Kolika je potražnja za nekretninama u Beogradu u toku leta?


Zanimljivosti

Rešeno stambeno pitanje bitan je preduslov za miran i lagodan život. Kada se planira kupovina stana poželjno je da se obrati pažnja da taj prostor obezbedi osnovne potrebe konfora. Prodaja nekretnina u Beogradu postaje unosan biznis u poslednjoj deceniji. Beograd se širi, potrebe se povećavaju za sve životne namirnice, pa tako i za radno angažovanje i rešavanje stambenih pitanja. 

Koja je najbolja lokacija za život?

Prilikom kupovine stana potrebno je voditi računa da li ta lokacija koja se nudi, odgovara senzibilitetu kupca. Mirnije osobe zahtevaće predgrađe i mirnija naselja, dok osobe kojima ne smeta buka, mogu se zadovoljiti stanom koji je lociran, tik uz tranvajske šine, blizu modernih poslovnih prostora i zgrada. Svakako da je najbolja lokacija ona koja je osunčana, blizu reke ili prirodnog zelenila, kao i blizu objekata javne namene. 

Kada je optimalno kupiti stan?

Prodaja nekretnina u Beogradu odvija se tokom čitave godine. Neki stanovi se lakše prodaju, dok, opet stanovi sa lošijom lokacijom, svog kupca čekaju mesecima, neretko i godinama. Najoptimalniji period za pribaljanje nekretnine u svoje vlaništvo je period lepog vremena. Odnosno, tokom leta je idealno vreme za kupovinu. Obzirom da se već od tada može otpočeti sa renoviranjem, koje se mnogo lakše i brže odvija.

Prodaja nekretnina u Begradu tokom leta

Tokom letnjeg perioda očekuje se najveće investiranje u kupovinu stanova. Zašto? Zato što je leto miran period godine, raspusti, godišnji odmori, letovanja… nakon odmora i napunjenih baterija obično biva potražnja za stanovima koji će kasnije biti podvrgnuti renoviranju. Sa prvim jesenjim danima brucoši i stariji studenti polaze na fakultet, jesen donosi nove radne izazove, a građani koji su tokom leta bili u vikendicama na selu ili planini, vraćaju se. Prema tome, očekivano je da u drugoj polovini leta tržište bude prepolavljeno oglasima za kupovinu i prodaju nekretnina u Beogradu. 

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine i prodaje nekretnina u Beogradu

Naizgled jednostavan posao, međutim u praksi to i nije tako. Potrebno je mnogo stvari uklopiti kako bi se ostvario dobar efekat. Prvi korak je provera legalnosti objekta. Uvidom u dokumentaciju, građevinsku dozvolu i Prepis lista nepokretnosti otpočionje se sa analizom predmetne nekretnine. Ako se ispostavi da je cena zadovoljavajuća i da je dokumentacija uredna prelazi se na sledeće karakteristike. Kada se kupuje stan, poželjno je odabrati dobru lokaciju. Šta to znači? To znači da ukoliko bi se stan rentirao bude uvek useljiv uz adekvatnu kiriju, a ukoliko bi se prodavao, lako bi se mogao prodati, pri čemu se ne bi izgubila uložena vrednost. Cena igra bitnu ulogu. Preporuka je da se ne kupuju stanovi u suterenu ili prvom spratu jer se uticaj vlage može osetiti. Opet nije preporučljivo ni potkrovlje jer bi tokom leta bilo neizdrživo. 

Zaključak: prilikom prodaje nekretnina u Beogradu pažnja se mora pokloniti i koncepciji oglasa. U moru ponuda, vaš oglas mora biti kreativan, koncizan, ali često i šaljiv. Na taj način pažnja kupca bila bi privučena. Beograd je mesto koje se svakoga dana razvija i širi, mesto koje udomljava preko 2 miliona ljudi, pa i potreba za životnim prostorom raste. Tako da je trgovina nekretninamam danas unosan biznis. 




Srodni tekstovi:


Mali stanovi – sve prednosti

Garsonjere i jednosobni stanovi su najmanje stambene jedinice. Pa ipak, u tih 10ak m2 život može bit...

Detaljnije

Šta treba da znate o knjigovodstvu za vaše poslovanje?

Ako ste novi u knjigovodstvu malih preduzeća, možda niste sigurni odakle da počnete. Šta je ...

Detaljnije

Kondilomi, par činjenica koje bi trebalo da znate

Kondilomi se javljaju kao posledica čiji je uzrok HPV ili Humani Papilloma Virus. Neke vrste ovog vi...

Detaljnije

Vikend u Beogradu?

Mnogi odlučuju da se u avanturu po beogradskim kaldrmama upuste sopstvenim automobilom. Zanimljivo j...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS