Renoviranje kupatila ne mora biti bauk, već užitak


Dom


Iako se u mnogim kupovinama valja naoružati strpljenjem, kada se radi o pohodu na salone keramike i sanitarija u potrazi za novim licem kupatila, to je od presudne važnosti.

 Naime, u sve to se upuštamo kada renoviramo kupatilo jer je dotrajalo, ili smo imali neku havariju pa je došlo do većih oštećenja. Naravno, i kada smo u projektu izgradnje kuće i prostora za život uopšte. Izbor nije lak, naročito kada smo ograničeni vremenom i novcem, ali i kada imamo specifičan prostor koji bi trebalo maksimalno iskoristiti. Ali to nije razlog da odustanemo, tržište je takvo da je prilagođeno svima, a brojni saveti koji su nam u salonima, kao što je to salon keramike Alvos, ali i na internetu dostupni, čine da ceo taj posao završimo sa što manje poteškoća.

Biranje keramike u moru različitih vrsta

Pločice koje izaberemo za naše kupatilo umnogome će odrediti i celokupan izgled našeg kupatila. Kao prvo što upada u vidno polje, one su zaslužne za ukupan utisak. Izbor je onim manje odlučnima noćna mora, dok neko uživa u potrazi za onim savršenim. U svakom slučaju, od oblika, dimenzija, načina lepljenja, završne obrade, boja i dezena – sve to predstavlja teme za razmišljanje pred veliko renoviranje.

Tuš kade za kupatilo ili klasične kade

Od afiniteta pojedinca do prostora kojim se raspolaže zavisi i to koju vrstu kada ćemo izabrati. Priča oko afiniteta svodi se na to da li više volimo tuširanje ili kupanje. Danas je sve  manje vremena za opuštanje u toplim i mirisnim kupkama, što je karakteristično za kade, a tuš kade za kupatilo ponekad deluju i modernije i praktičnije ako je mali prostor namenjen kupatilu. S druge strane, postoje i ugaone kade koje se dobro uklapaju u manja kupatila, a opet omogućavaju već pomenuto uživanje. 

Lavabo kao centralni element

Iako bi se mnogi razilazili u mišljenjima o tome šta je to što je u kupatilu u centru pažnje, ipak se nametne da vrlo zapaženo mesto zauzima lavabo. I kod njega, kao i kod kada postoje varijante koje se uklapaju u svako kupatilo, ali i one koje su pogodnije za ona manja. Kada imate prostora za one malo modernije varijante u neobičnim oblicima, nema sumnje da će sva pažnja otići lavabou, sa kojim ste naravno ukombinovali i adekvatnu bateriju.

Kupatilski nameštaj za sve one kojima to prostor dozvoljava

U kupatilu je odlično kada imate prostor i za poneku policu, ormarić i viseći element u kom bi se čuvalo sve što je u kupatilu potrebno. To su pre svega peškiri, pidžame i donji veš, čarape, a s druge strane kozmetika, kućna hemija i sve što je potrebno za čišćenje cele kuće (ne samo kupatila). Svemu tome treba dodati i neke dodatke koji pored toga što imaju estetsku ulogu mogu biti i vrlo funkcionalni. Naravno, što je više prostora, to je više mogućnosti da prostor opremite kupatilskom galanterijom koja će boravak u njemu učiniti i lepšim, naročito u trenucima opuštanja u kadi nakon napornog dana. Kupatilo je ne samo prostor intime, već i prostor u kome se neguje telo i opušta od stresne svakodnevice.




Srodni tekstovi:


Kako da izaberete savršene zavese za svaku prostoriju u vašem domu?

Zavese definitivno utiču na celokupan izgled svake prostorije, pa samim tim predstavljaju neizostava...

Detaljnije

Zašto je origano tako moćan prirodni lek?

Brojno lekovito bilje našlo je svoj put do velikog broja domova i pomoglo izlečenju mnogih bo...

Detaljnije

Sportske kombinacije za dominacije: 6 ideja za savršen sportski prolećni outfit

Sportska garderoba ima veliki potencijal ovog proleća. Dok je s jedne strane proleće vreme kada izla...

Detaljnije

EXPRES LONAC JE SINONIM ZA PRAKTIČNOST I EKONOMIČNOST – PROČITAJ ZBOG ČEGA

Kada se jednom otkrije ekspres lonac i spoznaju svi benefiti koje pruža njegova upotreba, kuhinja se...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS