Kako bakterije i prljavština iz tepiha utiču na vaše zdravlje?


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

Koliko često perete svoje tepihe?

Da li ih čistite ručno ili ih nosite u tepih servis?

Jedan od najčešćih uzroka koji izazivaju problem sa zdravljem ukućana jeste prljav nameštaj i tepisi. Da, da, oni posebno utiču na respiratorne organe, pa ako ste primetili da vaši mališani imaju problem sa alergijom, onda bi trebalo da se pozabavite sređivanjem i čišćenjem nameštaja. Najbolje je da pranje tepiha prepustite profesionalcima koji koriste specijalizovane mašine i odgovarajuću hemiju kojom će uništiti sve moguće bakterije. Ako ste se odlučili za tepih servis Beograd će vam ponuditi mnoštvo onih koji to rade na najbolji mogući način.



U Americi je sprovedeno istraživanje koje je pokazalo da redovno čišćenje doma i održavanje higijene utiče na zdravlje ukućana. Naučnici su došli do zaključka da na čistoću doma utiču deca, kućni ljubimci, ali i stari kućni aparati koji mogu da izbacuju čestice prašine.

Alergeni, bakterije i prašina i te kako utiču na zdravlje ljudi. Ako imate u domu neki stariji model usisivača, imajte na umu da on tokom usisavanja izbacuje čestice prašine i tako zagađuje prostor. U nameštaju i tepisima posebno se skupljaju čestice prašine, prljavština, bakterije i alergeni, a to se najviše dešava u domovima koji imaju kućne ljubimce. Nagomilane dlake, komadići mrtve kože koji sa lljubimaca otpadaju, ali i polen koji ljubimci imaju na svom krznu najčešće završe u tepihu ili nameštaju.

Kako da vaš dom bude čist?

Naučna studija potvrđuje da do čistog doma, osim redovnog održavanja higijene i čišćenja, dovodi i briga i redovno kupanje kućnih ljubimaca, kao i posebna briga o mališanima koji svuda ostavljaju ostatke hrane i slatkiša i tako prljaju enterijer.

Naravno, ni redovno kupanje kučića i mačića, niti svakodnevno čišćenje ne može da spreči taloženje stetnih materija u tepisima i nameštaju. Najbolje i najefikasnije rešenje jeste dubinsko pranje tepiha i nameštaja koje će ukloniti svu nakupljenu nečistoću.

Redovno nošenje tepiha u tepih servis – preduslov za čist i blistav dom

Kada ste poslednji put odneli tepihe na dubinsko pranje?

A nameštaj?

Ukoliko pre mislite da ćete sami očistiti fleke i nečistoću četkom i hemijskim sredstvima, onda je vreme da posetite tepih servis. A evo i zašto.

Nameštaj se lako prlja, a vi ribanjem ne možete da doprete do najdubljih slojeva tepiha ili nameštaja, te tako ne možete u potpunosti da ih očistite. Ujedno, ukoliko ne koristite adekvatno hemijsko sredstvo rizikujete da upropastite tepih i nameštaj koji ste  rešili sami da operete.

Zato je najbolje da prepustite profesionalcima da posao obave umesto vas.

Kada se odlučite za tepih servis, onda znajte da ćete dodatno uštedeti novac, a i vreme. Prvo, nećete morati da kupujete nov nameštaj. Stari tepisi dobiće nov sjaj, a vaša fotelja će izgledati kao nova. Lepo zvuči, zar ne?

Pritom, ne morate da brinete kako da sami operete tepih i da li ste izabrali prilikom pranja odgovarajuće hemijsko sredstvo, jer u tepih servisu se najpre testira vrsta tkanine, pa se tek onda kreće sa pranjem.

Dubinsko pranje nameštaja uklanja sve nečistoće!

Bakterije, alergeni, grinje, fleke i druga prljavština ubinskim pranjem biće brzo i lako uklonjena. Tome služe specijalne mašine koje se koriste u tepih servisima, jer one prilikom rada koriste visoku temperaturu koja uklanja sve štetočine nakupljene u vašem nameštaju ili tepisima.

Više nema razloga za brigu, dovoljno je makar jednom godišnje da posetite tepih servis i vaš dom će uvek blistati i mirisati na čisto!




Srodni tekstovi:


Kakve sve transportne agencije danas postoje

Postoji mnogo različitih transportnih agencija koje pružaju različite vrste usluga u vezi sa prevozo...

Detaljnije

5 teorija koje pokušavaju da objasne zbog čega se javlja deja vu

I sami znate da ne postoji tačno i naučno objašnjenje zbog čega se javlja deja vu, postoje sa...

Detaljnije

Kako da nameštaj bude nešto što će na prvi pogled ostaviti bez daha

Dovoljno je i da se samo pomene luksuzni nameštaj, a da svakom na pamet padne veliki broj kva...

Detaljnije

Kada je pravo vreme da posetite neurologa?

Neurolog je doktor specijalista koji je specijalizirao granu medicine koja se zove neurologija. Neur...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS