Kako izabrati radnu ploču za kuhinju?


Dom Dom

Kuhinja je srce doma. To je najtoplija prostorija iz koje se šire mirisi koji ne samo što bude apetit, već i asociraju na porodična okupljanja za nekim od obroka. Bilo da je kuhinja klasična ili moderna važno je da bude funkcionalna. Kada spremamo obroke potrebno nam je da imamo dovoljno prostora, da pametno organizujemo raspored svih potrebnih stvari, a pre svega da kuhinjski elementi budu kvalitetni i izdržljivi.


Radne ploče

Kada pravimo kuhinju, biramo boju elemenata, trudimo se da prostor bude pametno iskorišćen, ali ne zanemarujemo estetsku stranu. Kada izaberemo stil koji nam odgovara, na red dolazi izbor materijala. Element koji je neophodan svakoj kuhinji i koji će je najbolje upotpuniti jeste radna ploča. Svi znamo koliko je bitna njena funkcija, ali podjednako je bitno i kakav je dizajn. Sve češće kuhinje su spojene sa dnevnim boravkom, pa u tom slučaju radna ploča posebno će se istaći.

Kvarcne radne ploče

U kuhinju vredi ulagati. Kada izaberemo kvalitet znamo da će kuhinja dugo trajati, a neće izgubiti sjaj. Koji je to materijal koji će sve to obezbediti? Čvrstina, jačina ili na nemačkom kvarc. Baš ovaj materijal sve je popularniji i prisutniji u izradi kuhinjskih radnih ploča. Ovaj kamen je  materijal koji je izuzetno dugotrajan i otporan na udarce, grebanja i u određenoj meri i na  toplotu. Podnosi visoke temperature, pa ga neće oštetiti vrela šerpa koju na kratko ostavimo. Ne upija tečnost niti na njemu ostaju fleke, lako i brzo se čisti. Održava se bez problema i veoma je higijenski, što je za kuhinju važno.

Kvarcne radne ploče za kuhinje cena

Kvarcne radne ploče za kuhinje cena ploča je oko 250 – 300 evra po m2. mada će na tačnu cenu uticati različiti faktori kao što su debljina ploče, vrsta kvarca i način obrade. Ako imamo u vidu da je kvarc mineral koji po čvrstoći zauzima četvrto mesto, jasno i zbog čega je sve popularniji i traženiji. Zato i cenu ovakvih radnih ploča treba računati kao pametno ulaganje.  

Atraktivan izgled

Kada se opredelite za kvarcnu ploču, možda ćete imati problem u izboru boje i kompletnog dizajna. Problem je što ćete teško izabrati jer je izbor teksture i boja veoma širok. Skoro svaka nijansa bilo koje boje može se naći u ponudi jer se kvarc kao materijal zbog svojih karakteristika lako prilagođava. Pored toga može imati i lep sjaj, a pravi se i tako da ploče izgledaju prirodno kao kamen ili mermer. 

Da li su kvarcne ploče za kuhinju skupe?

Imajući u vidu da su ove ploče skoro neuništive i da ne zahtevaju posebno održavanje. Može se reći da kvarcne radne ploče za kuhinje cena njihova opravdava kvalitet. Zato ne čudi da je kvarc poslednjih godina zamenio ne samo ivericu, već i druge kvalitetne materijale kao što su mermer i graniti. Kuhinje sa kvarnim pločama pravi su hit u opremanju enterijera. Sa ovakvim radnim pločama dobićete lepotu i luksuz i kvalitet. Cena će naravno zavisiti od veličine kuhinje tj. radne ploče kao i od vrste kvarca odnosno stila i boje koju izaberete. 
Srodni tekstovi:


Uvedite program za evidenciju radnog vremena i sprečite gubitke u poslovanju zbog kašnjenja na posao ili prekoračenja pauze

Kako bi velike kompanije ili mala preduzeća bile profitabilne i ostvarivale što bolje rezulta...

Detaljnije

Pripremite baštu na vreme - šta vam je sve potrebno od opreme kada je sadnja povrća u pitanju?

Samostalan uzgoj kako voća, žitarica, tako i povrća, težak je i naporan posao koji iziskuje svu pažn...

Detaljnije

Šta raditi nakon saobraćajne nesreće

Naravno da niko od nas ne želi da mu se saobraćajna nesreća desi dok vozi, ali je vrlo bitno da znam...

Detaljnije

Kako se leči alergija na sunce?

Jedna od najnezgodnijih imunitetskih reakcija je upravo alergija na sunce, a svim onima koji razviju...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS