pođimo od gradskog prevoza u Beogradu, gde se često dešavaju kašnjenja, preskakanje vožnje, kvarenje autobusa i izuzetno velika gužva. Koliko god da su gradovi razvijeni i napredni, gradski prevoz će uvek biti nepredvidiv. Kretanje ostatka populacije tog grada i dodatnih turista ne može se precizno utvrditi u svakom dobu dana.

Lagana šetnja je opuštajuć i prijatan način da upoznate grad iz prve ruke. Naravno, osim kada se govori velikim razdaljinama između mesta koje vi želite da obiđete. Tada i oni najuporniji prestanu da uživaju u svom izletu. Šetnja je pogotovo nezgodna ukoliko vas ni vreme ne  posluži. Visoke temperature i jako sunce, ili kiša uz vetar sigurno će pokvariti dojam prizora.

Kada je u pitanju naručivanje taxi vozila dobra strana je što apsolutno ne morate da brinete o parkingu. Na vama je samo da pozovete vozilo i da se prepustite vožnji. Naravno, ponekad je slučaj da trenutno nema slobodnih vozila ili su previše udaljena, pa morate da sačekate određeno vreme. Nije isključeno da postoje taksisti koji će, kada uvide da ste turista, namerno da vas voze dužim putem kako bi više zaradili na vama. Uz to, činjenica je da su ljudi različitog karaktera i da možete naići na neljubaznog ili previše slobodnog vozača.

Rent a car u Beogradu je izuzetno razvijen. Iznajmljivanje automobila je pravi izbor za one koji vole da drže stvar u svojim rukama. Kada ste u ulozi vozača, sami sebi garantujete da će to biti udobna i prijatna vožnja. Osim toga, u poziciji ste da birate model vozila koji odgovara kako vašem ličnom, tako i karakteru vaše posete gradu. Ovo je idealna situacija kada možete da provozate model koji, na primer, želite da kupite, pa na ovaj način proveravate koliko vam odgovara. 

Uz to, rent a car je isplativiji nego konstantno naručivanje taxi vozila. Osim što plaćate početnu tarifu naručivanja taxi vozila, svaki dodatan pređeni metar će vas skupo koštati. Koliko će vas koštati rent a car zavisi od modela automobila za koji ste se odlučili. S tim da se cena po danu može smanjiti ukoliko iznajmljujete vozilo na više dana. Dakle, na vama je da platite iznos za za svaki dan i da vratite vozilo sa punim rezervoarom.

Prednosti rent a car-a se ogledaju u konstantnoj dostupnosti vozila. S obzirom da ste vi na ovaj način vođa puta, u svakom momentu možete napraviti pauzu, zastati da razgledate, promeniti rutu ukoliko ste promenili i mišljenje i slično. Ne morate se brinuti da li će taxi doći na vreme i kako da ga odložite ukoliko ste se ipak predomislili oko vremena polaska. Parkiran automobil vam ne beži i ne zavisite ni od koga.

Smatramo da je rent a car u Beogradu najbolja opcija prevoza. Sa iznajmljenim vozilom znate da vam je prevoz u svakom momentu dostupan i za koji god model da ste se odlučili, nezaboravna i ujedno komforna vožnja vam je zagarantovana!




Srodni tekstovi:


10 jedinstvenih ideja da iznenadite vaše voljene

Tražite li način da iznenadite vaše voljene? Postoji hiljade načina da uradite nešto &...

Detaljnije

Modne influenserke mogu da uklope patike uz sve, evo koji su im omiljeni modeli

U poslednjih nekoliko godina prisutan je trend kombinovanja patika uz elegantnu garderobu. Poznate l...

Detaljnije

Odaberite držač za mobilni koji odgovara vašem automobilu

Kada su se pojavili, mobilni telefoni su odmah pokazali da će se vremenom menjati u velikoj meri i d...

Detaljnije

Izbeljivanje zuba kod stomatologa - koje metode postoje, kakav je efekat i ima li neželjenih dejstava?

Većina stomatoloških ordinacija nudi izbeljivanje zuba i to je procedura koja je gotovo posta...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS