Staklene pregrade i vrata u poslovnim prostorijama


Dom Dom

Kada su u pitanju moderni prostori, kako stambeni, tako i poslovni, rešenje koje se sve češće nameće kao praktično, a ujedno i lepo, jeste kaljeno staklo. Mnogo je načina na koje se ovakvo staklo može upotrebiti u enterijeru, a kada su u pitanju poslovne prostorije, to je najčešće u vidu pregrada i vrata.

Staklene pregrade

Pregrade od kaljenog stakla u poslovnim prostorijama predstavljaju atraktivno i, pre svega, praktično rešenje. Radi se o vrlo prilagodljivom elementu i opcije za pregrađivanje zaista su mnogobrojne. Dizajn ovakvih tzv. staklenih zidova vrlo lako se prilagođava različitim potrebama prostora u kom se nalaze.

Staklene pregrade za kancelariju imaju veliku prednost u odnosu na tradicionalne zidove, pre svega zbog mogućnosti jednostavnog pomeranja – u drugu kancelariju, ili prosto, kako bi se u okviru postojećeg okruženja lako napravila reorganizacija prostora uz minimalna ulaganja, a sa maksimalnim efektom kada je funkcionalnost u pitanju.

Staklene pregrade stvaraju i iluziju većeg prostora nego što to zaista jeste, a doprinose i većem prodoru prirodne svetlosti. Takođe, u odnosu na potpuno otvorene radne prostore, pružaju veću privatnost i manje buke dok, ujedno, i zadržavaju osećaj zajedništva zaposlenih koji otvoreni prostor stvara. 


Pregrade se najčešće izrađuju od kaljenog stakla debljine 8-10mm i mogu biti providne, matirane, matirane po motivu, ili sa štampom direktno na staklu.

Staklena vrata

Staklena vrata za kancelarije su odlična opcija. U zavisnosti od potreba i zahteva klijenta, mogu biti klizna, sa šarkama, ili sa podnim automatima. Ispunjavaju čak i najviše zahteve i po pitanju sigurnosti i funkcionalnosti, ali i po pitanju estetike.

Staklena vrata, kao i pregrade, propuštaju mnogo više svetlosti, a doprinose i značajnoj uštedi prostora, pogotovo ako se odlučite za varijantu kliznih vrata. Izrađuju se od kaljenog stakla i izuzetno su otporna na neželjene udarce. Moguće ih je izraditi u bilo kojim dimenzijama, a mogu biti i dvokrilna. U poslovnim prostorijama ovakva vrata su vrlo praktična i zbog toga što su mnogo tiša od običnih, pri otvaranju i zatvaranju proizvode mnogo manje buke, pa doprinose mirnijem i diskretnijem radnom okruženju.

Klizna staklena vrata npr. predstavljaju sjajno rešenje ako je u pitanju manji poslovni prostor, tu će se idealno uklopiti. Za ovakva vrata čak nije potreban ni štok, funkcionišu pomoću šina i izuzetno su elegantna i moderna. Kao i kod pregrada, i staklena vrata moguće je izraditi u više varijanti – providnoj, matiranoj, kao i sa različitim štampanim motivima. 

Još jedna prednost staklenih pregrada i vrata jeste i lako čišćenje i održavanje, pa definitivno predstavljaju odličnu opciju za sve savremene i moderne poslovne prostore.
Srodni tekstovi:


Kako funkcionišu zalagaonice?

Za početak, hajde da definišemo šta su to zalagaonice. Zalagaonice nude mogućnost pro...

Detaljnije

Život sa intolerancijom na laktozu

Šta je intolerancija na laktozu?Laktoza je šećer koji se može naći u mleku i mlečnim p...

Detaljnije

Najbolji saveti za odabir tepiha

Odabir tepiha nije nimalo naivna stvar, večina nas pomisli kako se može odlučiti za određeni tepih i...

Detaljnije

Stone lampe kao savršen dekorativni detalj

Pri uređenju našeg životnog prostora posebnu pažnju treba da posvetimo osvetljenju. To možda ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS