Šta vam je od alata potrebno za uređenje bašte?


Zanimljivosti Dom

dvorište


Svako ko želi da se bavi sređivanjem dvorišta ispred svoje kuće, zgrade i slično i uređenjem bašte u istom, mora da poseduje određene komade alata koji će mu pomoći da sve poslove odradi na precizan način. Ovi alati treba da vam olakšaju sve što planirate da uradite, kao i da vam omoguće da u što kraćem roku obavite sve baštenske obaveze.

Isto kao baštu, potrebno je da taj alat redovno održavate, kako bi vam što duže trajao. Zato ga nakon svake upotrebe detaljno očistiti i podmazati, a onda po potrebi i prefarbati. Ovako ćete produžiti vek svom alatu i biti sigurni da ćete mnogo duže moći da se koristite njime.

Ukoliko vas zanima koji sve to alati su vam potrebni da biste uspeli da sredite svoju baštu i odradite sve poslove koji su potrebni da bi vaše dvorište bilo savršeno, pročitajte nastavak našeg teksta.


#1 Trimeri za travu i kosilica - da vam trava bude uvek uredna

Prva stvar koja treba da vam bude maksimalno uredna jeste trava, te je potrebno nabaviti kosilicu i trimer za istu. Cene trimera i kosilica mogu biti jako povoljne na određenim mestima, te smo sigurni da ćete uspeti da nađete baš ono što vam treba. 

Trimeri za travu su odlični za neke delove bašte ili dvorišta do kojih kosilica ne može doći. Zato su idealni za one koji redovno kose, te žele da svaki detalj njihove bašte bude odrađen kako treba.

Pokušajte da pronađete kosilicu i trimer kojima vam je najlakše da manevrišete. Takođe, obavezno birajte kvalitetne primere, s obzirom na to da treba da je ovo investicija koja treba da vam traje duži vremenski period.


#2 Makaze za živu ogradu - održavajte savršen izgled vaših žbunastih biljaka

Makaze za živu ogradu pomažu u održavanju žive ograde i svih žbunastih biljaka od kojih se ona sastoji. Mnogo ljudi gaji živu ogradu upravo iz razloga što ona, pored toga što prelepo izgleda, jeste dobra zaštita od vetra, a i umanjuje količinu buke koja dopire s ulice.

Zato, da bi vaše žbunaste biljke koje ulepšavaju vašu oazu uvek izgledale sređeno i uredno nabavite makaze za živu ogradu i redovno ih trimujte. Ukoliko želite da imate dvorište kao iz najpoznatijih serija i filmova, ovakav tip ograde je baš za vas.


#3 Baštenski ručni alat - za svakodnevno uređivanje zelenih površina

Za jako efikasno i praktično sređivanje zelenih površina iz vašeg dvorišta, ručni baštenski alat vam je preko potreban. Uz korišćenje nekih od kvalitetnih komada obavljanje sitnijih poslova koje možete svakodnevno završavati ispred kuće biće vam umnogome olakšano. 

Ašov - olakšava uzgajanje biljaka

Ašov će vam dobro služiti u kopanju, te je među najkorišćenijim alatima za uzgoj povrća u bašti, uzgoj voća i hortikulturu. Nabavite onaj koji vama najviše odgovara i krenite u sređvanje svoje bašte.

Budak - za efikasnije okopavanje suvih površina

Budak je odličan za okopavanje tvrđih površina i obradu suvog zemljišta koje je bitan deo razvoja cveća. Vrlo je lagan za korišćenje, te vam nije potrebna nikakva prethodna priprema.

Grabulje - za otklanjanje nepotrebnog lišća

Grabulje možete upotrebljavati u različite svrhe, kao što su, na primer, skupljanje opalog lišća ili odstranjivanje pokošene trave. Na ovaj način praktično čistite svoju baštu od nepotrebnih otpadaka koji štete estetici.

Lopate - služe za različite poslove

Lopata je alat koji može da vam služi u mnogo različitih poslova. Dosta se koristi u vrtarstvu i poljoprivredi. Ono za šta je najpogodnija jeste prenos ili skupljanje peska, snega, uglja i slično. Tako da, ukoliko u bašti imate neki rastresiti materijal kog želite da se otarasite, lopata vam u tome može pomoći.

Testere za grane - za ručno sečenje grana

Ono što ove ručne testere za grane izdvaja u odnosu na motorne i lančane testere jeste veća mobilnost, lakše upravljanje i ekonomičnost. Zato, ako ste precizan majstor, možete nabaviti sebi upravo ovakvu testeru i njom sređivati drveće u svojoj bašti.


#4 Prskalice za travnjake - za održavanje svežine vaše trave 

Ukoliko želite da vaša trava bude svakodnevno sveža, jarko zelena i zdrava, morate je redovno navodnjavati. To možete bez imalo muke uraditi ugradnjom prksalica za travnjak. 

S obzirom na to da je ručnim zalivanjem jako teško dospeti do svake tačke travnjaka te određeni delovi ostanu nezaliveni, prskalice su idealno rešenje ovakvog problema. Veoma su lake za postavljanje i korišćenje, tako da ne morate da brinete da nećete umeti da ih instalirate.

Ovo je bio spisak nekih od najpotrebnijih baštenskih alata koji će vam dobro doći ukoliko želite da vaše dvorište ili bašta izgledaju najbolje u kraju. Zato nabavite ove alate čim pre i uživajte u prelepom prizoru sređene bašte. 

Nadamo se da vam se svideo naš tekst i da je bio zadovoljavajuć izvor potrebnih informacija. 

Želimo vam da uživate u svojoj divnoj bašti i napravite lep cvetni vrt ili zasadite omiljeno voće i povrće!




Srodni tekstovi:


Zašto su montažne kuće sjajno rešenje izgradnje životnog prostora u modernom vremenu?

Postupak izgradnje stambenog prostora kao idealnog mesta za život na željenoj lokaciji, konkretnoj a...

Detaljnije

Ekspertski ultrazvuk u trudnoći - zašto je značajan i koliko je pregleda potrebno

Ekspertski ultrazvuk je specijalistički pregled u trudnoći kojim se vrši skeniranja anatomije...

Detaljnije

Šta sve obuhvata priprema za začeće?

Odluka da postanete mama definitivno je jedna od najlepših, međutim pre nego što reali...

Detaljnije

Nabavka građevinskih mašina preko raznovrsnih oglasa

Odluka o kupovini ili čak iznajmljivanju građevinskih mašina svodi se na pregled različitih i...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS