Kako da za malo novca sredite staru vikendicu?


Dom Dom

Ukoliko imate neku staru kuću u kojoj su još vaši baka i deka živeli, a koja je pri tom daleko od grada, za vrlo malo novca možete od nje napraviti vikendicu u kojoj ćete kasnije moći da boravite. 

Situacija sa korona virusom koja je između ostalog podrazumevala i ograničeno kretanje ljudi, uticala je da se sve više nas okrene razmišljanju kako bi bilo lepo da imamo neku kuću sa dvorištem. Naročito su o ovome krenuli da razmišljaju svi oni koji žive u višespratnicama i kojima je vanredno stanje možda i najteže palo. 

Ako imate tu sreću da ste nasledili stari kućerak koji je pri tom na znatnoj udaljenosti od grada i saobraćaja, možda je sada prilika da krenete sa njegovim uređenjem jer se ne zna da li će se ovakva ili slična situacija sa virusom ponoviti.  


Za početak obratite pažnju na stanje podova u kući

Ukoliko se podovi u sobama nalaze u lošem stanju, za početak razmislite o postavljanju novih podnih obloga. Može se desiti da je u parket ili laminat ušao žižak. Tada na raspolaganju imate nekoliko opcija. Jedna od njih je kupovina novog laminata, parketa ili pločica kojim ćete obložiti kompletne podne površine. Ako ste dovoljno spretni i imate slobodnog vremena to možete i sami učiniti. U suprotnom, angažujte nekog majstora koji će to uraditi umesto vas. Za laminat cena je dosta pristupačnija u odnosu na ostale vrste podnih obloga. Zbog toga laminat predstavlja savršen izbor ako ne želite puno novca da potrošite u restauriranje stare kuće. 


Osvežite zidove

Pre nego što započnete sa krečenjem, prvo izbacite sve stvari iz prostorija. Nakon toga uzmite četku u ruku i neka akcija krene! Sa bojama ne morate eksperimentisati ako ne želite. Dovoljno je da sve zidove pređete belom bojom i iznenadićete se postignutim efektom. Prostorije će vam biti osvežene da ćete steći utisak da ulazite u skroz novu kuću. Kada su vam zidovi klasične bele boje nameštaj kao i ostali elementi mogu biti u raznim dekorativnim bojama. 


Stari nameštaj ne morate bacati ukoliko je ispravan

Zašto biste trošili novac na kupovinu novog nameštaja ako nešto od toga već imate? Stari kreveti, fotelje i stočići se mogu restaurirati i tako zadržati svoj prvobitni izgled. Dovoljno je da imate malo mašte kao i da volite ovim stvarima da se bavite. Za restauraciju starog nameštaja trebaće vam šmirgla i boja za drvo. Naravno i malo slobodnog vremena. Na internetu možete pronaći raznorazne klipove koji vam mogu poslužiti kao inspiracija. 

Dekupaž, shoby chik samo su neke od tehnika koje možete koristi. Ako volite klasiku, nabavite voskirane boje kako biste obnovili izgled drvenog nameštaja. 


Drvenoj stolariji udahnite nov život!

U starim vikendicama prozori i vrata su u najvećem broju slučajeva od drvenog materijala. Može se desiti da je stolarija zastarela i ispucala tokom vremena. Zašto je ne biste uz malo truda obnovili? Zaštitne boje za drvo kao i par četki je jedino što će vam biti potrebno. Naravno, pre farbanja, važno je stolariju dobro očistiti od prašine kako bi podloga bila čista kao i da bi lakše primila boju.  
Srodni tekstovi:


Euro palete u domu – da ili ne?

Pre nego što date bilo kakav odgovor, hajde da prvo vidimo šta vam padne na pamet kada...

Detaljnije

Kako da odaberete funkcionalne i savremene gedžete za automobil?

Čak i ukoliko nemate luksuzan automobil, postoji mnogo načina da vozilo koje estetski nije po va&sca...

Detaljnije

Kondilomi, par činjenica koje bi trebalo da znate

Kondilomi se javljaju kao posledica čiji je uzrok HPV ili Humani Papilloma Virus. Neke vrste ovog vi...

Detaljnije

Xiaomi predstavio proširenu Mi 11 seriju na globalnoj mega premijeri

Predstavljeni Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite 5G/Mi 11 Lite i Mi 11i uz Mi Smart Band 6 i Mi Smart Projector...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS