Kako održavati higijenu kod dece tokom letovanja?


Dom

Letovanje sa decom je pravi izazov iz mnogo razloga, a najviše zato što su mališani osetljivi i teško je higijenu održati na adekvatnom nivou. Vlažne maramice su pravi odgovor na većinu dilema.

Toplo vreme pogoduje virusima i bakterijama, kada se tome pridoda boravak u neadekvatnim prostorima i promena ishrane jasno je zašto su crevne i virusne infekcije jako česte na letovanju.

Ipak, većina problema se može i sprečiti kroz adekvatnu higijenu i sprečavanje da bakterije i virusi uđu u detetov organizam.

brisanje lica maramicom

Vlažne maramice su odlične za brze higijenske potrebe na svakom mestu i u svako vreme

Jedna od najneophodnijih stvari u torbi za bebe jesu vlažne maramice koje se koriste i tokom presvlačenja bebe, ali i za brisanje ruku i lica kada god je to potrebno.

Važno je da se kupi odgovarajuća vrsta i da je reč o maramicama za bebe koje nemaju štetne sastojke i ne izazivaju iritacije. Važno je da roditelji proprate sastav maramica, da li su sa 99% vodom, kakav ostatak čine, da li su prirodni ili hemijski sastojci.

Uvek je poželjno kada maramice imaju vitamine za negu kože, eterična ulja i biljne sastojke koji su tu da pruže i adekvatnu higijenu, ali i da spreče iritacije.

Mnogi roditelji su navikli da svoju decu očiste sa vodom, umivanjem, što jeste nešto što je najpreporučljivije, ali ne i na odmoru.

Naime, voda u letovalištu ima različit sastav, a često nije ni ispravna za piće. Takva nije dobra za brisanje ni po koži jer je ona znatno tanja i osetljivija na iritacije pa su vlažne maramice pravi spas da se u drugačijoj sredini održi higijena na visokom nivou.

Sterilišite i površine koje beba dotiče

Tokom letovanja je poželjno češće otkuvavanje flašica i pribora za bebe, ali je dobro i da se igračke i prostor za igranje dodatno očisti da bi se uništile bakterije koje dete može uneti u usta.

I ovde su vlažne maramice izuzetno korisne za brisanje površina, a na nekim površinama se može koristiti i ona vrsta sa alkoholom u sebi pa da se pomogne održavanje higijene i očuva zdravlje deteta.

U normalnim okolnostima takvo detaljno čišćenje nije obavezno, ali kada se promeni sredina i pri tome se promeni i klima, trebalo bi povesti računa o okruženju u kom se dete nalazi jer će samo tako ostati zdravo, a svi vi uživati u odmoru.

Kupite adekvatnu kozmetiku i preparate za higijenu i negu

Pre odlaska na odmor trebalo bi kupiti sve što je neophodno za bebine potrebe i dobro promisliti koje pelene poneti, koje maramice vlažne odabrati, kreme, kupke…

Kupovina u drugoj državi može da bude opcija, ali rizikujete da ne pronađete odgovarajuću vrstu ili da gubite vreme za traženje. Zbog toga je najbolje od kuće spakovati sve što je potrebno za bebu i ne rizikovati sa drugim brendovima tokom odmora.

Prateći savete i sa dobrom organizacijom obezbeđuje se da beba bude zdrava, a da letovanje prođe u igri, smehu, kupanju i odmoru. Kako dete bude raslo tako će i imunitet biti jači pa će i razboljevanje biti ređe i bez potrebe da se sredina drži toliko čistom.






Srodni tekstovi:


Merdevine: čemu služe, gde se koriste i koji sve modeli postoje

Jedna od najčešćih stvari koju skoro svako domaćinstvo ima, a koja spada u grupu alata, uprav...

Detaljnije

Životno osiguranje u Srbiji: Popularnost, Prednosti i Raznolikost

Popularnost Životnog Osiguranja u SrbijiŽivotno osiguranje je postalo izuzetno popularno u Srbiji u ...

Detaljnije

4D ultrazvuk: Kada se radi, šta predstavlja i podrazumeva?

Dolazak bebe na svet izaziva mnogo ushićenja, radosti, ali često i zabrinutosti i to od prvog dana k...

Detaljnije

Kako prepoznati znakove propuštanja vode u podrumu?

Svaki podrum, bez obzira na njegovu namenu, predstavlja osnovnu komponentu svake građevine. Međutim,...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS