Sve što je potrebno znati o metodi blefaroplastike


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

blefaoplastika

Brojne su hirurške metode lica koje se mogu primeniti ali samo one najuspešnije i efektivne pronašle su put do svojih korisnika. Izgled kože lica je oduvek privlačio pažnju više od bilo kog dela tela. Nega lica, uključujući naročito područje oko očiju zahteva najviše tretmana. Usled primene mnogobrojnih krema za zatezanje lica i uklanjanja bora, koži se privremeno vraća svežina i izgubljena elastičnost. 

Prirodni preparati za negu lica su najefektivniji ali kako koža lica sa godinama starosti gubi dragoceni kolagen, njega je teško prirodnom kozmetikom nadoknaditi. Time se sve više pristupa primeni metode blefaroplastike


Značenje blefaroplastike u savremenoj medicini

Metode blefaroplastike ukjučuju zajednički ali sve češće i pojedinačni hirurški metod korekcije gornjih i donjih kapaka očiju. U skarćenom značenju to znači zatezanje kože lica oko područja očiju. Koža lica može biti od suve do masne varijacije. Suva koža lica daje efekat zatezanja kao jedne neprijatnosti koja dodatno steže lice. Ona se ispoljava nakon svakog kupanja ili umivanja, naročito kod osoba koje koriste sapune sa niskim vrednostima pH. Dodatno masna koža lica ispoljava na površini višak sebuma, koji pak može biti koristan ali i štetan jer se velikim količinama gubi zaštita kože. 

Neadekvatna nega lica u ranoj mladosti, može kožu dodatno isušiti čime ona gubi na svojoj elastičnosti da bi u krajnjem slučaju pokazala efekat kroz pojavu naboranosti već tanke kože oko očiju. U savremenoj medicini, jedini i najčešći zahvat jeste tretman blefaroplastokom. Njome se koži na duži period pruža zatezanje, mladolikost, efektivnost i zdrav izgled. 


Zašto blefaroplastici pružiti poverenje

Kako je u brojnim istraživanjima dokazano, nepostoje kozmetički preparati koji pružaju delotvornost kao što je blefaroplastika. Blefaroplastici kao savremenoj kozmetiočkoj metodi, podvrgavaju se podjednako oba pola. Razlika u primeni može biti izražena kroz period njene primene. Koža lica će odreagovati na sve neželjene spoljne promene počev od niskih temperatura do izlaganja kože suncu. Poznato je da izlaganjem suncu, naša koža pretvara provitamin D u iskoristiv vitamin D. Postoje tipovi kože kod kojih je translokacija vitamina D dodatno otežana, to su osobe sa svetlom puti. One su najčešće nakon izlaganja sunčevim zracima podložna dugotrajnom crvenilu. Crvenilo stvara neprijatan osećaj zatezanja lica, što je uzrok dehidratacije lica. 

Sve spoljašne promene, utiču na gubitak vlažnosti kože lica. Ona se može svakodnevno nadoknaditi ali kod pojedinih osoba ona je kratkotrajnog efekta zbog samog tipa kože. Time se dodatno otvara razlog već u ranim četrdesetim za primenu metode blefaroplastike.  Uspešnost primene je velika, bez bilo kakvih komplikacija ili stvaranja ožiljaka. 


Kako najbolje doneti odluku za zahvat blefaroplastikom

Za sve zdravstvene hirurške metode, potrebno je obratiti se izabranom lekaru. Utvrđivanjem opšteg stanja lica, vrši se selekcija mesta koje će biti najviše tretirano blefaroplastikom. Potrebno je naglasiti da navedeni zahvat u svojoj primeni nema štetne efekte po dalje zdravlje pacijenta niti u svojoj upotrebi koristi tretiranje lica nekim od hemijskih preparata. Pozitivna odluka je prihvatljiva time što se uklanjaju suvišni delovi masnih naslaga gornjih kapaka, dok se kod donjih kapaka obuhvata regija ispod trepavica. Zatezanje lica je u ovim slučajevima trajnijeg karaktera, čime blefaroplastiku savremena medicina dodatno vrednuje. 




Srodni tekstovi:


Nekoliko neočekivanih načina kako da oduševite vašu partnerku!

Svaka veza prolazi kroz različite faze, ali jedna stvar koja ostaje je želja da impresionirate i pok...

Detaljnije

Koji su pokloni za đake prvake najbolji?

Vreme je priprema, bar za đake prvake. A to je ujedno i vreme kada je potrebno da se pripreme poklon...

Detaljnije

Šta karakteriše najbolji štapni usisivač za dom?

Kada opremate stan za useljenje, bilo da je reč o onom koji uzimate pod najam ili ličnoj imovini, za...

Detaljnije

Savremena tehnologija i njene prednosti i mane

Sa tehnologijom danas svašta možemo da uradimo. Ovde ćemo napisati koje su to prednosti kada ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS