Zašto je isplativije obavljati održavanje u autoservisu, a ne u garaži?


Automobili Automobili

auto servis

Svaki vozač verujemo da zna da je automobil  tehnički složen uređaj koji zahteva redovno održavanje. I onda se svaki vlasnik automobila suočava sa pitanjem gde da ide? Mnogi, bez oklevanja, odlaze kod profesionalaca u autoservisima u Beogradu, a drugi deo vlasnika preferira "popravku garaže", ali da li je  zaista "popravka u garaži" jeftinija (kako se čini), i da li ispunjava sve uslove za kvalitetno i dalje bezbedno korišćenje automobila ?

Mnogi entuzijasti automobila radije ne kontaktiraju zvanične autoservise u Beogradu već specijaliste u nezvaničnim servisima. Često vlasnici automobila izaberu nezvanične serve upravo zbog razlike u ceni između auto servisa u Beogradu i takozvanih servisa koji su "garažne popravke". Uglavnom se servisiraju na nezvaničnim servisima automobili nakon isteka garantnog roka. Ali mali deo novih automobila u glavnom gradu  se ne servisira u auto servisima . Dve glavne mane servisiranja u zvaničnim auto servisima u Beogradu su povremeni redovi i često povećana cena servisa u odnosu na garažne popravke.

Medjutim mi delimo sa Vama situacije koje će Vam pomoći da razmislite i uvidite da li je bolje da odvezete automobil u nek od auto servisa u Beogradu ili da sami pokušate da popravite kvar.

  • Na primer, potrebno je da promenite ulje u motoru, a odlučite se da kupite filter za ulje i motorno ulje na tržištu automobila ili putem privatnih oglasa na Internetu, cena je jeftinija nego u specijalizovanom tehničkom centru. Kupili ste i zamenili ove delove "iz garaže" majstora, uštedeli ste na ovom događaju, ali sutradan ste našli mrlju od motornog ulja ispod automobila, idete kod "majstora" u neki od auto servisa u Beogradu. Kao rezultat toga, ispostavlja se da je filter visokokvalitetan lažnjak, zaptivni prsten je kriv i iy tog rayloga motorno ulje teče. Odete i kupite novi filter za ulje, dolite ulje u motor i ušteda ne samo da nestaje, već se pretvara i u povećanje troškova održavanja.

  • U specijalizovanom auto servisu u Beogradu, potrošni materijal za održavanje se kupuje od proverenih  dobavljača kako bi se izbeglo falsifikovanje. Auto servisima u Beogradu nije isplativo da gubi kupce korišćenjem nekvalitetnih auto delova. Čak i ako je na neki način neispravan deo instaliran u specijalizovanom tehničkom centru ukoliko Vi imate dokument i račun za popravku automobila gde je napisana garancija za popravke i auto delove, autoservisi u BEogradu će ispoštovati sve uslove garancije. 

Dakle, o čemu razmišljate kada dođe vreme za održavanje, gde otići u specijalizovani autoservis ili u garaže?

Sa sigurnošću možemo reći da garažna poporavka ide po strani. Danas mnogi vlasnici automobila više vole da iskoriste sve prednosti zvaničnih usluga auto servisa u Beogradu , čak iako to iziskuje povećanje troškova. Mnoge službeni auto servisi u Beogradu privlače vlasnike automobila prisustvom obavezne garancije za obavljeni posao i rezervne delove, što je, naravno, vrlo važno. Za neke vlasnike automobila važna je i sama činjenica službenih usluga u auto servisima u Beogradu, jer za njih je to sinonim za kvalitet i prestiž. Koncept "popravke automobila" postepeno prestaje da se povezuje sa prljavom garažom. Na kraju krajeva, postoje svi uslovi da kontaktiranje nekih od auto servisa u Beogradu ne postane nešto neprijatno i nezgodno.




Srodni tekstovi:


Prednosti kupovine Valentino cipela za muškarce

Izbor sledećeg para cipela može biti težak. Postoje stotine različitih proizvođača, dobavljača i st...

Detaljnije

Sve prednosti rent a car-a

Svima je poznata usluga rent a car-a ali da li je svima poznato kako je zapravo ova industrija nasta...

Detaljnije

Ultrazvuk srca- brza i bezbedna metoda ranog otkrivanja bolesti

Kao osnovni kardiološki pregled, ultrazvuk srca može pružiti verodostojne i kompletne informa...

Detaljnije

Šta treba znati pre kupovine stana?

Mnogi koji su pred traženjem stana za sebe i svoju porodicu su u toj situaciji prvi put i puni su pi...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS