Renoviranje kupatila ne mora biti bauk, već užitak


Dom


Iako se u mnogim kupovinama valja naoružati strpljenjem, kada se radi o pohodu na salone keramike i sanitarija u potrazi za novim licem kupatila, to je od presudne važnosti.

 Naime, u sve to se upuštamo kada renoviramo kupatilo jer je dotrajalo, ili smo imali neku havariju pa je došlo do većih oštećenja. Naravno, i kada smo u projektu izgradnje kuće i prostora za život uopšte. Izbor nije lak, naročito kada smo ograničeni vremenom i novcem, ali i kada imamo specifičan prostor koji bi trebalo maksimalno iskoristiti. Ali to nije razlog da odustanemo, tržište je takvo da je prilagođeno svima, a brojni saveti koji su nam u salonima, kao što je to salon keramike Alvos, ali i na internetu dostupni, čine da ceo taj posao završimo sa što manje poteškoća.

Biranje keramike u moru različitih vrsta

Pločice koje izaberemo za naše kupatilo umnogome će odrediti i celokupan izgled našeg kupatila. Kao prvo što upada u vidno polje, one su zaslužne za ukupan utisak. Izbor je onim manje odlučnima noćna mora, dok neko uživa u potrazi za onim savršenim. U svakom slučaju, od oblika, dimenzija, načina lepljenja, završne obrade, boja i dezena – sve to predstavlja teme za razmišljanje pred veliko renoviranje.

Tuš kade za kupatilo ili klasične kade

Od afiniteta pojedinca do prostora kojim se raspolaže zavisi i to koju vrstu kada ćemo izabrati. Priča oko afiniteta svodi se na to da li više volimo tuširanje ili kupanje. Danas je sve  manje vremena za opuštanje u toplim i mirisnim kupkama, što je karakteristično za kade, a tuš kade za kupatilo ponekad deluju i modernije i praktičnije ako je mali prostor namenjen kupatilu. S druge strane, postoje i ugaone kade koje se dobro uklapaju u manja kupatila, a opet omogućavaju već pomenuto uživanje. 

Lavabo kao centralni element

Iako bi se mnogi razilazili u mišljenjima o tome šta je to što je u kupatilu u centru pažnje, ipak se nametne da vrlo zapaženo mesto zauzima lavabo. I kod njega, kao i kod kada postoje varijante koje se uklapaju u svako kupatilo, ali i one koje su pogodnije za ona manja. Kada imate prostora za one malo modernije varijante u neobičnim oblicima, nema sumnje da će sva pažnja otići lavabou, sa kojim ste naravno ukombinovali i adekvatnu bateriju.

Kupatilski nameštaj za sve one kojima to prostor dozvoljava

U kupatilu je odlično kada imate prostor i za poneku policu, ormarić i viseći element u kom bi se čuvalo sve što je u kupatilu potrebno. To su pre svega peškiri, pidžame i donji veš, čarape, a s druge strane kozmetika, kućna hemija i sve što je potrebno za čišćenje cele kuće (ne samo kupatila). Svemu tome treba dodati i neke dodatke koji pored toga što imaju estetsku ulogu mogu biti i vrlo funkcionalni. Naravno, što je više prostora, to je više mogućnosti da prostor opremite kupatilskom galanterijom koja će boravak u njemu učiniti i lepšim, naročito u trenucima opuštanja u kadi nakon napornog dana. Kupatilo je ne samo prostor intime, već i prostor u kome se neguje telo i opušta od stresne svakodnevice.




Srodni tekstovi:


Kako nositi burmu, ukoliko ne volite prstenje

Zna se da mnogi parovi, mnogi muškarci i žene, iako su u braku ne nose burme. I ne mora da zn...

Detaljnije

Aparati koji su vam neophodni za adekvatnu brigu o zdravlju

Pored redovnih lekarskih pregleda i različitih zdravstvenih kontrola koje je preporučljivo obavljati...

Detaljnije

Kontejneri za vikendice i skladištenje

Postali su popularan izbor za skladištenje i privremeno stanovanje zbog svoje prilagodljivost...

Detaljnije

Šta posetiti u Novom Sadu i okolini

Novi Sad je jedan od većih i razvijenijih gradova naše države. Grad koji mnogo ulaže u kultur...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS