Izazovno uređenje potkrovlja


Dom Dom


U stambenim objektima poput kuća ili stanova, postoji potkrovni deo koji se veoma izazovno i lepo može urediti za boravak. Jedini problem koji zauzima puno slobodnog mesta umanjujući kvadraturu ambijenta, jesu površine pod gredama i same kosine koje dalje određuju proces uređenja. Veoma je važna konstrukcija samog krova od koje zavisi stepen energetske efikasnosti samog prostora. Ukoliko su stanovi dvospratnog tipa poput ateljea, uredite prilaz stepenicama na koje posebno staviti zaštitni držač. Uredite zidove svetlijim bojama, kojima će celokupan ambijent izgledati prostranije. Poželjno je imati ugrađen krovni prozor koji se veoma lepo može dekorisati izborom modernih tipova rolo zavesa. 

Primena rolo zavesa za krovne prozore


Primenom rolo zavesa za krovne prozore, kompletna prozorska površina je u funkciji čime se montaža obavlja preko samog rama prozora. Sagledavajući osobenosti krovnih površina za montažu prozora, takođe rešavate izbor zavesa koje prema stepenu upotrebe moraju biti funkcionalnog karaktera. 

Rolo zavese za krovne prozore su efektan i veoma lep dekorativan detalj, kojim se izbor zavesa održava fiksnim odnosno nepokretnim. Ukoliko birate zavese za krovne prozore, imajte na umu maksimalno iskorišćenje prozorskih površina kojima se štitite od sunčevog zračenja. Poželjno je napomenuti montažu rolo zavesa na prozorima krovnog tipa od aluminijuma koji se smatra lakšim za montažu u odnosu na PVC profile. 

U odnosu na klasičan tip zavesa koje nisu fiksne nakon montaže na krovnim prozorima, rolo sistemi su izdržljivije i dugotrajnije rešenje. Veoma su praktične za dalje održavanje i pored funkcionalnosti koje poseduju spadaju u poseban dekorativni element potrkovnih površina. 

Birajte svetlije boje platna za rolo zavesePotkrovlje se ističe veoma ograničenim površinama za uređenje, odnosno prostorom koji zahteva detaljan plan i raspored nameštaja. Poželjno je iskoristiti slobodne površine zida odnosno urediti izgled samih greda koje su vidljive. Koristite svetlije boje za isticanje zidnih površina, takođe birajte platna za rolo zavese u sličnom tonalitetu. 

Izborom boja dajete poseban pečat uređenja, unosite vedrinu i posebnu energiju u ambijentalnu celinu potkrovlja. Ukoliko imate dovoljno prostora za stanovanje i odlaganje životnih stvari, uredite potkrovnu površinu kao dečiji kutak. U odnosu na tip uređenja koristite sadržajnost boja i modele koji su atraktivni u svom izboru. 

Deo zidnih površina ili potpuno celu površinu možete oblepiti tapetama u dizajnu koji odgovara dečijem ambijentu. Ukoliko ipak ne želite previše eksperimenata, sa belom bojom i istaknutim gredama od drveta nikada nećete pogrešiti. Zaštitite delove oko ugrađene stolarije, dodatnom unutrašnjom izolacijom. 

Potkrovne prostorije mogu imati dobru unutrašnju izolaciju


Uređenjem unutrašnjeg ambijenta, često zaostaju potkrovne površine kao manje ugledne usled prostora koji se mora efektno upotrebiti. Postoji zabluda o lošoj unutrašnjoj izolaciji samog ambijenta u potkrovlju, što nije slučaj kod svakog tipa prostorija. Dobra izolacija odnosno energetska efikasnost zavisi od kvalitetne krovne površine i veoma komotne stolarije. 

Obično se ispod same krovne površine postavlja sloj kamene vune koja se smatra dobrim toplotnim izolatorom. Navedena činjenica dodatno štiti unutrašnjost ambijenta. Primenom aluminijumskih ili PVC prozora, dodatno se postiže efikasnost ambijenta. 

Uz adekvatna dizajnerska rešenja o rasporedu nameštaja i odabiru dodatnih dekorativnih elemenata, postiže se prijatan ambijent potkrovnih površina. Uz uređenje samih kosina i krovnih prozora postiže se efektan prostor prijatan za boravak. 
Srodni tekstovi:


Kišobran kolica- kako odabrati prava

Obično se ova kolica još zovu  “letnja kolica”.  Radi se prevashodno o ...

Detaljnije

INOVATIVNE TEHNOLOGIJE – napredna sigurnosna rešenja

Na veliku žalost, svet je ipak jedno opasno mesto. Od svetskih ratova, terorističkih napada, masovni...

Detaljnije

Kada je pravo vreme da posetite neurologa?

Neurolog je doktor specijalista koji je specijalizirao granu medicine koja se zove neurologija. Neur...

Detaljnije

Uloga FIDIC inženjera na gradjevinskim projektima

FIDIC inženjer, poznat kao "Inženjer" prema FIDIC ugovorima (International Federation of C...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS