Uredite enterijer dnevne sobe da bude centar Vašeg sveta


Dom

Dnevna soba je savršena  za odmaranje , druženje, uživanje, u koju god svrhu da se koristi predstavlja centar porodičnog života. Iz tog razloga treba da bude opremljena  tako da odgovara potrebama svih ukućana, deci ukoliko ih ima,starijima, da im bude udobna i prijatna,  uredite enterijer dnevne sobe tako da uživanje u njoj bude potpuno. 

Moderan koncept uredjenja enterijera dnevne sobe

Moderan koncept  koji se odnosi na  uredjenje enterijera dnevne sobe  zasnovan je na jedinstvu i povezanosti kuhinje, trpezarije i dnevnog boravka u jednu skladno uredjenu celinu. U dnevnom boravku otvorenog tipa nema fizičkih barijera i pregradnih zidova, a njihovo odsustvo čini enterijer dnevne sobe širokom celinom, izuzetno prostranom. Otvorena dnevna soba je tačka spajanja ukućana, dok svako završava svoj posao, rešava zadatke, kuva, gleda televiziju, svi su na okupu i razgovaraju bez dovikivanja, to su pravi porodični harmonični odnosi. Ovaj koncept uredjenja prezentuje apsolutnu slobodu, izraženu pre svega kroz slobodu kretanja bez zaobilaženja zidova i otvaranja vrata. 

Multifunkcionalnost otvorene dnevne sobe

Koncept otvorenog tipa omogućava multifunkcionalnost enterijera dnevne sobe,  olakšava uredjenje, opremanje i premeštanje nameštaja u dnevnoj sobi. U ovakvoj dnevnoj sobi se s  lakoćom  bez ičije pomoći mogu zarotirati trpezarijski sto i dvosed, fotelja sa komodom i da pri tom ostane dovoljno prostora za kretanje. U dnevnoj sobi je neophodno otvoreno kretanje od ulaza pa do zida. Zbog odgovarajuće prohodnosti i ravnoteže dnevni boravak se oprema  nameštajem koji će pružiti taj red i sklad. 

Obilje svetlosti u dnevnom boravku za osećaj svežine i udobnosti

Enterijer dnevne sobe treba da bude prijatan za boravak a raspored funkcionalan tako da mogu neometano da se obavljaju sve svakodnevne aktivnosti.  Kako bi se u dnevnom boravku obezbedila atmosfera koja je prijatna i funkcionalna,  pre svega osvetljenje treba da bude dobro osmišljeno.  Odgovarajuće osvetljenje će pozitivno uticati na raspoloženje i sve svakodnevne životne aktivnosti. Prirodno osvetljenje je najbolji izvor svetlosti, medjutim, samo ako je dnevna soba okrenuta prema jugu biće osvetljena tokom celog dana. U svim drugim okolnostima nedostatak prirodnog svetla mora da se nadohnadi ambijentalnim svetlom koje oponaša prirodno, a ono se postiže ugradnjom plafonske rasvete, postavljanjem zidnog  svetla i lampi sa toplom, mekom svetlošću koja pruža potrebnu opuštenu atmosferu u dnevnoj sobi. Za što više svetlosti u dnevnom boravku potrebno je skloniti zastore, a na prozore postaviti skoro prozirne zavese. Izbor zavese za dnevnu sobu i plafonske garnišne sa maskom značajno će uticati na enterijer dnevne sobe.

Kombinujte prozirnu zavesu i plafonske garnišne sa maskom 

Zavese imaju veliki uticaj na izgled dnevne sobe i atmosferu u njoj. Veoma je važno odabrati odgovarajući model koji će u kombinaciji sa garnišnom na pravi način ulepšati enterijer dnevne sobe. Predlog je da kupujete gotove zavese, za dnevnu sobu se biraju prozračne koje propuštaju dovoljno svetla neophodnog za osećaj prirodnosti i udobnosti. Čak i kada dnevna soba nije male kvadrature birajte svetle, lagane zavese, mrežaste ili končane, prozračne zavese, one će propustiti dovoljno svetlosti u Vaš dnevni boravak. Ukoliko je dnevni boravak baš veliki onda imate mogućnost da pustite mašti na volju, kombinacije su neograničene. Uz zavese možete da kombinujete i draperje, više kao detalj, no da stvarno služi kao zastor. U dnevnoj sobi ne trebaju zastori. Kad smo kod kombinacija i detalja, neka garnišna ne bude u drugom planu. Ako kombinujete prozračne zavese kao detalj plafonske garnišne sa maskom cena ovih detalja je zanemraljiva i nemerljiva sa dekorativnim efektom koji dobijate u enterijeru dnevne sobe.

Kombinujte boje da deluju atraktivno

Tople boje su najpoželjnije u enterijeru dnevnog boravka. Svetli i pastelni tonovi treba da se kombinuju sa detaljima jarkih i upečatljivih boja oni će delovati vrlo atraktivno u enterijeru dnevne sobe. Jarke i upečatljive boje su način da se akcentuju komadi nameštaja koji treba da budu izraženi u prostoru.  Svetli zidovi i podovi su način da se otvori i osveži prostor, ali mogu da deluju vrlo jednolično ukoliko se kombinuju sa nameštajem u svetloj boji. Predlog je da se sa svetlim zidovima i podovima kombinuje nameštaj jarkih boja. Smelim kombinacijama dobija se prostor koji je zanimljiv i biće sigurno vizuelno upečatljiv. Neki se odluče za kombinaciju više boja u svom dnevnom boravku, medjutim, neophodno je biti obazriv u tim kombinacijama. Kada se kombinuju različite boje neophodno je uskladiti nijanse, ali i teksture, ne preterivati sa šarenilom. Preterana upotreba jednoličnih tekstura može da izazove neočekivani efekat i naruši izgled dnevnog boravka. Za prostor koji već na prvi pogled privlači svojom atraktivnošću treba da uklapate različite materijale i postignete takozvani sklad kontrasta. 

Unesite nameštaj koji će pružiti sklad kontrasta

Od rasporeda nameštaja u dnevnom boravku zavisi udobnost, funkcionalnost i ta prohodnost koja je toliko bitna.  To se lako postiže izborom manjeg komadnog nameštaja koji je funkcionalan. Za atraktivnost i modernost u prostoru treba više od nekoliko komada serijskog nameštaja. Za moderan enterijer dnevne sobe karakteristične su sjajne i reflektujuće površine zato se biraju staklo, hrom i metal. Sklad kontrasta postiže se kada se sjajni i reflektujući detalji uklope sa toplim nijansama drveta. Prirodni materijali poput drveta sprečavaju efekat sterilnost  i hladnoće  koji nikako nisu poželjni u dnevnoj sobi. Izborom prirodnih materijala osigurava se dugotrajnost i kvalitet života u prostoru oplemenjenom nameštajem od drveta. Suprotno ovom potpunom skladu je moderan stil industrijskog dizajna.

Ako ste previše odvažni iskoračite u apsolutnu modernost

Odvažni i hrabri u uredjenju enterijera dnevne sobe idu  korak dalje od sklada i harmonije. Medju mladima je sve popularniji taj ogoljeni, industrijski stil. Dok neki nemaju razumevanja za visoke zidove, ogoljene kablove i cevi,mladi su često zagovornici i pobornici tog stila. Oni vole tu nesavršenost, nedovršenost i napuštenost koja odlikuje taj industrijski stil. Ukoliko se uklopi sa minimalističkim tendencijama uredjenja, može se postići taj toliko važeći sklad za dnevni boravak. Posebna doza šarma dobija se kada se u ambijent urbano uredjene dnevne sobe unesu detalji od neobradjenog drveta. Koža i neobradjeno drvo daju modernom prostoru taj retro momenat koji je toliko poželjan. Možda niste razmišljali da uz neko ogromno nesrazmerno ogledalo uskladite fotelju koju već imate.  Kombinacija sa modernim ogledalom delovaće moderno i smelo, možda je vreme za tu smelost u uredjenju.




Srodni tekstovi:


Kako da vaš dom izgleda luksuzno?

Luksuz nije teško postići u enterijeru. Bitno je samo da se držite određenih smernica i puta ...

Detaljnije

Obezbedite sigurno i bezbedno putovanje

Vreme odmora i letnjeg putovanja obično se provodi na primorju, pri čemu se kao prevozno sredstvo ug...

Detaljnije

Stolica za hranjenje kao idealan poklon za babine

Obično kada se kupuje se kupuje poklon za novorođenčad, gleda se da poklon koji se bira bude korista...

Detaljnije

Sicilija - letovanje za pamćenje

Ukoliko još uvek niste odlučili koju destinaciju želite da posetite toplo vam preporučujemo I...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS