Nosiljke za bebe od prvog dana sa vama


Zanimljivosti

Bebe su preslatke, mekane i predivno mirišu. Poželite da ih stalno nosite i držite blizu sebe. I to često i radite. U početku je lako, jer novorođenče u proseku teži oko 3kg. Ali, bebe rastu iz dana u dan, i dok se okrenete beba ima 6 kg. Nošenje postaje teško, ruke su vam preumorne, a leđa počinju da bole. I dalje želite da vaša beba zna da je voljena i sigurna, ali ste osetili zamor. Kengur nosiljke tada postaju saveznici i velika pomoć.

Nosiljka za bebe kao pomoć u mnogim situacijama

Pružaju lakoću kretanja sa bebom, pa čak i tamo gde ima dosta ljudi. Posebno je nosiljka za bebe pogodna za putovanja, kada se treba kretati kroz aerodrom, u avionu ili bilo gde napolju. Nosiljke za bebe brzo umiruju rasplakano novorođenče, a neretko ga istom brzinom i uspavljuju. Takođe, prve šetnje sa bebom u kolicima ne prolaze tako lako, bebe su često uznemirene, pa morate da nosite bebu i gurate kolica istovremeno. Kengur nosiljke pružaju bebi uživanje u šetnji, a tada i mame uživaju. Šetnje i boravak na svežem vazduhu su posebno važni tek porođenim mamama, kojima prija svaki izlazak iz kuće. Priprema obroka dok beba plače je nemoguća. Ali, ako svoju bebu stavite blizu sebe, u nosiljku, priprema ručka ili bilo koja druga aktivnost se obavlja sa lakoćom. Ovo je već veliki plus za kengur nosiljke.

Kengur za bebe je stvar koja će vas ili oduševiti ili je uopšte nećete koristiti

Mnogi roditelji se dele na one koji obožavaju nosiljke za bebe i rado ih koriste i na one koji prednost daju kolicima za bebe. Ali, i to mnogo zavisi od bebe. Neke su zadovoljne šetnjom u kolicima, a neke baš i ne. Ukoliko se odlučite za kengur nosiljke, na tržištu postoji puno modela i proizvođača. Nisu svi istog kvaliteta, pa treba obratiti pažnju na nekoliko detalja:

- da je nosiljka za bebe prilagođena uzrastu vaše bebe

- poželjno je da se beba može postaviti u nekoliko položaja koji odgovaraju tek rođenoj, ali i nešto starijoj bebi

- da se beba može adekvatno pričvrstiti i da obezbeđuje maksimalnu sigurnost

- važno je da bude udobna za korišćenje, ali i jednostavna za postavljanje

- da je napravljena od kvalitetnijih materijala koji se lako održavaju, tj. mogu da se peru u mašini


Kako treba nositi bebu

Idealno bi bilo da svoje novorođenče nosite tako da su im kolena postavljena iznad donjeg dela leđa. Nožice treba da su im uvučene i da ne vise. Kolena su savijena i pružaju položaj fetusa, odnosno položaja u kojem su bili u maminom stomaku. Glavica treba da im je naslonjena na vaše grudi i da gledaju u stranu. Nos i usta su prohodni. Kako beba raste, tako se povećava i njihova čvrstina, pa i položaj nogu se menja i poprima oblik slova M dok je beba u nosiljci. Kengur nosiljka treba da je pričvršćena, a to znači da bebu ne nosite labavo. Beba treba da vam je uvek „na oku“. Njena brada ne sme da joj bude naslonjena na njene grudi, odnosno glavica ne sme da bude uvučena. Adekvatnim postavljanjem bebe u nosiljku i dobrim zatezanjem kaiševa, ovakve situacje se izbegavaju.
Srodni tekstovi:


Dvoumite se između zebra i rolo zavesa – evo po čemu se one razlikuju

Želite da udahnete novi život vašem enterijeru? Jasno vam je da to možete učiniti uz fantasti...

Detaljnije

Prilagođavanje obuće za različite prilike

Obuća je više od samo zaštite za naša stopala. Ona je sastavni deo našeg...

Detaljnije

Šta sve nudi prestonica Srbije?

Prestonica Srbije je grad Beograd. Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi i osnovali su ga...

Detaljnije

Letnja dešavanja u Beogradu

Beograd, grad koji nikada ne spava, posebno oživljava tokom letnjih meseci. Sa brojnim događajima, f...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS