Zbog čega sve više muškaraca ima problema sa erektilnom disfunkcijom?


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

erektilna disfinkcija


Ako analiziramo statističke podatke, videćemo da se iz godine u godinu povećava broj muškaraca koji ima problema sa erektilnom disfunkcijom. Ovde se radi o jednom obliku "muškog" zdravstvenog problema koji nikako ne treba zanemariti već je potrebno u potpunosti se prepustiti njegovom rešavanju.

Problem impotencije ili stručno erektilne disfunkcije je nešto što veoma utiče na seksualni život kako muškarca, tako i žene, dovodi do obostranog nezadovoljstva pa samim tim i do problema u vezi ili braku. 

Ranijih godina za mnoge je ovo bila "tabu tema", pa se ovaj oblik zdravstvenog problema krio ili zanemarivao. To je samim tim dovodilo do još većeg produbljivanja problema, narušavalo je vezu supružnika, dok se muški pol osećao veoma loše u psihološkom smislu.

Ipak, danas je situacija sasvim drugačija, pa se o potenciji sve više govori, kako u medijima tako i  u društvu. To znači da se pristupa i preduzimaju se konkretne mere za rešenje i otklanjanje glavnih uzročnika erektilne disfunkcije. 


Zašto uopšte dolazi do erektilne disfunkcije?

Svima nam je poznato da danas živimo u vremenu koje sa sobom nosi mnogo obaveza, kako poslovnih tako i porodičnih. Brz način života utiče na nastanak stresa, a stres je jedan od glavnih okidača mnogih bolesti, između ostalog, može doprineti i nastanku erektilne disfunkcije.

Pored stresa, tu je još niz drugih faktora. Loš način života koji podrazumeva ishranu baziranu na nezdravim namirnicama, prekomernu upotrebu duvana, kao i nedovoljnu fizičku aktivnost, isto tako može doprineti nastanku ove vrste seksualnog problema kod muškaraca. 

Takođe, neki oblik psihološkog problema koji je prisutan još u prošlosti može biti jedan od potencijalnih uzročnika. 

Zdravstveni problemi koji su prisutni još od ranije, poput problema sa srcem, povišenim nivoom šećera u krvi, problem sa štitnom žlezdom samo su neki od okidača za nastanak erektilne disfunkcije. 


Na koje se sve načine danas može lečiti erektilna disfunkcija kod muškaraca?

Zdravstveni sistem sa napretkom tehnologije doživljava pomake kada je lečenje pacijenata u pitanju. To praktično znači da medicina iz godine u godinu sve više napreduje, pa se mnoge bolesti ukoliko se otkriju na vreme mogu efikasno lečiti i otkloniti. 

Tako je i sa lečenjem impotencije. Da bi se uopšte krenulo sa terapijama, neophodna je poseta lekaru kako bi se za početak obavile sve neophodne laboratorijske analize koje mogu ukazivati na potencijalni uzročnik ovog problema.


Psihoterapija može dosta pomoći

Ako se otkrije da do impotencije dolazi iz psihološkog ugla, razgovor sa psihologom ili psihoterapeutom može biti od izuzetne koristi. Naročito ukoliko su u njemu uključena oba partnera. Cilj je potpuno iskreno izneti svoje strahove i nezadovoljstva, kao i očekivanja partnera u seksualnom životu. 


Kada se pristupa medikamentnoj terapiji?

Danas na tržištu postoji nekoliko farmaceutskih preparata koji su se pokazali veoma uspešnim u otklanjanju impotencije. Naravno, nikako ih ne biste trebali uzimati na svoju ruku, bez prethodne konsultacije sa lekarom. Reč je o tzv. vasodilatorima, tj. lekovima koji dovode do širenja krvnih sudova. Sa njima morate biti vrlo oprezni jer mogu izazvati brojna neželjena dejstva ako se ne uzimaju onako kako ih je lekar prepisao. Srodni tekstovi:


Staklene pregrade po meri

Uređenost i udobnost doma ili kancelarije iz godine u godinu dobija na važnosti. Savremeni način živ...

Detaljnije

Kupaći kostimi za novu sezonu

Iako zvanično nije počela sezona kupaćih kostima interesovanje za njih je uveliko u jeku i već se po...

Detaljnije

Šta sve nudi prestonica Srbije?

Prestonica Srbije je grad Beograd. Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi i osnovali su ga...

Detaljnije

Uticaj sajta na poslovanje preduzeća

Imidž preduzeća predstavlja mentalnu sliku koja se stvori u mislima kupaca na pomen imena samog pred...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS