Staklene pregrade i vrata u poslovnim prostorijama


Dom Dom

Kada su u pitanju moderni prostori, kako stambeni, tako i poslovni, rešenje koje se sve češće nameće kao praktično, a ujedno i lepo, jeste kaljeno staklo. Mnogo je načina na koje se ovakvo staklo može upotrebiti u enterijeru, a kada su u pitanju poslovne prostorije, to je najčešće u vidu pregrada i vrata.

Staklene pregrade

Pregrade od kaljenog stakla u poslovnim prostorijama predstavljaju atraktivno i, pre svega, praktično rešenje. Radi se o vrlo prilagodljivom elementu i opcije za pregrađivanje zaista su mnogobrojne. Dizajn ovakvih tzv. staklenih zidova vrlo lako se prilagođava različitim potrebama prostora u kom se nalaze.

Staklene pregrade za kancelariju imaju veliku prednost u odnosu na tradicionalne zidove, pre svega zbog mogućnosti jednostavnog pomeranja – u drugu kancelariju, ili prosto, kako bi se u okviru postojećeg okruženja lako napravila reorganizacija prostora uz minimalna ulaganja, a sa maksimalnim efektom kada je funkcionalnost u pitanju.

Staklene pregrade stvaraju i iluziju većeg prostora nego što to zaista jeste, a doprinose i većem prodoru prirodne svetlosti. Takođe, u odnosu na potpuno otvorene radne prostore, pružaju veću privatnost i manje buke dok, ujedno, i zadržavaju osećaj zajedništva zaposlenih koji otvoreni prostor stvara. 


Pregrade se najčešće izrađuju od kaljenog stakla debljine 8-10mm i mogu biti providne, matirane, matirane po motivu, ili sa štampom direktno na staklu.

Staklena vrata

Staklena vrata za kancelarije su odlična opcija. U zavisnosti od potreba i zahteva klijenta, mogu biti klizna, sa šarkama, ili sa podnim automatima. Ispunjavaju čak i najviše zahteve i po pitanju sigurnosti i funkcionalnosti, ali i po pitanju estetike.

Staklena vrata, kao i pregrade, propuštaju mnogo više svetlosti, a doprinose i značajnoj uštedi prostora, pogotovo ako se odlučite za varijantu kliznih vrata. Izrađuju se od kaljenog stakla i izuzetno su otporna na neželjene udarce. Moguće ih je izraditi u bilo kojim dimenzijama, a mogu biti i dvokrilna. U poslovnim prostorijama ovakva vrata su vrlo praktična i zbog toga što su mnogo tiša od običnih, pri otvaranju i zatvaranju proizvode mnogo manje buke, pa doprinose mirnijem i diskretnijem radnom okruženju.

Klizna staklena vrata npr. predstavljaju sjajno rešenje ako je u pitanju manji poslovni prostor, tu će se idealno uklopiti. Za ovakva vrata čak nije potreban ni štok, funkcionišu pomoću šina i izuzetno su elegantna i moderna. Kao i kod pregrada, i staklena vrata moguće je izraditi u više varijanti – providnoj, matiranoj, kao i sa različitim štampanim motivima. 

Još jedna prednost staklenih pregrada i vrata jeste i lako čišćenje i održavanje, pa definitivno predstavljaju odličnu opciju za sve savremene i moderne poslovne prostore.
Srodni tekstovi:


5 saveta kako da brže osušite veš u mašini

Svi želimo da nam se veš koji stavimo u mašinu za sušenje što pre osu&sc...

Detaljnije

Kako se leči alergija na sunce?

Jedna od najnezgodnijih imunitetskih reakcija je upravo alergija na sunce, a svim onima koji razviju...

Detaljnije

Kakve sve transportne agencije danas postoje

Postoji mnogo različitih transportnih agencija koje pružaju različite vrste usluga u vezi sa prevozo...

Detaljnije

Transport u krugu fabrika

Transport je veoma važan segment u poslovanju firmi, kako velikih proizvodnih, transportnih,tako i u...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS