Kako odabrati kolica za bebe?


Dom Dom

Da li pripadate grupi onih koji unapred sve pripremaju ili, pak, poštujete one stare zakone koji kažu da treba za sve sačekati rođenje deteta? Bilo da ste u prvoj ili drugoj grupi, najvažnije je da svu opremu za bebu odaberete tako da prati vaše potrebe, a da bude kvalitetna i sigurna po vaše dete. To važi i kada birate najbolja kolica za bebu. Samo, ovde možete sebi dati i više vremena, jer nisu potrebna odmah u prvim danima od rođenja deteta, ali nije loše unapred videti šta se to sve na tržištu nudi i koja bi vam najviše odgovarala.

Kada je cenovni rang u pitanju, kolica za bebe se mogu pronaći od nekoliko hiljada, pa do nekoliko desetina hiljada dinara, čak ta brojka prelazi i sto hiljada. No, pre cene, bitno je da su udobna, bezbedna i funkcionalna. U tom smislu, ovo su stvari na koje je važno obratiti pažnju.


Težina i dimenzija kolica za bebe

Pre same kupovine, proverite težinu kolica za bebe i njihovu dimenziju. Ukoliko živite na nekom visokom spratu, bez lifta, ako će jedno od roditelja često samo voditi dete u šetnju, biće vam od najvećeg značaja da kolica ne budu preteška, a kako su na tržištu dostupna ona od 6 pa sve do 20 kilograma težine, ova obazrivost ima veliku važnost. Isto važi i za dimenzije. Nekad jako velika kolica ne mogu da prođu lako kroz vrata kuće, zgrade, stana, kroz neki prolaz kojim ćete često ići, pa svemu tome treba prilagoditi i dimenzije kolica za bebe. Osim toga, dimenzije su važne i zbog njihovog pakovanja u ostavi, podrumu ili u gepeku, pa je ujedno zbog svega toga važno na vreme misliti o njima.

Ovo vas upućuje na to da težinu i dimenziju u stvari prilagodite svom stilu i načinu života, svojim navikama, tako da vam kolica uvek pomažu u funkcionisanju i boljem snalaženju, a ne da vam budu ometač.


Kvalitet sedišta i sigurnosnih pojaseva

Ono šta je najvažnije za dete, njegovo zdravlje i sigurnost, jeste samo sedište i jesu pojasevi. Važno je da sedište kolica za bebe bude udobno, dobro pozicionirano i da ima opcije spuštanja i podizanja, jer u prvim mesecima života dete leži u kolicima, a kasnije, kada može da sedi, kolica je potrebno podignuti, tako da dete ima pregled ispred sebe i tako da mu bude udobno i sigurno za razvoj kičmenog stuba. Sigurnosni pojasevi moraju da budu kvalitetni, da obezbeđuju bebu, ali i da ne žuljaju i ne stvaraju nelagodan osećaj kod deteta kada je njima obuhvaćeno. Loši pojasevi uglavnom učine da dete odbija kolica i da ih na kraju nikada ne prihvati.


Sistem sklapanja

Sistem sklapanja kolica za bebe je uglavnom sličan, ali neka se lakše, a neka teže sklapaju. Pre same kupovine proverite koliko vam vremena i snage treba za to, pa to neka bude jedan od kriterijuma za njihov odabir. Naravno, u radnji će to uvek ići malo teže, jer je potrebno i malo prakse, ali se već i tu vidi sa čim ćete se lakše snaći, a sa čim ne.

I na samo kraju, birajte kolica koja imaju sve opcije koje su vama potrebne, kao što su okretanje sedišta, lako upravljanje, određene dodatke, poput vrećice, prekrivalice za kišu i drugih, koji su tu da olakšaju izlazak sa detetom u svakom momentu.
Srodni tekstovi:


Sve što je potrebno znati o metodi blefaroplastike

Brojne su hirurške metode lica koje se mogu primeniti ali samo one najuspešnije i efektivne pronašle...

Detaljnije

Staklene pregrade i vrata u poslovnim prostorijama

Kada su u pitanju moderni prostori, kako stambeni, tako i poslovni, rešenje koje se sve če&sc...

Detaljnije

Šarm koji ne bledi! Veštine zavođenja za modernog muškarca!

U današnjem brzom i stalno promenljivom svetu, šarm i veštine zavođenja postaju...

Detaljnije

Stvari koje treba da znate o motornim testerama

Motorne testere smatraju se jednim od onih koje se nalaze na samom vrhu liste alatki koje su često u...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS