Vikend u Beču - putovanje autobusom


Putovanje Putovanje



Zimski period se polako ali sigurno bliži kraju, svima je već dosta sedenja u kući i tmurnog vremena, a kako smo i ono malo lepih zimskih dana iskoristili za šetnju i boravak na otvorenom, ni grad u kom živimo  više nam ne deluje dovoljno izazovno i interesantno za razgledanje i istraživanje. Kako veliki broj ljudi već polako počinje sa kovanjem planova za prva prolećna putovanja i istražuje potencijalne destinacije, predlažemo da, ukoliko već niste, razmotrite Beč kao jednu od opcija. 


Zašto morate videti Beč bar jednom u životu? 

Glavni grad Austrije oduvek je privlačio turiste iz svih krajeva sveta, pa tako ni oni iz Srbije nisu bili izuzetak, s tim što je za njih dodatnu prednost predstavljala i blizina, jer je od Beograda udaljen nešto više od 600 kilometara, što je još jedan od razloga koji ga čini primamljivom lokacijom, posebno za vikend putovanja.

Ovaj grad na Dunavu, najveći u Austriji i deseti po veličini u Evropi, može se pohvaliti titulom najboljeg za život, na svetu, a ovo priznanje osvajao je 10 godina zaredom. Tome su  svakako doprinele i niska stopa kriminala, kvalitet vode za piće, pouzdan javni prevoz i uopšte dobra i razvijena infrastruktura. Odlikuje ga skladni spoj modernih arhitektonskih rešenja i imperijalističko tradicionalnog stila gradnje, a impozantnoj arhitekturi pridružuje se i jednako raskošna ponuda kulturnih sadržaja. Velelepni dvorci i bogate muzejske postavke sigurno će zaokupljati pažnju svakog posetioca i držati ga u stalnom pokretu, da bi, na kraju ceo boravak bio zaokružen i zaslađen parečetom čuvene Saher torte i Mocart kuglom, uz opuštanje u jednom od velikih gradskih parkova, šopingu ili zoološkom vrtu.


Vreme putovanja i karte iz naše zemlje do Beča

Najveći broj turista iz Srbije se, prilikom putovanja u Beč, odlučuje za autobuki prevoz kao vid transporta, a pored straha od letenja i cena avionskih karata, jedan od glavnih razloga za to je i mogućnost prenošenja veće količine prtljaga po znatno povoljnijim cenama, što posebno dobija na značaju tokom preioda rasprodaja. Pomenuta blizina Beča je takođe bitan faktor pri odlučivanju, jer za autobus Beograd Beč vreme putovanja je oko 8 sati, u zavisnosti od uslova u saobraćaju i vremenskih prilika. Cena karte u jednom pravcu iznosi oko 30 evra, a  moguće je ostvariti popust na kupovinu povratne karte, u nekim slučajevima i preko 50 odsto, što najviše zavisi od izbora konkretnog prevoznika, kao i od specijalnih, vansezonskih ponuda. Još jedan od faktora pri izboru prevoznika, ako spadate u neku od povlašćenih grupa, trebalo bi da bude i to da li u ponudi postoje posebni popusti za penzionere, olakšice za studente i decu do određenih godina starosti ili određene pogodnosti prilikom kupovine grupnih karata. Ukoliko planirate unapred, na vreme se organizujete i posluži vas sreća da za željene termine postoje slobodna mesta, možete ostvariti i veću uštedu jer većina prevoznika nudi i  dodatni popust na rane rezervacije.  Naravno, podrazumeva se i da će cena karte varirati u zavisnosti od mesta polaska, pa će za razliku od karte iz Beograda, koja u proseku košta oko 25 evra, Novosađani izdvojiti 5 do 6 evra manje, dok će za polazak iz gradova na jugu biti potrebno izdvojiti oko 40 evra.






Srodni tekstovi:


Jedna od najtraženijih internet kategorija: prodaja apartmana Zlatibor

Izgradnja moderno opremljenih objekata karakteristična je za tekuću deceniju i postoji rastući trend...

Detaljnije

Odmor u pokretu! Kako putovati sa bebom bez briga?

Putovanje sa bebom može izgledati kao veliki izazov za mnoge roditelje. Kako osigurati da putovanje ...

Detaljnije

Da li je erotska masaža može biti zamena za seks?

Kada pomislimo na masažu, prva asociajcija uglavnom bude tzv “tradicionalna” masaža. Ova...

Detaljnije

Dugoročna investicija koja se isplati: Važnost zamene stolarije

U svetu brze evolucije tehnologije i rastuće svesti o ekološkom odgovornom životu, sagledavan...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS