Održavanje staklenih površina


Dom Dom

Koliko god vremena provodili u kući, bilo da je reč o čitavom danu ili samo par sati, obraduje nas kada je zateknemo toplu, prijatnu i čistu. Naše kuće su mesta gde smo uvek dobrodošli, ali da bismo stvarno takav utisak i stekli, uređujemo je po našem ukusu i potrebama. Uređenje enterijera ponekad zahteva veliko ulaganje vremena, strpljenja i novca. Jedno je sigurno, ta ulaganja se uvek i isplate, jer kao rezultat truda dobijamo dom kakvom smo se i nadali.

Međutim, naš posao se ne završava sa kupovinom odgovarajućeg tepiha i farbanjem zidova željenom bojom. Da bismo se osećali komforno i prirodno prilikom odmaranja, jela ili čitanja knjige u kući, neophodno je da ona bude čista i uredna. Prisetite se samo nekoliko situacija kada ste se umorni vratili sa posla, a dočekali su vas neoprani sudovi ili razbacane stvari po krevetu, stolici i podu. Spremanje kuće ne mora biti tako zahtevno ako koristite prava sredstva za čišćenje i ako to radite redovno.

Nekima je usisavanje najomraženiji kućni posao, nekima peglanje, ali većina ljudi će se složiti da je čišćenje staklenih površina najzahtevniji posao. Staklo je proziran materijal koji vrlo lako propušta sunčeve zrake kroz svoju teksturu. Na taj način je uvek lako uočiti čestice prašine, muzgave ili flekave delove na staklu. Na primer, ako imate staklene ograde za stepenište one predstavljaju ogromnu staklenu površinu. Svaki put kada se neko uhvati za taj stakleni gelender ostaviće svoj otisak prstiju. Opet, tu je i prašina. Koliko god to zvučalo strašno za videti ili očistiti, postoji brzo i jednostavno rešenje.

Kupovina bilo kog sredstva za čišćenje stakla rešiće sve vaše probleme. Tržište je prepuno proizvođača koji nude različita sredstva sa istom namenom. Takođe možete da birate i između onih sa mirisom svežeg okeana, citrusnog voća, jagode, jabuke i slično. Međutim, dobar deo ovih komercijalnih sredstava je toksičan. Postoje i oni čiji sastojci čuvaju našu okolinu, tako da vam se preporučuje kupovina ekoloških. Dakle, ova ekološka sredstva, osim što odlično obavljaju posao, bezbednija su za upotrebu.

Još jedan način da perfektno operete staklene obloge u vašem domu jeste prirodno sredstvo koje možete da napravite od nekoliko namirnica iz vaše kuhinje. Napravite rastvor od 500ml vode, 125ml belog sirćeta i malo limunovog soka za prijatnu mirisnu aromu. Ovu smešu sipajte u flašicu sa sprejem, radi lakšu upotrebu, promućkajte i koristite. Videćete da su rezultati zagarantovani. Takođe možete napraviti nekoliko varijacija i ovog sredstva dodavanjem nekoliko kapi deterdženta za sudove ili soli. Za šta god ste se odlučili, videćete da je jedina posledica upotrebe ovih sredstva besprekorna staklena površina.

Ipak, ogledalo je večito onaj predmet u kući koji nerado čistimo. Njegova estetska i namenska svrha su od velikog značaja kada je reč o enterijeru doma. Ponekad se desi da je ono još muzgavije nakon čišćenja i detaljnog glancanja nego što je bilo na prvom mestu. Ključ čistog ogledala i sjajnog odraza leži u upotrebi novina. Uzimanjem lista običnih dnevnih novina i prelaženjem preko staklene površine uklonićete svu prašinu. Sa nekoliko kružnih pokreta muzgavi, zamagljeni delovi nestaju za tili čas. Naravno, ovaj princip možete koristiti i na drugim staklenim predmetima, poput staklenih vrata, ograda na terasi i slično.

Bili okrenuti modernom, glamuroznom ili vintidž uređenju, besprekorna čistoća je ono ka čime svi treba da težimo. Ni jedna dekoracija, zidni sat ili pločice neće učiniti da se osećamo lagodno i prijatno u našem domu kao što će urednost i svežina.




Srodni tekstovi:


Šta vam je od alata potrebno za uređenje bašte?

Svako ko želi da se bavi sređivanjem dvorišta ispred svoje kuće, zgrade i slično i uređenjem ...

Detaljnije

Najčešće seksualno prenosive bolesti

Muškarci i žene su podjedanko odetljivi na viruse i bakterije koje se prenose polnim putem. N...

Detaljnije

SVE ŠTO STE HTELI DA ZNATE O UGRADNJI ZUBNIH IMPLANATA?

Jedan od najverovatnije najboljih izuma medicine, koji se tiču i estetskog zdravlja jesu zubni impla...

Detaljnije

Inovativni načini otvaranja sobnih vrata

Sobna vrata su važan deo uređenja doma i stana, ne samo zbog funkcionalnosti, već i zbog estetike. K...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS