Kako iskoristiti pomoćni objekat u dvorištu


Dom Dom


Adaptacija, uređivanje i nalaženje primene prostoru može biti izuzetno zabavan posao ukoliko imate dobar plan. Međutim, s obzirom da je za inspirisanje nekada potrebno dosta vremena, rešili smo da vam predstavimo nekoliko naših ideja uz pomoć kojih biste vrlo lako mogli da iskoristite pomoćni objekat u dvorištu. 

Rentirajte objekat kao stan

Pomoćni objekat u dvorištu možete da adaptirate u apartman za izdavanje. Pored toga što ćete iskoristiti suvišan prostor, ovim potezom ujedno ostvarujete i pasivni profit – što je svakako veliki plus. Međutim, treba imati na umu da će ovaj posao na početku iziskivati nešto veća ulaganja,  a posebno ukoliko u objektu nisu sprovedene potrebne instalacije. Određeni deo budžeta ćete takođe morati da iskoristite i za kupovinu nameštaja, dekoracije, te eventualne grube radove. Ako želite da što pre dođete do klijenata, bilo bi poželjno da angažujete renomirane službe za oglašavanje nepokretnosti. Zbog dugovečnosti na tržištu i odličnih recencija, Zidart agencija za nekretnine će definitivno biti ispravna opcija.

Garaža za motorna vozila

U periodu ozbiljnih vremenskih neprilika, automobilu je i te kako potrebna kvalitetna zaština. Nadstrešnica, prekrivači za auto ili druge varijante mogu biti korisne, ali kada već imate slobodan prostor – zašto ga ne biste iskoristili? Pravljenje garaže, za razliku od prethodno navedene opcije, neće oduzeti previše vremena, niti zahtevati ogromna ulaganja. Kako će služiti isključivo za parkiranje motornih vozila, jedino što će biti potrebno jeste da izbacite suvnišne predmete. 

Igraonica za gejming

Ako volite gejming ili često organizujete nadmetanja u bilijaru, pomoćni objekat možete da adaptirate i u takozvani „man cave”. Opremanje ovog prostora je jednostavno i zahteva kupovinu (ili premeštanje) računara, konzola, televizora i svih drugih zabavnih atrakcija poput bilijara ili stonog fudbala. Dekorisanje igraonice će verovatno biti najlepši deo, a preporučujemo da koristite RGB trake, heksagonska svetla i unikatne LED oblake. Obožavatelji retro gejminga mali kutak mogu nameniti i za retro konzole te „starinske televizore”.

Napravite kućni bioskop

Gledanje filmova na velikom platnu nikada ne dosadi, stoga prostor lako možete da upotrebite i za formiranje kućnog bioskopa. Najveći deo budžeta će otići za kupovinu projektora, tako da bi trebalo pravovremeno istražiti tržište. Potrudite se da u skladu sa finansijama donesete najbolji izbor, te ne zaboravite i na kupovinu kvalitetnog platna. Ostatak prostorije opremite udobnim nameštajem i malim stolovima. Naravno, ukoliko pomoćni objekat sadrži prozore – obavezno nabavite roletne ili zavese za zamračivanje. Opštepoznata stvar je da tokom projekcije filma u bioskopu mora vladati apsolutni mrak.

Iskoristite ga prostor za kancelariju

Online poslovi uglavnom zahtevaju boravak u prostoriji u kojoj vas niko neće ometati, tako da bi pravljenje kancelarije u pomoćnom objektu bilo gotovo savršeno rešenje. Ukoliko već imate poslovni prostor u okviru doma, sve što će biti neophodno jeste da predmete preselite u novo okruženje. Sa druge strane, ako tek planirate da osnujete kućnu kancelariju, za početak napravite listu materijala i predmeta koji su vam potrebni za rad. Pod pretpostavkom da će poslovni partneri svraćati u vašu kancelariju, potrudite se da se opremite kvalitetnom opremom, ali i dobrim nameštajem.

Napravite kućnu teretanu

Ljubitelji sportske aktivnosti pomoćni objekat mogu iskoristiti za pravljenje vežbaonice. Bez obzira da li želite da trenirate brzinu, snagu ili jednostavno obožavate bodibilding, vašu teretanu bi trebalo opremiti svim potrebnim mašinama. Međutim, kako ovaj poduhvat zahteva izdašne investicije, predlažemo da se fokusirate na jeftinije varijate i uštedite gde god možete. Primera radi, ne morate da kupujete nove tegove, već ih možete napraviti i sami uz pomoć cementa i peska (tutorijali se nalaze na pretraživaču). Takođe ćete vrlo lako moći da napravite i sopstvena vratila ukoliko vešto upravljante mašinama za varenje. Počnite sa kupovinom najpotrebnijih mašina, te ostale dodajte kako vreme bude odmicalo.

Evo još par predloga

Kako prostora u domaćinstvu nikad dovoljno, evo još nekoliko korisnih ideja uz pomoć kojih biste mogli da iskoristite pomoćni objekat u dvorištu:

  • Radionica – Neke poslove jednostavno nećete moći da obavljate zauvek u vašem dvorištu. Pored toga što biste pravljenjem male radionice spasili sebe od svakodnevnog čišćenja dvorišta, izvesno bi sačuvali i travnatu podlogu, te sve ostalo zelenilo. 

  • Prostor za pranje i sušenje veša – Kako je mašina za pranje veša karakteristična po svojoj glomaznosti, sve veći broj ljudi se odlučuje za skrivanje mašine u ormare ili preseljavanje u pomoćne objekte. Pa zašto ne biste i vi? Ukoliko mašina nema program za sušenje, u prostoriju dodajte i sušilicu za veš.

  • Ostava – dodatna prostorija za trenutno suvišne predmete je uvek dobrodošla. Pomoćni objekat stoga možete da iskoristite i za formiranje špajza ili ostave.

Imajte na umu da sporedni objekat u dvorištu treba iskoristiti na ispravan način. Ne žurite i dodelite mu savršenu primenu!







Srodni tekstovi:


Šta vam je potrebno za uzgoj povrća u bašti?

Neke od najbitnijih stavki za samostalnog uzgajivača povrća svakako jesu pronalaženje adekvatnog zem...

Detaljnije

Ubodne testere: za šta sve možete koristiti ovaj električni aparat

Ubodne testere kao elektirčni aparat našle su široku primenu u mnogim domaćinstvima, m...

Detaljnije

Šta treba da nabavite ako želite da čuvate psa u kući ili stanu?

Želite da čuvate psa u kući, ali ne znate šta će vam sve biti potrebno za njega? Ne brinite, ...

Detaljnije

Joga za početnike: Vežbe koje će ti prijati

Balans mentalnog i fizičkog zdravlja i dobrog osećaja koji joga pruža kada se praktikuje redovno čin...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS