Šta treba da nabavite ako želite da čuvate psa u kući ili stanu?


Ljubimci Životinje

Želite da čuvate psa u kući, ali ne znate šta će vam sve biti potrebno za njega? Ne brinite, spisak nije previše dug, važno je da obezbedite odgovarajuće stvari kako biste se brinuli o svim potrebama svog ljubimca. U nastavku vam skrećemo pažnju na neke od stvari koje su neophodne kako biste pružili udoban i siguran dom za svog psa.

Pelene ili pesak za pse

Jedna od prvih stvari koju treba da razmotrite kada nabavite psa je mesto gde će vaš pas obavljati nuždu. Pelene za pse i pesak za pse su dobre opcije koje će vam pomoći u ovom procesu.

Pouzdane pelene za pse su posebno korisne kada je vaš pas još uvek mali i dok ga učite kako treba da se ponaša i gde da obavlja nuždu. Ove pelene su napravljene od specijalnih materijala koji apsorbuju tečnost i zadržavaju neugodne mirise, čime održavaju vaš dom čistim i svežim. One su veoma praktične jer se lako postavljaju na određeno mesto u kući i pružaju psu jasnu oznaku gde treba da obavlja nuždu. Takođe, koristeći pelene za pse možete smanjiti rizik od nesrećnih slučajeva i neželjenih fleka po tepisima i nameštaju.

Kada vaš pas poraste i postane samostalniji, možete preći na korišćenje peska za pse, mada i tada možete povremeno i po potrebi koristiti pelene. Pesak za pse je odličan izbor jer omogućava psu da ima svoje mesto za obavljanje nužde, umesto da to radi svuda po kući.

Ova vrsta peska je posebno dizajnirana da apsorbuje tečnost i zadržava miris, čime se održava higijena i čistoća prostora. Pesak za pse je veoma jednostavan za korišćenje - dovoljno je da ga postavite u posebnu posudu ili kutiju koju ste namenili za tu svrhu. Vaš pas će brzo shvatiti da je to njegovo mesto za obavljanje nužde i redovno će ga koristiti.

Posebno je važno nabaviti pesak za pse ukoliko živite u stanu i nemate uvek mogućnost da izvedete psa napolje. Ovo praktično rešenje omogućava da vaš pas ima svoje mesto za obavljanje nužde čak i kada ne može da izađe iz stana.

Uz to, pelene i pesak za pse mogu biti od velike pomoći i kada je vaš pas bolestan ili povređen, ili kada je vreme loše i ne možete izvesti psa napolje. Oni pružaju praktično rešenje za održavanje higijene.

Krevet i igračke za psa

Kada je u pitanju udobnost i sreća vašeg psa, neophodno je da imate odgovarajući krevet i igračke. Krevet za psa je više od samo mesta za spavanje - to je njihovo sigurno utočište, njihov kutak gde mogu da se opuste i odmore.

Kada birate krevet za svog psa, važno je da uzmete u obzir veličinu psa. Krevet treba da bude dovoljno velik kako bi vaš pas mogao da se protegne, udobno se smesti i okrene. Ako je krevet premali, psu može da bude neudobno i neće moći da se opusti kako treba. Takođe, treba uzeti u obzir i vrstu materijala od kojeg je krevet napravljen. Meke i udobne tkanine poput pamuka ili pliša su odličan izbor jer pružaju dodatnu udobnost vašem psu.

Pored udobnosti, krevet za psa takođe pruža podršku. Stariji psi ili oni sa zdravstvenim problemima mogu imati potrebu za krevetom koji pruža dodatnu podršku zglobovima i kičmi. U takvim slučajevima, memorijska pena ili ortopedska podloga mogu biti odličan izbor.

Igračke za žvakanje su takođe neophodne za vašeg psa. Žvakanje je prirodna potreba psa, a pružanje odgovarajućih igračaka za žvakanje pomaže u održavanju zuba i desni zdravim. Žvakanje pomaže u uklanjanju plaka i sprečava razvoj zubnih problema. Takođe, igračke mogu biti odlična zabava za psa, posebno kada im je dosadno.

Kada birate igračke za psa, obratite pažnju na materijale od kojih su napravljene. Igračke od kvalitetne i prilagođene gume su odličan izbor jer su izdržljive i sigurne za žvakanje. 

Pored igračaka za žvakanje, možete razmisliti o drugim vrstama igračaka koje će zabaviti vašeg ljubimca. Igračke za vučenje, loptice za bacanje ili interaktivne igračke koje pružaju mentalnu stimulaciju su odličan način da vaš pas ostane aktivan i srećan.

Hrana i odgovarajuće činije

Kada odlučite da dovedete psa u svoj dom, važno je obezbediti sve što je potrebno kako bi se vaš novi član porodice osećao udobno i srećno. Za početak treba da nabavite dve posude - jednu za hranu i drugu za vodu. Ove posude treba da budu dovoljno čvrste i stabilne kako bi vaš pas mogao jednostavno pristupiti hrani i vodi.

Kada birate posude za hranu i vodu, možete razmotriti i dodatne opcije koje mogu biti korisne za vašeg psa. Na primer, postoje posude za hranu koje se mogu podesiti na odgovarajuću visinu kako bi vaš pas mogao bolje da vari hranu. Ove posude su posebno korisne za pse koji imaju problema sa varenjem ili su skloni prejedanju. Takođe, postoje posude sa malim preprekama koje usporavaju brzinu kojom pas jede, što može biti korisno za pse koji brzo jedu i često pate od stomačnih problema usled prebrzog gutanja hrane.

Kada je reč o hrani za pse, kvalitet je od izuzetne važnosti. Kvalitetna hrana za pse pruža sve neophodne hranljive sastojke kako bi vaš pas imao zdravu ishranu i dobro funkcionisanje organizma. Važno je razgovarati sa veterinarom kako biste odabrali pravu vrstu hrane i pravilne porcije za vašeg psa, jer svaki pas ima svoje jedinstvene potrebe.

Pri odabiru hrane, treba obratiti pažnju na sastojke hrane. Idealno bi bilo da hrana sadrži visok procenat proteina, koji su ključni za izgradnju mišića i održavanje zdravlja kože i dlake. Takođe, treba izbegavati hranu koja sadrži veštačke boje, arome i konzervanse, jer ovi sastojci mogu biti štetni za zdravlje vašeg psa.

Uz to, važno je pratiti preporučene porcije hrane za vašeg psa, kako bi se održala zdrava telesna težina. Prekomerna ishrana može dovesti do gojaznosti, dok nedovoljna ishrana može dovesti do gubitka težine i drugih zdravstvenih problema. Veterinar će vam pomoći da odredite pravilne porcije hrane za vašeg psa, uzimajući u obzir faktore kao što su starost, veličina, aktivnost i zdravstveno stanje psa.

Nabavite sve ove stvari i dočekajte pripremljeni vašeg novog malog ljubimca sa kojim ćete uživati.




Srodni tekstovi:


Zašto je zemlja za cveće bitan deo njenog razvoja

Veliki broj ljudi prosto obožava cveće, a posebno dame su te koje neguju svaki pupoljak sa posebnom ...

Detaljnije

Kako renovirati malu kuhinju?

Renoviranje male kuhinje često predstavlja izazov za mnoge. Međutim renoviranje male kuhinje ne mora...

Detaljnije

Menstrualna čašica: održiva alternativa za „one dane“ u mesecu

Menstrualna čašica (ili menstrualna čaša) poslednjih godina postaje sve popularnije re...

Detaljnije

Razvod braka u Srbiji: Šta kažu činjenice i verovatnoća?

Kada se uzme situacija u globalu u ozbir, onda dolazimo do prve činjenice - razvodi brakova se de&sc...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS