Opcije za investicije bogatih sportista


Biznis


Bogati sportisti često se suočavaju sa izazovom kako mudro uložiti svoje prihode.

Često ulažu svoj novac u različite oblasti kako bi diversifikovali svoje prihode i ostvarili dugoročnu stabilnost.

Iako možda deluje čudno, pametno rukovati sa velikom količinom novca takođe predstavlja svojevrstan izazov. To je jedan od razloga koji bogate sportiste motiviše da angažuju finansijske savetnike i stručnjake.

Investicija sama po sebi ne mora voditi samo sigurnom profitu, a to vidimo i na primeru brojnih sportista koji su rešili da veliki deo novca ulože nazad u sport, mlade i humanitarne svrhe.

Dok kvote za današnje mečeve na sportiste i njihove timove nestrpljivo čekaju ljubitelji zabave, analize i statistike želeći da i sami nešto zarade uz malo sreće, hajde da vidimo koje su to česte opcije za investicije popularne među sportistima i neke od zapaženijih primera. 

Evo nekoliko uobičajenih područja u koja bogati sportisti često ulažu.


Investiranje u nekretnine - sigurna investicija za mnoge

Popularna opcija za mnoge bogate sportiste, jer imaju mogućnosti za kupovinom stanova, kuća, luksuznih vila, stambenih kompleksa ili komercijalnih nekretnina kao što su hoteli ili tržni centri. Agencije za nekretnine će svakako biti od pomoći u ovom slučaju.

Nakon toga su opcije i mogućnosti za zaradom brojne, pa tako pored uživanja u njima, mogu ih koristiti kao sredstvo dodatnih prihoda. Osim toga što se mogu koristiti za direktnu zaradu, investicije su odlične ukoliko želite da vam novac stoji na sigurnom, a da ga jednostavno možete povući prodajom nekretnine.

Čuveni je primer LeBron James, NBA košarkaš, koji je uložio značajan deo svojih prihoda u nekretnine. Jedna od njegovih najpoznatijih investicija je kupovina luksuzne vile u Los Angelesu vredne više od 20 miliona dolara. Takođe je uložio u nekoliko drugih nekretnina širom Sjedinjenih Američkih Država.


Poslovna preduzeća - začetak potpuno novog biznisa  

Mnogi sportisti pokreću ili kupuju poslovna preduzeća u različitim industrijama. To može biti restoran, teretana, modna linija, ulaganje u startapove ili investiranje u već postojeće kompanije.

Ovo je toliko široka oblast, dok su mogućnosti za ulaganjem zaista velike. Pa ipak, u ovom slučaju se sportisti takođe često savetuju sa stručnjacima za ekonomiju, koji im pomažu u tome da odaberu trenutno najisplativiju opciju.

David Beckham, bivši engleski fudbaler, uspešno je započeo nekoliko poslovnih preduzeća. Jedan od njegovih najpoznatijih poduhvata je osnivanje franšize Inter Miami CF, profesionalnog fudbalskog kluba u Major League Socceru. Beckham takođe ima svoju modnu liniju i investira u različite startapove.


Ulaganje u sport - “najprirodnija” opcija za sportiste

Bogati sportisti često investiraju u sportske timove, sportske objekte, sportske brendove ili sponzorske ugovore sa drugim sportistima ili sportskim klubovima. Ovo je način da ostanu povezani sa svetom sporta i iskoriste svoje znanje i iskustvo.

Uz toliko novca, naravno kada govorimo o vrhunskim asovima sa višemilionskim ugovorima, još na poznatom terenu sporta, ulaganje u sport se čini kao sasvim isplativa, ali i najlogoičnija opcija.

Primera radi, Roger Federer je suvlasnik Laver Cup-a, teniskog turnira koji okuplja najbolje svetske igrače iz Evrope i ostatka sveta. Federer je, između ostalog, angažovan u organizaciji turnira i radi na promovisanju tenisa širom sveta.


Finansijski instrumenti kao izvor zarade

Sportisti često angažuju finansijske savetnike i menadžere koji im pomažu u ulaganju u različite finansijske instrumente poput deonica, obveznica, hedge fondova, privatnih investicija ili investicionih fondova.

Objektivno posmatrano, kada su ovakve investicije u pitanju, neophodno je da se sportisti posavetuju sa nekim od stručnjaka iz ove oblasti. Dugoročno posmatrano, ulaganje u hartije od vrednosti i slične investicije jesu odlične za više nego stabilnu budućnost.

Cristiano Ronaldo je poznat po svojim investicijama u različite finansijske instrumente. On je uložio u deonice i obveznice, kao i u različite privatne investicione projekte. Ronaldo takođe sarađuje s renomiranim finansijskim savetnicima kako bi upravljao svojim portfeljom.

Primera radi, ovaj fudbaler je uložio 14 miliona evra u SICAVs - investicioni fond u Luksemburgu. Iako se investicioni fondovi i fudbaleri često ne nalaze zajedno u istoj rečenici, uz pravu pomoć, informacije i savetnike, sve je moguće. 


Ulaganje u humanitarne ogranizacije i pomoć ugroženima

Pored pokretanja biznisa, mnogi bogati sportisti pokreću ili podržavaju i dobrotvorne organizacije i fondacije kako bi dali nazad zajednicama u koje veruju. Ovo može uključivati finansiranje obrazovanja, zdravstvenih projekata, pomoć ugroženima ili podršku mladim sportistima.

Serena Williams, američka teniserka i poznata filantropistkinja, angažovana je u humanitarnim aktivnostima. Ona je osnovala Serena Williams Foundation koja se fokusira na podršku obrazovanju, posebno dece u rizičnim zajednicama. Fondacija pruža stipendije, podršku programima mentorstva i podršku mladim sportistima.

Ovo je klasičan primer kada sportisti samo žele da urade nešto lepo za svoju zajednicu i odličan primer da se novac može investirati jednako lepo, čak i kada se ne očekuje direktan profit.

Nastavite da nas čitate za još zanimljivosti!








Srodni tekstovi:


Rasveta za vaš stan

 Laicima deluje da je postavljanje svetiljki u stanu lak posao. Medjutim, jedan od bitnih eleme...

Detaljnije

Šta sve obuhvata priprema za začeće?

Odluka da postanete mama definitivno je jedna od najlepših, međutim pre nego što reali...

Detaljnije

Kako bakterije i prljavština iz tepiha utiču na vaše zdravlje?

Koliko često perete svoje tepihe?Da li ih čistite ručno ili ih nosite u tepih servis?Jedan od najče&...

Detaljnije

Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila

10 milijardi američkih dolara će biti investirano u pametna električna vozila u periodu od narednih ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS